Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Albons atklāj rezerves plānu, ja neizdotos atgriezties F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Albons atklāj rezerves plānu, ja neizdotos atgriezties F1
Alekss Albons. Foto: Williams F1

Alekss Albons šogad pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezīsies "Formulā 1". Lai gan tieši tāds bija viņa galvenais mērķis, pilots neslēpj, ka bija sagatavojis divus rezerves plānus. Tagad viņš atklāj, kur būtu startējis, ja sapnim par atgriešanos F1 nebūtu lemts piepildīties.

Būdams jaunais talants ar lielu potenciālu, Albons F1 čempionātā ienāca 2019. gadā "Toro Rosso" sastāvā, bet jau sezonas vidū tika paaugstināts uz "Red Bull" komandu. Pirmos divus pjedestālus viņš guva vien 2020. gadā, taču kopumā uz sevi liktās cerības neattaisnoja un pērn tika nomainīts ar Serhio Peresu.

Pagājušo sezonu taizemietis pavadīja pie "Ferrari" stūres DTM čempionātā, kur vienās no sacīkstēm Nirburgringā arī uzvarēja, kopumā četras reizes finišēja "Top 3", bet kopvērtējumā bija sestais.

"Man bija nenormāls izsalkums atgriezties F1 čempionātā," tagad atklāj Albons. "Pagājušais gads patiesībā bija aizņemtāks par jebkuru citu gadu manā līdzšinējā karjerā, kam ir grūti noticēt. Protams, tas, vai izdosies iegūt F1 sacīkšu pilota vietu, atkarīgs no konkrētā brīža un daudzām niansēm, bet zinu, ka no savas puses izdarīju visu."

Ja sportistam nebūtu izdevies kļūt par "Williams" komandas pilotu, viņš apsvērtu iespēju startēt "IndyCar" vai "Formulā E".

"Plāns A pavisam noteikti bija F1 čempionāts," viņš skaidro. "Plāns bija tikt "Williams" komandā, bet bija arī plāns B un C. Biju devies uz "IndyCar", lai apskatītos, tāpat runāju ar vairākām "Formula E" komandām. Rezerves varianti ir jāpatur prātā, jo nekad nevari zināt, kas notiks. F1 pilotu tirgus ir ļoti saspīlēts."

Albons arī pateicas "Red Bull" vadītājam Kristianam Horneram un komandas konsultantam Helmutam Marko, kuri snieguši palīdzīgu roku, lai viņš varētu nonākt līdz līgumam ar "Williams".

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-02-23 11:56, pirms 3 gadiem
Sajūtas saka, ka Albons nav sliktāks par Peresu vai Gaslī. Tik vien, ka visiem trijiem bijis jāstājas pretī Verstapenam. Domāju, ka Red Bull vadītāji kļuva pielaidīgāki pret Albona atgriešanos F1 pēc tam, kad sevi pierādījušais Peress cīņā pret Verstapenu nespēja parādīt labāku sniegumu, kā Aleks un Pjērs.