Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sešas F1 komandas izveidojušas, iespējams, nelikumīgu organizāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Sešas F1 komandas izveidojušas, iespējams, nelikumīgu organizāciju
Formula 1
Foto: Digitale/Scanpix

Vairākas Formula 1 komandas ir izveidojušas organizāciju ar nosaukumu Stratēģijas grupa, kuras uzdevums būs apspriest un pieņemt dažādus noteikumus, kas saistīti ar šo čempionātu.

Savienības sastāvā ietilpst "Ferrari", "Mercedes", "Red Bull", "McLaren", "Williams" un "Lotus" komandas. Šo komandu pārstāvji lems par dažādiem svarīgiem jautājumiem F1 čempionāta sakarā un pirmo sanāksmi aizvada jau šodien.

Vācu žurnāla "Auto Motor und Sport" rīcībā esošā informācija liecina, ka komandas šodien apspriež plānu atļaut pārdot šasijas tā sauktajām mazajām komandām. Ja Stratēģijas grupa lems par labu šai idejai, jau tuvākajā nākotnē finansiāli mazāk spēcīgās vienības drīkstēs iegādāties šasijas no vadošajām komandām, tādā veidā ietaupot līdzekļus un reizē cerot uz labākiem rezultātiem.

Tiesa, jau šobrīd opozīcijā nonākušās "vājā gala" komandas sāk izrādīt nepatiku. "Force India" vadītāja vietnieks Bobs Fērnlijs šādu rīcību nosaucis pat par ētikas un demokrātijas normām neatbiltošu, jo citām komandām gluži vienkārši nebūs teikšana svarīgu lēmumu pieņemšanā. Savukārt bijušais FIA prezidents Makss Moslijs pieļauj iespēju, ka Stratēģijas grupa neatbilst Eiropas Savienības konkurences likumam, līdz ar to drīzumā varam sagaidīt protestus un pat tiesu darbus no pārējo F1 komandu puses.

Stratēģikas grupā, kas nomaina līdz šim pastāvējušo Sporta un tehnisko darba grupu, ietilpst 18 balstiesīgi locekļi, kas nāk no minētajām sešām F1 komandām, kā arī FIA un F1 čempionāta komerciālo tiesību turētājiem FOM.

Izmantotie resursi:
en.espnf1.com

     [+] [-]

, 2013-10-21 17:49, pirms 11 gadiem
Un vācu žurnālam "Auto Motor und Sport" šo infu nodeva insaiders no Ferrari! Miniet paši...

     [+] [-]

, 2013-10-21 20:56, pirms 11 gadiem
Ja kāds iepukstēsies pretī, tai skaitā FIA un Bērnijs, no 2020.gada būs jauns čempionāts, kurā nebūs ne Bernijs ne FIA.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 21:32, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Un vācu žurnālam "Auto Motor und Sport" šo infu nodeva insaiders no Ferrari! Miniet paši...
Mandarīns ?