Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Jāpaiet laikam, lai es atgūtu uzticību FIA"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Jāpaiet laikam, lai es atgūtu uzticību FIA"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pēc vairāku mēnešu klusēšanas pirmās intervijas atkal sniedzis Lūiss Hamiltons, kurš pērn piedzīvoja sāpīgu sakāvi pret Maksu Verstapenu. Sportists atzīst, ka Maikla Masi atlaišana no F1 sacīkšu direktora amata ir pirmais solis, lai viņš atkal varētu atgūt savu uzticību Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA).

Starpsezonā klīda runas, ka Hamiltons pat varētu noslēgt savu karjeru F1 čempionātā, lai gan tagad droši zināms, ka tas nenotiks. Sportists neslēpj, ka šādu iespēju pārdomājis, tomēr tādas domas prātā nāk pēc katras sezonas.

"Katras sezonu izskaņā tu visu apdomā un uzdod sev jautājumu, vai aizvien vēlies tādas saistības un ieguldījumus no savas puses, kas nepieciešami, lai kļūtu par pasaules čempionu," stāsta Hamiltons. "Domāju, daudzi cilvēki nenovērtē to, kas tiek ieguldīts, lai to sasniegtu. Tas nav tikai iesēsties mašīnā un braukt ar to. Tu sev uzdod jautājumu, vai gribi upurēt laiku? Tu jautā sev, vai varēsi turpināt rādīt tādu sniegumu, kādu esi rādījis līdz šim? Man tas ir normāls psiholoģiskais process, iziet cauri šiem jautājumiem. Tomēr šoreiz visu iespaidoja viens konkrēts faktors.”

Kā ziņots, Maikla Masi vietā sacīkšu direktora pienākumus šogad pildīs Eduardo Freitass un Nīls Vitihs, bet viņu padomnieks būs Herbijs Blašs. Tāpat pieņemt lēmumus talkā nāks jaunizveidotā virtuālās sacīkšu kontroles istaba.

Hamiltons atzīst, ka šobrīd ir zaudējis uzticību FIA (Starptautiskajai Automobiļu federācijai), tomēr Masi nomaiņa un F1 tiesāšanas sistēmas pilnveidošana ir solis pareizajā virzienā.

"Uzticība var tikt zaudēta vienā acumirklī, bet izveidot to var tikai ilgākā laika posmā," atzīst Hamiltons. "Tas, kas tagad izdarīts, iespējams, ir pirmais solis, lai es šo uzticību atgūtu. Tomēr tas uzreiz nemaina visu, jo ir jāredz reāla rīcība, un tas prasīs zināmu laiku. Tomēr uz to visu es pārāk daudz šobrīd nekoncentrējos. Daru visu, lai būtu drošs, ka turpmāk būšu vēl spēcīgāks nekā jebkad iepriekš."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

1 2 36 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2022-02-22 11:58, pirms 3 gadiem
"jāpaiet laikam, lai es atgūtu uzticību FIA" un "ir jāredz reāla rīcība"

Pārfrāzējot, jāgaida Hamiltonam labvēlīgi lēmumi un tikai tad viņš spēs atgūt uzticību FIA...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 12:43, pirms 3 gadiem
Hamiltons: "Jāpaiet laikam, lai es atgūtu uzticību FIA"
Gatis: "Cik tas ir dolāru izteiksmē?"
FIA: "Jāatlaiž Hamiltons, lai mēs varētu uzticēties Mercedesam"

  +2 [+] [-]

, 2022-02-22 12:46, pirms 3 gadiem
Nabadziņš...

     [+] [-]

, 2022-02-22 14:50, pirms 3 gadiem
Bet tie lēmumi lai Hamiltonu paturētu F1 vispār interesanti

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 14:55, pirms 3 gadiem
kristaps30 rakstīja: Bet tie lēmumi lai Hamiltonu paturētu F1 vispār interesanti
nu hamiltonu F1 točna vajag vēl

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 15:03, pirms 3 gadiem
saksim ar to kad vins ir 7 kartejs cempions , bet reali Verstappens nav cempions ja skatas pec FIA noteikumiem, vini vinus pasi izdomaja un pasi parkapa, pilnigi piekritu Hamiltonam

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 16:07, pirms 3 gadiem
Tiešām dažiem te naids pret Hamiltonu tik ļoti ir iekšā, ka nevar saprast to, ka tas, kas notika Abu Dabī, nav normāli un ka jebkurš sevi cienošs sportists zaudētu uzticību FIA.

Izlasiet vismaz rakstu pirms komentējiet.

Pats Hamiltons runā, ka cīnīties par čempiona titulu nav tikai iesēsties mašīnā un braukt svētdienā - tas prasa daudz darba ārpus trases

Jūs arī gatavotos futbola turnīram, ja ziniet, ka lēmumu pieņēmēji var pilnībā izmainīt noteikumus finālspēles pēdējā minūtē priekš šova skatītājiem un atņemtu jums pelnīto kausu?

Kaut vai runājot par Hamiltonam labvēlīgiem lēmumiem - Makss Brazīlijā izstūma Hamiltonu no trases, nesaņēma pelnītu sodu, pat neizmeklēja. Tad Saūda Arābijā Makss uztaisīja brake check, par ko parasti dod diskābeli, bet viņš saņēma nenozīmīgu sodu, kas viņu neietekmēja.

Tad tam visam pa virsu Abu Dabī pēdējā apļa notikumi, kur sacīkšu direktors neatļauti izgudroja savus noteikumus, kas viņam atņēma čempiona titulu.

Mercedes būtu gājuši tiesāties, ja vien tas nenozīmētu, ka uz tiesas laiku viņi nevar piedalīties FIA rīkotajās sacensībās (ne tikai F1). Un tas var ilgt gadiem.

Noņemiet savas piesvīdušās heita brilles, ieslēdziet smadzenes un padomājiet loģiski.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 17:09, pirms 3 gadiem
Domāju, ka FIA uzticības kredīts būs jāatgūst visu F1 pilotu acīs. Domāju, ka ikviens F1 pilots pēc Abu Dabi notikumiem nodomāja "es negribētu, lai ar mani notiek šādi". Masi sportiskos principus iemainīja pret šovu un domājams, ka ikviens F1 pilots iedomājās "ja nu tas atkārtojas, bet šoreiz ar mani galvenajā lomā?".

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:23, pirms 3 gadiem
F1 primāri ir šovs un tika tad autosacīkstes, tā kā beidziet cepties pencionāri un taisnības meklēteji, ja AbuDabi pārkāpumi būtu tik vienozīmīgi, tad visa F1 ekspertu pasaule par to eptos, bet ir 50/50, tā bija noteikumu pelēkā zona, tur ir kaudze argumetu, par un pret, vienīgais, kas visus samulsināja, bija tas, ka ne visus atpalicējus palaida garām, bet tieši šādu sovu sagaida pasaule, TV industrijas pieaugums F1 tiešraidēm, ir tikai pieaudzis un tas arī nes naudu, ja ta būtu kārtējā garlaicīgā Hamiltona uzvara, tad arī skatītīajiem tas paliktu ar vien garailcīgāk, tieši tadēļ arī FIA maina noteikmus, lai sacīkstes atkal padarītu potenciali interesantas un būtu daudz nezināmie, tas viss ir šova sastāvdaļa, tas tā ir bijis un būs.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:27, pirms 3 gadiem
FIA un Masī izvēlējās nevis sportu bet biznesu. Vai tas saistīts ar kādām derībām starp arābiem un vēl kaut ko, nav mana daļa, bet ar tādiem lēmumiem FIA parādīja, ka viņiem neinteresē sports.
Ja viņiem interesētu sportiskais faktors, tad līdzīgi kā Baku, uzreiz pēc Latifi avārijas sarkanie karogi, visus boksos, visiem jaunas riepas, būtu 3, 4 apļi, kur tad arī varētu izšķirties uzvarētājs, jo visiem būtu vienādi nosacījumi.
Max, lai cik labs braucējs viņš ir, un tas ir labi, ka ir tāds braucējs, kuram nav bail, viņš parādīja klasi kvalenē, tomēr 2021.gada F1 Abu Dabi gonkā no viņa bija tikai nosaukums un ēna, jo tajā dienā viņs neko nevarēja izdarīt Hamiltonam, pat ar labākām un svaigākām riepām un komandas biedra palīdzēšanu. Hamiltons tajā dienā bija neuzvarams, un visi noteikumi bija par labu Hamiltonam. Tāpēc FIA izvēlējās vienīgo iespējamo variantu, lai Max būtu būtiski pārāka priekšrocība, jo vienādos apstākļos viņam nebūtu šances - to FIA ļoti labi saprata, tāpēc bija jārada tā priekšrocība. Un iespēja radīt šo priekšrocību radās priekšpēdējā aplī, kad tikai tiem atpalicējiem, kas bija starp Hamiltonu un Verstapenu, tika aizstumti projām, jo, ja būtu visi atpalicēji jāpalaiž, tik un tā drošības mašīna būtu pēdējā aplī.
Pat ja pērn pēdējā posmā Botass ar Peresu, vai Mazepins ar Raikonenu cīnītos par titulu, tik un tā 2021 Abu Dabi scenārijs pēdējos piecos apļos būtu pretējs noteikumiem, un bija nesportiskuma paraugs.
Tāpēc RedBull un Max cepjas par to, ka viņus neņem nopietni, jo Max tituls ir vēl zemākas kategorijas kā Prostam 1989.gada tituls, kuru nopelnīja FIA kabinetos nevis trasē. Pēc 1989.gada daudzi neņēma FIA pierē, un daudzos seriālos atklāti šmaucās, interpretēja noteikumus pēc savas izvēles, jo ja jau FIA to var darīt, tad citi arī to var darīt.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:30, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: F1 primāri ir šovs un tika tad autosacīkstes, tā kā beidziet cepties pencionāri un taisnības meklēteji, ja AbuDabi pārkāpumi būtu tik vienozīmīgi, tad visa F1 ekspertu pasaule par to eptos, bet ir 50/50, tā bija noteikumu pelēkā zona, tur ir kaudze argumetu, par un pret, vienīgais, kas visus samulsināja, bija tas, ka ne visus atpalicējus palaida garām, bet tieši šādu sovu sagaida pasaule, TV industrijas pieaugums F1 tiešraidēm, ir tikai pieaudzis un tas arī nes naudu, ja ta būtu kārtējā garlaicīgā Hamiltona uzvara, tad arī skatītīajiem tas paliktu ar vien garailcīgāk, tieši tadēļ arī FIA maina noteikmus, lai sacīkstes atkal padarītu potenciali interesantas un būtu daudz nezināmie, tas viss ir šova sastāvdaļa, tas tā ir bijis un būs.
F1 ir autoražotāju sacīkstes. Šovs ir Eirovīzija u.c.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:33, pirms 3 gadiem
9one rakstīja: F1 ir autoražotāju sacīkstes. Šovs ir Eirovīzija u.c.
Ja tā uzskati, tad esi tālu no TV biznesa virtuves saprašanas un autosporta komercialās puses
Bet nu tas ir pilnīgi normāli, tā uzskatīt, tā kā viss ok, katram savs viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:33, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: F1 primāri ir šovs un tika tad autosacīkstes, tā kā beidziet cepties pencionāri un taisnības meklēteji, ja AbuDabi pārkāpumi būtu tik vienozīmīgi, tad visa F1 ekspertu pasaule par to eptos, bet ir 50/50, tā bija noteikumu pelēkā zona, tur ir kaudze argumetu, par un pret, vienīgais, kas visus samulsināja, bija tas, ka ne visus atpalicējus palaida garām, bet tieši šādu sovu sagaida pasaule, TV industrijas pieaugums F1 tiešraidēm, ir tikai pieaudzis un tas arī nes naudu, ja ta būtu kārtējā garlaicīgā Hamiltona uzvara, tad arī skatītīajiem tas paliktu ar vien garailcīgāk, tieši tadēļ arī FIA maina noteikmus, lai sacīkstes atkal padarītu potenciali interesantas un būtu daudz nezināmie, tas viss ir šova sastāvdaļa, tas tā ir bijis un būs.
Tieši otrādi - F1 primāri ir sports un tikai tad šovs. Ja tas ir šovs, tad diez vai tur piedalītos labākie braucēji un labākie inženieri, jo viņi nevarētu pilnībā parādīt savas spējas.

Futbols ir primāri sports vai šovs? F1 ir tāpat.

Un tās beigas galīgi nebija interesantas - viens čalis ar pilnīgi jaunām mīkstajām riepām, pret otru ar galīgi vecām cietajām riepām, kurš pie tam nedrīkst riskēt ar avāriju. Iznākums visiem diezgan skaidrs.

Tur nebija noteikumu pelēkā zona, viss ir skaidrs, normālā tiesā FIA zaudētu. Kā jau minēju, tad netiesājas tikai tādēļ, ka Mercedes tādā gadījumā būtu jāupurē vairāki gadi visās FIA rīkotajās sacensībās, kurās viņi piedalās.

Ir labi, ka viņi centās saraust pēc iespējas vairāk naudas no tās titulcīņas, kas viņiem bija, taču šoreiz viņi pārkāpa robežu, jo ir jāatcerās, ka, ja viņi šādi čakarēs sportu, tad labākie braucēji tur vairs nestartēs, jo viņi zinās, ka viņiem var mierīgi atņemt godīgi izcīnītu uzvaru/titulu.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-22 18:34, pirms 3 gadiem
9one rakstīja: F1 ir autoražotāju sacīkstes. Šovs ir Eirovīzija u.c.
FIA ir konstruktoru sacensības, kur konkurē autoražotāji ar neatkarīgiem konstruktoriem. 90.gados bija tikai viens autoražotājs - Ferrari, pārējās komandas bija konstruktoru pulciņš, kuriem no autoražotāja vajadzēja tikai motoru.
Vislabākais rezultāts bija Williams, Beneton, 2010.-2013. RedBull, kur enerģijas dzērienu ražotāja algots konstruktors Ņuijs uzmeistaroja tādus aparātus, ka tur ar jebkuru motoru varēja vinnēt visus F1 titulus. Nevienam nav noslēpums, ka Renault motori tajā laikā bija visšvakākie motori jaudas ziņā.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:34, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Ja tā uzskati, tad esi tālu no TV biznesa virtuves saprašanas un autosporta komercialās puses
Bet nu tas ir pilnīgi normāli, tā uzskatīt, tā kā viss ok, katram savs viedoklis.
PK futbolā ir šovs vai sports?

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:34, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: F1 primāri ir šovs un tika tad autosacīkstes, tā kā beidziet cepties pencionāri un taisnības meklēteji, ja AbuDabi pārkāpumi būtu tik vienozīmīgi, tad visa F1 ekspertu pasaule par to eptos, bet ir 50/50, tā bija noteikumu pelēkā zona, tur ir kaudze argumetu, par un pret, vienīgais, kas visus samulsināja, bija tas, ka ne visus atpalicējus palaida garām, bet tieši šādu sovu sagaida pasaule, TV industrijas pieaugums F1 tiešraidēm, ir tikai pieaudzis un tas arī nes naudu, ja ta būtu kārtējā garlaicīgā Hamiltona uzvara, tad arī skatītīajiem tas paliktu ar vien garailcīgāk, tieši tadēļ arī FIA maina noteikmus, lai sacīkstes atkal padarītu potenciali interesantas un būtu daudz nezināmie, tas viss ir šova sastāvdaļa, tas tā ir bijis un būs.
F1 ir autoražotāju sacīkstes. Šovs ir Eirovīzija u.c. Mākslīgi radīta intriga F1 ir nevietā. Ir bijušas daudzas aizraujošas, dramatiskas sezonas, bez šādiem šoviem, kā Abu Dabi.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:36, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: FIA ir konstruktoru sacensības, kur konkurē autoražotāji ar neatkarīgiem konstruktoriem. 90.gados bija tikai viens autoražotājs - Ferrari, pārējās komandas bija konstruktoru pulciņš, kuriem no autoražotāja vajadzēja tikai motoru.
Vislabākais rezultāts bija Williams, Beneton, 2010.-2013. RedBull, kur enerģijas dzērienu ražotāja algots konstruktors Ņuijs uzmeistaroja tādus aparātus, ka tur ar jebkuru motoru varēja vinnēt visus F1 titulus. Nevienam nav noslēpums, ka Renault motori tajā laikā bija visšvakākie motori jaudas ziņā.
OK konstruktoru. Whatever! Tikai ne šovs. F1 skatos no 1994 tā, kā diez vai kaut ko jaunu man pastāstīsi ✌

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:37, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Tieši otrādi - F1 primāri ir sports un tikai tad šovs. Ja tas ir šovs, tad diez vai tur piedalītos labākie braucēji un labākie inženieri, jo viņi nevarētu pilnībā parādīt savas spējas.

Futbols ir primāri sports vai šovs? F1 ir tāpat.

Un tās beigas galīgi nebija interesantas - viens čalis ar pilnīgi jaunām mīkstajām riepām, pret otru ar galīgi vecām cietajām riepām, kurš pie tam nedrīkst riskēt ar avāriju. Iznākums visiem diezgan skaidrs.

Tur nebija noteikumu pelēkā zona, viss ir skaidrs, normālā tiesā FIA zaudētu. Kā jau minēju, tad netiesājas tikai tādēļ, ka Mercedes tādā gadījumā būtu jāupurē vairāki gadi visās FIA rīkotajās sacensībās, kurās viņi piedalās.

Ir labi, ka viņi centās saraust pēc iespējas vairāk naudas no tās titulcīņas, kas viņiem bija, taču šoreiz viņi pārkāpa robežu, jo ir jāatcerās, ka, ja viņi šādi čakarēs sportu, tad labākie braucēji tur vairs nestartēs, jo viņi zinās, ka viņiem var mierīgi atņemt godīgi izcīnītu uzvaru/titulu.
Ja tās ir labāko autobraucēju sacīkstes, tad ko tur dara Mazepins, ko tur dara tie miljoni, kas tiek prasīt no pilotiem un to sponsoriem? F1 nauda spēlē primāro lomu, tā kā nauda, tas ir šovs un tikai pēc tam autosacīkstes un sportiskie principi.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:38, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: PK futbolā ir šovs vai sports?
Neskatos futbolu, neintersē, kā bariņš vīreļu skrien pakaļ vienam lodveida priekšmetam.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:39, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: FIA un Masī izvēlējās nevis sportu bet biznesu. Vai tas saistīts ar kādām derībām starp arābiem un vēl kaut ko, nav mana daļa, bet ar tādiem lēmumiem FIA parādīja, ka viņiem neinteresē sports.
Ja viņiem interesētu sportiskais faktors, tad līdzīgi kā Baku, uzreiz pēc Latifi avārijas sarkanie karogi, visus boksos, visiem jaunas riepas, būtu 3, 4 apļi, kur tad arī varētu izšķirties uzvarētājs, jo visiem būtu vienādi nosacījumi.
Max, lai cik labs braucējs viņš ir, un tas ir labi, ka ir tāds braucējs, kuram nav bail, viņš parādīja klasi kvalenē, tomēr 2021.gada F1 Abu Dabi gonkā no viņa bija tikai nosaukums un ēna, jo tajā dienā viņs neko nevarēja izdarīt Hamiltonam, pat ar labākām un svaigākām riepām un komandas biedra palīdzēšanu. Hamiltons tajā dienā bija neuzvarams, un visi noteikumi bija par labu Hamiltonam. Tāpēc FIA izvēlējās vienīgo iespējamo variantu, lai Max būtu būtiski pārāka priekšrocība, jo vienādos apstākļos viņam nebūtu šances - to FIA ļoti labi saprata, tāpēc bija jārada tā priekšrocība. Un iespēja radīt šo priekšrocību radās priekšpēdējā aplī, kad tikai tiem atpalicējiem, kas bija starp Hamiltonu un Verstapenu, tika aizstumti projām, jo, ja būtu visi atpalicēji jāpalaiž, tik un tā drošības mašīna būtu pēdējā aplī.
Pat ja pērn pēdējā posmā Botass ar Peresu, vai Mazepins ar Raikonenu cīnītos par titulu, tik un tā 2021 Abu Dabi scenārijs pēdējos piecos apļos būtu pretējs noteikumiem, un bija nesportiskuma paraugs.
Tāpēc RedBull un Max cepjas par to, ka viņus neņem nopietni, jo Max tituls ir vēl zemākas kategorijas kā Prostam 1989.gada tituls, kuru nopelnīja FIA kabinetos nevis trasē. Pēc 1989.gada daudzi neņēma FIA pierē, un daudzos seriālos atklāti šmaucās, interpretēja noteikumus pēc savas izvēles, jo ja jau FIA to var darīt, tad citi arī to var darīt.
Nevarēja izkarināt sarkanos karogus, jo Masi pirms sacīkstēm jautāja, vai par avāriju tajā līkumā (jo Kimi treniņos tieši tajā pašā vietā avarēja) būs sarkanie karogi, uz ko viņš atbildēja noliedzoši.

Un nevarētu īsti teikt, ka Makss bija ēna no iepriekš parādītā - ir jāņem vērā tehniskās atšķirības utml. Viņš izspieda no maksimumu un, kad pienāca izdevība, viņš to izmantoja.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:41, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Neskatos futbolu, neintersē, kā bariņš vīreļu skrien pakaļ vienam lodveida priekšmetam.
Ar to arī varam pielikt punktu diskusijām, jo tu nespēj atbildēt jautājumu. ČL un PK futbolā ir tas pats, kas F1 motoru sportā.

Interesanti gan, ka tev interesē, kā bariņš miljonāru braukā uz riņķi.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 18:42, pirms 3 gadiem
Lūk paskatieties vēlreiz F1 bujušā braucēja Palmera analīzi, pieļauju viņš labāk zin noteikumus, kā dīvana eksperti, kas f1 skatās no 94. gada
https://www.youtube.com/watch?v=P4r...

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 18:43, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Ar to arī varam pielikt punktu diskusijām, jo tu nespēj atbildēt jautājumu. ČL un PK futbolā ir tas pats, kas F1 motoru sportā.

Interesanti gan, ka tev interesē, kā bariņš miljonāru braukā uz riņķi.
Esmu tehniski iesaistīts šajā industrija, tā kā virtuvi labi pārzinu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:44, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Ja tās ir labāko autobraucēju sacīkstes, tad ko tur dara Mazepins, ko tur dara tie miljoni, kas tiek prasīt no pilotiem un to sponsoriem? F1 nauda spēlē primāro lomu, tā kā nauda, tas ir šovs un tikai pēc tam autosacīkstes un sportiskie principi.
Ja tas ir šovs, tad Mazepins gan jau sagādā vislielāko šovu

Nevajag jaukt pi*pi ar pirkstu.

Tavuprāt, Mercedes tas ir tikai šovs?

  +2 [+] [-]

, 2022-02-22 18:46, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Lūk paskatieties vēlreiz F1 bujušā braucēja Palmera analīzi, pieļauju viņš labāk zin noteikumus, kā dīvana eksperti, kas f1 skatās no 94. gada
https://www.youtube.com/watch?v=P4rVYxlMvcI
Visi žurnālisti bija par mīkstu, lai kaut ko teiktu, citādāk viņi zaudētu piekļuvi F1 padokam. Ir jāskatās arī uz žurnālistu "incentives".

Tikai tagad kaut ko sāk runāt (Krofts, piemēram), cik ļoti netaisnīgi tas ir bijis.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:47, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Ja tas ir šovs, tad Mazepins gan jau sagādā vislielāko šovu

Nevajag jaukt pi*pi ar pirkstu.

Tavuprāt, Mercedes tas ir tikai šovs?
Mercedes ir komanda, kas piedalās vairākos sacīkšu seriālos, F1 un FIA, taisa šovu, jo primāri intersē peļņa un nauda, tieši tas kas notiek šeit komentāros, ir arī mērķis, lai cilvēki cepas, jo mazāk vienaldzīgo, jo lielāka ažiotāža, tātad lielāka reklāmdevēju un sponsoru nauda.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 18:47, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Esmu tehniski iesaistīts šajā industrija, tā kā virtuvi labi pārzinu.
Ja jau tu esi tehniski iesaistīts šajā industrijā, tad detalizēti paskaidro, kura no vadošajām komandām un braucējiem F1 primāri uzskata par šovu un tikai tad par sportu.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:49, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Mercedes ir komanda, kas piedalās vairākos sacīkšu seriālos, F1 un FIA, taisa šovu, jo primāri intersē peļņa un nauda, tieši tas kas notiek šeit komentāros, ir arī mērķis, lai cilvēki cepas, jo mazāk vienaldzīgo, jo lielāka ažiotāža, tātad lielāka reklāmdevēju un sponsoru nauda.
Labi, nav jēga runāt ar tevi, runā kā politiķis, izvairies atbildēt uz maniem jautājumiem.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-22 18:50, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Visi žurnālisti bija par mīkstu, lai kaut ko teiktu, citādāk viņi zaudētu piekļuvi F1 padokam. Ir jāskatās arī uz žurnālistu "incentives".

Tikai tagad kaut ko sāk runāt (Krofts, piemēram), cik ļoti netaisnīgi tas ir bijis.
es jau neseaku, ka tas nebija netaisnīgi, bet gan tika izmantota noteikumu interpretācija, kas ļāva uzrīkot šovu, ar to jāsamierinās, tā tas būs ar esošiem seriāla īpašniekiem, tie negrib pieļaut vienas komandas vai pilota dominanci.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:55, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Domāju, ka FIA uzticības kredīts būs jāatgūst visu F1 pilotu acīs. Domāju, ka ikviens F1 pilots pēc Abu Dabi notikumiem nodomāja "es negribētu, lai ar mani notiek šādi". Masi sportiskos principus iemainīja pret šovu un domājams, ka ikviens F1 pilots iedomājās "ja nu tas atkārtojas, bet šoreiz ar mani galvenajā lomā?".
Hamis ir tikpat ieguvis cik zaudējis dēļ FIA noteikumu interpretācijas vairāku gadu garumā. Tāpat kā gandrīz jebkurš cits pilots. Mierīgi var atrast argumentus, ka bez labvēlīgiem FIA lēmumiem viņš nemaz neatrastos pozīcijā, lai iegūtu titulu (tāpat kā Maksis).
Vai Masi pieņēma nepareizu lēmumu? Noteikti. Vai tā bija pirmā vai pēdējā reize? Protams, ka nē. Sāks rotēt sacīkšu direktorus un sāksies vēl lielāki joki. Nemaz nerunājot par ''nerakstītajiem likumiem'', ka sacīkste nebeidzas aiz drošības mašīnas; 'let them race' naratīvas sezonas garumā un diviem komandas vadītājiem kliedzot viņam ausī un visu pārējo kontekstu.
Patiesība ir tāda, ka F1 jau sen ir arī politisks šovs. Britu izcelsmes direktors būtu atļāvis sacīkstei beigties aiz drošības mašīnas. Masi to neizdarīja un briti pēc tam izēda viņu ārā. Viss loģiski.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:57, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Ja jau tu esi tehniski iesaistīts šajā industrijā, tad detalizēti paskaidro, kura no vadošajām komandām un braucējiem F1 primāri uzskata par šovu un tikai tad par sportu.
Lūk arī kalisiska Latvieša izpratne par šo industriju ja tik ļoti interesē, vari uzrakstīt visām komandām epastu, iedošu PR dienesta adreses.
Bet visādi citādi, katram no ražotājiem F1 ir kā milzīga platforma ar miljardu auditoriju, kurā tiek popularizēti gan brendi, gan šovs, gan intrigasa, piloti ir tā visa sastāvdaļa, viņiem pat līgumos tas ir smalki aprakstīs, jā ir arī sacīkste un sportiskie sasniegumi, bet tas ar vien vairāk paliek sekundāri, jo bez naudas nav attīstības, bet bez šova nav naudas.

     [+] [-]

, 2022-02-22 21:13, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Ja tās ir labāko autobraucēju sacīkstes, tad ko tur dara Mazepins, ko tur dara tie miljoni, kas tiek prasīt no pilotiem un to sponsoriem? F1 nauda spēlē primāro lomu, tā kā nauda, tas ir šovs un tikai pēc tam autosacīkstes un sportiskie principi.
Hm a ko tad Tu nenosauci Miku a tikai Mazepinu?

     [+] [-]

, 2022-02-22 21:15, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Nevarēja izkarināt sarkanos karogus, jo Masi pirms sacīkstēm jautāja, vai par avāriju tajā līkumā (jo Kimi treniņos tieši tajā pašā vietā avarēja) būs sarkanie karogi, uz ko viņš atbildēja noliedzoši.

Un nevarētu īsti teikt, ka Makss bija ēna no iepriekš parādītā - ir jāņem vērā tehniskās atšķirības utml. Viņš izspieda no maksimumu un, kad pienāca izdevība, viņš to izmantoja.
Vispār pēc noteikumiem, sarkanos varēja izkārt tas jau tika izrunāts no ekspertiem un juristiem

     [+] [-]

, 2022-02-22 21:17, pirms 3 gadiem
Tuntulis rakstīja: Esmu tehniski iesaistīts šajā industrija, tā kā virtuvi labi pārzinu.
Neesi gan tehniski iesaistīts, runājot par Palmeru, juristu komanda kura bija līdzi meršiem izanalizēja noteikumus un jau visu pierādīja nolika FIA fakta priekšā un diemžēl konkrētajā situācijā palmers īsti nezina noteikumu juridisko pusi. Tu centies diskutēt par to ko nesaproti un kas ir pierādīts un tieši tāpēc FIA nobiās no grandioza skandāla.

     [+] [-]

, 2022-02-22 21:19, pirms 3 gadiem
karliss rakstīja: Hamis ir tikpat ieguvis cik zaudējis dēļ FIA noteikumu interpretācijas vairāku gadu garumā. Tāpat kā gandrīz jebkurš cits pilots. Mierīgi var atrast argumentus, ka bez labvēlīgiem FIA lēmumiem viņš nemaz neatrastos pozīcijā, lai iegūtu titulu (tāpat kā Maksis).
Vai Masi pieņēma nepareizu lēmumu? Noteikti. Vai tā bija pirmā vai pēdējā reize? Protams, ka nē. Sāks rotēt sacīkšu direktorus un sāksies vēl lielāki joki. Nemaz nerunājot par ''nerakstītajiem likumiem'', ka sacīkste nebeidzas aiz drošības mašīnas; 'let them race' naratīvas sezonas garumā un diviem komandas vadītājiem kliedzot viņam ausī un visu pārējo kontekstu.
Patiesība ir tāda, ka F1 jau sen ir arī politisks šovs. Britu izcelsmes direktors būtu atļāvis sacīkstei beigties aiz drošības mašīnas. Masi to neizdarīja un briti pēc tam izēda viņu ārā. Viss loģiski.
Atšķirība tāda, ka ja finišētu aiz SC, tad tas būtu pēc fia noteikumiem legāli un pareizi. Un britam, vācietim utt neviens neko pārmest nevarētu.
1 2 36 komentāri