Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Alpine" prezentē divus dažādus F1 mašīnas krāsojumus

"Alpine" prezentē divus dažādus F1 mašīnas krāsojumus
Jaunais "Alpine A522" sacīkšu auto. Foto: BWT Alpine F1 Team

Franču komanda "Alpine" pirmdienas vakarā prezentēja jauno F1 modeli A522 un divu veidu tā krāsojumus. Ar vienu no tiem tiks startēts pirmajos divos posmos, bet otrs tiks izmantots pēc tam.

"Alpine" vienībā starpsezonā notikušas būtiskas pārmaiņas, jo par tās jauno vadītāju kļuvis Otmars Šafnauers, bet galveno sponsoru - ūdens iekārtu ražotājs BWT. Šafnauers iepriekš vadīja "Aston Martin" komandu, līdz ar to uz "Alpine" pārgājis ne vien viņš pats, bet arī titulsponsors BWT. Savukārt "Renault" dzinēju nodaļu turpmāk vadīs bijušais FIA darbinieks Bruno Famins.

Līdz ar jaunā galvenā sponsora ierašanos, par ko tika vēstīts jau iepriekš, mainījies arī jaunās sacīkšu mašīnas krāsojums. Turpmāk "Alpine" raksturīgā zilā krāsa būs kombinēta ar rozā, kas tiks izmantota uz priekšējā un aizmugurējā antispārna, kā arī formulas sāniem. Vēl vairāk - pirmajos divos posmos Bahreinā un Saūda Arābijā, pateicoties BWT, mašīnas būs gandrīz pilnībā rozā krāsā, kamēr otrs krāsojums tiks izmantots sākot ar trešo posmu, kas notiks Austrālijā.

"Alpine" sastāvā turpinās startēt divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso un Estebans Okons.

Pērn Konstruktoru kausā komanda ieņēma piekto vietu un "Alpine" izpilddirektors Lorēns Rosi prezentācijā norādīja, ka šosezon galvenais mērķis ir iegūt vismaz tikpat augstu pozīciju.

"Piektā vieta ir minimums, uz ko mums tēmēt pēc parādītā snieguma pagājušajā sezonā," sacīja Rosi. "Līdz šim esam paveikuši visus nospraustos mērķus, bet jābūt reāliem un jāsaprot, ka šogad visas kārtis ir pamestas gaisā. Realitātē mēs nezināsim, cik ātri būsim, kamēr visi nebūsim izbraukuši trasē."


Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu

F1 pasaules čempionāt noslēdzis līgumu uz desmit gadiem ar luksusa preču ražotāju apvienību LVMH, bet kontrakta vērtība tiek lēsta viena miljarda ASV dolāru (USD) apmērā.
Franko Kolapinto. Foto: Motorsport.com

Kolapinto radītās ažiotāžas iespaidā Argentīna strādā pie F1 posma rīkošanas

Pēc milzīgās ažiotāžas, ko autosportists Franko Kolapinto radījis savā dzimtenē, Argentīna uzsākusi darbu pie F1 čempionāta posma sarīkošanas.
Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com
4

Medijs: Mihaels Šūmahers apmeklējis savas meitas kāzas

Tiek ziņots, ka septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers pirmo reizi kopš piedzīvotā negadījuma izgājis sabiedrībā, apmeklējot savas meitas kāzas, kas notika Spānijā.