Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs pāriecinoši ātrākais slapjajā Imolas trasē, Botass avarē

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs pāriecinoši ātrākais slapjajā Imolas trasē, Botass avarē
Šarls Leklērs. Foto: f1.com

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņas pirmais treniņš norisinājās slapjā Imolas trasē, bet ātrāko rezultātu sasniedza F1 čempionāta līderis Šarls Leklērs.

Šonedēļ Itālijā tiks aizvadīts "Formula 1" sezonas ceturtais posms. Nedēļas nogalē tiek solīti nokrišņi, un jau šodien leģendārā Imolas trase bija slapja. Stundu garā pirmā treniņa pēdējā trešdaļā, lai gan asfalts aizvien bija ļoti mitrs, sportisti jau varēja doties trasē ar pārejas tipa riepām, kas palīdzēja sasniegt labākus rezultātu.

Ātrākie bija abi "Ferrari" piloti, Leklēram pārspējot Karlosu Sainsu par vairāk nekā 0.8 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma Makss Verstapens no "Red Bull", kurš savukārt bija pusotru sekundi lēnāks.

Daudzi piloti uz slidenā asfalta pieļāva kļūdas, ieskaitot Leklēru, kurš trīs reizes saslīdēja, bet vienmēr noturējās uz ceļa, tāpat vienreiz noīsināja līkumu. Grants joslā paviesojās Lando Noriss, Estebans Okons un Kevins Magnusens, kļūdījās arī citi.

Sesijas pašās beigās nelielu avāriju piedzīvoja Valteri Botass. Viņš līkumā izslīdēja no trases un viegli ietriecās barjerā.

Šajā nedēļas nogalē pirmo reizi šogad tiks aizvadītas sprinta sacīkstes. Līdz ar to, jau plkst. 18:00 pēc Latvijas laika šovakar notiks kvalifikācija, kas noteikts starta izkārtojumu tām. Sprinta sacensības tiks aizvadītas sestdien un tur savulaik tiks izcīnītas galējās starta pozīcijas svētdien gaidāmajām "Grand Prix" sacīkstēm.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" pirmā treniņa rezultāti: