Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Prieks, ka beidzot būšu prom no visām F1 stulbībām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Prieks, ka beidzot būšu prom no visām F1 stulbībām"
Kimi Raikonens. Foto: Motorsport.com

2007. gada pasaules čempions Kimi Raikonens vēlreiz un vēlreiz intervijās, ko sniedz pēc karjeras beigšanas, nebeidz priecāties par iespēju beidzot justies pa īstam brīvs. Somu pilots, kurš pagaidām autosportā atgriezties neplāno nekādā formātā, atzīstas, ka "Formula 1" ir piesātināta ar dažādām nejēdzībām un politiku, par iemeslu tam minot pārlieku lielo naudas ietekmi.

"F1 čempionātā notiek milzum daudz bezjēdzīgu lietu, vismaz man tā šķiet," stāsta Raikonens. "Tās ir dažādas stulbības, kas risinās apkārt. Visi to saprot, bet neviens neko nesaka. Tās ir lietas, kurām, pēc manām domām, vispār nevajadzētu būt. Daudz kas šeit ir neīsts. Labi, ka tagad esmu prom no tā. Psiholoģiski ir ļoti noderīgi uz kādu laiku būt prom no šīm muļķībām."

Raikonens savu F1 karjeru sāka 2001. gadā, pēc tam 2010. un 2011. gadā paņēma pārtraukumu, lai izmēģinātu spēkus cita veida sacīkstēs, bet tad atgriezās un startēja līdz pat pērnās sezonas beigām, kad lika punktu.

Lai gan Raikonens uzskata, ka viņa karjeras pašā sākumā F1 bija daudz labākas sacīkstes, šobrīd tās jau sen esot zaudējušas savu "nesamaitātību" un pārāk lielu lomu sportā sākusi spēlēt politika.

"Tā tas ir jau daudzus, daudzus gadus," saka soms. "Varbūt cilvēki vienkārši tikai tagad to sākuši pamanīt. Es šajā politikā neiesaistos. Zinu daudzas lietas, kas notiek, bet pats tajās nepiedalos. Ja es tajā visā diendienā iesaistītos, tas nebūtu veselīgi."

Raikonens uzsver, ka nauda ir tā, kas vislielākajā mērā sabojājusi F1 čempionātu.

"Protams, ka nauda ir izmainījusi daudz ko, tāpat kā citos sporta veidos," viņš neslēpj. "Jo vairāk naudas šeit ir, jo lielāka politika valda. Pilnīgi visur ir tādas spēlītes, kuras cilvēki no malas neizprot, kamēr paši nav tajā lietā iekšā. Nauda šeit spēlē lielu lomu, tai ir ietekme. Domāju, šeit ir daudzi, kas varētu būt veiksmīgi īstajā politikā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-01-24 13:27, pirms 2 gadiem
Raikko labakais!!

     [+] [-]

, 2022-01-24 14:28, pirms 2 gadiem
Tas viss ir labi, bet, davai, saslēdz līgumu ar Jonasu, lai man un pilsētai ir miers.