Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No nākamā gada būs daudz grūtāk tikt pie iespējas braukt F1 treniņos

Juris Grīns
Juris Grīns

No nākamā gada būs daudz grūtāk tikt pie iespējas braukt F1 treniņos
Alfonso Seliss
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Maz pieredzējušajiem pilotiem, kas nestartē F1 pasaules čempionātā, no nākamā gada būs jānoiet grūtāks ceļš, lai tikt pie iespējas aizvadīt treniņbraucienus Grand Prix posmu nedēļas nogalēs, nolēmusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Līdz šim pilotam bija nepieciešams nobraukt tikai 300 kilometrus ar "Formula 1" klasi pārstāvošu sacīkšu auto, kā arī mutiski jāatbild uz jautājumiem par F1 pasaules čempionāta sportiskajiem noteikumiem, lai tiktu pie superlicences, kas paredzēta tikai dalībai treniņbraucienos. Vērā tika ņemta arī junioru formulu sacīkstēs iegūtā pieredze.

No 2018. gada FIA ieviesusi grūtāk izpildāmus kritērijus, lai jaunie piloti varētu izbraukt trasē F1 posmu nedēļas nogalēs. Turpmāk, lai varētu piedalīties savā pirmajā F1 treniņsesijā, autosportistam būs obligāti jābūt aizvadījušiem vismaz sešus posmus "Formulā 2" vai nopelnījušiem 25 superlicences punktus noteiktu čempionātu ietvaros pēdējo trīs gadu laikā. Ja dalībai treniņbraucienos sportists pieteiksies atkārtoti, prasība būs aizvadīta pilna sezona "Formulā 2" vai iekrāti 25 superlicences punkti noteiktu čempionātu ietvaros pēdējo trīs gadu laikā.

No tiem komandu trešajiem pilotiem, kuri piedalījās F1 posmu treniņbraucienos šajā gadā, tikai "Force India" pārstāvis Alfonso Seliss juniors būtu atbildis jaunajiem nosacījumiem.

Jau iepriekš FIA mainīja F1 superlicences punktu iegūšanas kritērijus, piešķirot lielāku vērtību "Formula 2" un "IndyCar" čempionātiem, bet to pazeminot "World Endurance Championship", "Formula E" un "Formula 3" seriāliem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-12-21 11:45, pirms 7 gadiem
Ļoti žēl, es tieši kā gribēju