Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" noliedz, ka Verstapena un Peresa mašīnām beidzās degviela

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" noliedz, ka Verstapena un Peresa mašīnām beidzās degviela
Kristians Horners apspriežas ar Maksu Verstapenu. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" vadība noliegusi izskanējušo versiju, ka Makss Verstapens un Serhio Peress svētdien Bahreinā nespēja pabeigt "Formula 1" sezonas pirmā posma sacīkstes, jo abām mašīnām bija beigusies degviela. Tiesa gan, komanda vēl nespēj precīzi izskaidrot, kas tieši bija izstāšanās iemesls.

Verstapens bija ceļā uz otro vietu, kad pēkšņi zaudēja ātrumu un lēnām aizripinājās uz boksiem. Trešajā vietā tobrīd nokļuva Peress, bet pēdējā apļa pirmajā līkumā viņa dzinējs izslēdzās, aizmugurējie riteņi sabloķējās un mašīna saslīdēja.

Komanda oficiāli paziņoja, ka abām mašīnām radās problēmas ar degvielas padevi, taču apzīmējot to ar vārdiem "fuel pick-up problem", kas praktiski varētu nozīmēt arī to, ka nav bijis pietiekami daudz benzīna, ko padot dzinējam. Degvielas sūkņi turklāt ir viena no standartizētajām detaļām, ko ražo Itālijas uzņēmuma "Marelli", un visām komandām tie ir vienādi.

Līdz ar to izplatījās dažādas baumas, ieskaitot versiju, ka "Red Bull" komanda vienkārši pārrēķinājusies un nav ielējusi savās mašīnās pietiekami daudz degvielas. Portāls "RacingNews365.com" ar konkrētu jautājumu par šo tēmu vērsās pie komandas, taču tā noliedza, ka iemesls būtu bijis saistīts ar nepietiekamu degvielas daudzumu, bet gan degvielas sistēmu.

"Man ir aizdomas, ka problēma ir līdzīga abām mašīnām, jo abas izstāšanās bija pārāk līdzīgas," skaidro "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Tomēr šobrīd tas vēl ir subjektīvs spriedums, jo mašīnas ir jāizjauc un jāsaprot, kas konkrēti to izraisīja."

Pirms izstāšanās Verstapena mašīnai bija problēmas arī ar bremzēm un stūres iekārtu.

"Tas mums bija brutāls sacīkšu noslēgums," atzīst Horners. "Likās, ka gūsim pieklājīgu punktu skaitu, bet tas viss iztvaikoja pēdējos apļos."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...