Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss un Verstapens izcīna pirmo starta rindu Singapūras GP

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss un Verstapens izcīna pirmo starta rindu Singapūras GP
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

"McLaren" pilots Lando Noriss guvis uzvaru Singapūras GP kvalifikācijā, bet no pirmās rindas svētdien gaidāmās sacensības uzsāks arī F1 čempionāta līderis Makss Verstapens. Avāriju izšķirošajā kārtā piedzīvoja Karloss Sainss, bet Šarla Leklēra rezultātu tiesneši dzēsa.

Q1:

Jau pirmajā kārtā izkrita Daniels Rikjardo, Lānss Strols, Pjērs Gaslī, Valteri Botass un Guanju Žou. Ātrākais bija Noriss, kamēr trešo vietu ieņēma Azerbaidžānas GP uzvarētājs Oskars Piatri, bet starp "McLaren" pilotiem iespraucās sezonas līderis Verstapens no "Red Bull" vienības.

Q2:

Otrā kvalifikācijas kārta no tālākas cīņas atsijāja "Williams" pilotus Aleksu Albonu un Franko Kolapinto, kuri palika uzreiz aiz vadošā desmitnieka. Abus šķīra tikai 0.007 sekundes. Tālāk netika arī Serhio Peress. "Red Bull" braucējs zaudēja laiku apļa sākumā un to labot nespēja, paliekot 13. pozīcijā. Aiz viņa ierindojās Kevins Magnusens un Estebans Okons. Ātrāko laiku sasniedza Piastri, kuram vien nedaudz zaudēja Verstapens, atkal ieņemot otro pozīciju, bet trešais šoreiz bija "Ferrari" pilots Leklērs.

Q3:

Trešajā kārtā bija aizritējušas vairākas minūtes, kad Karlosa Sainsa avārijas dēļ tika izkārti sarkanie karogi. "Ferrari" pilots atradās ieskriešanās aplī, tikko bija palaidis garām vienu no sāncenšiem, kad pēdējā līkumā mašīna saslīdēja, un situācija vairs nebija glābjama. Spēkrats ieslīdēja sienā, tika būtiski bojāts, un kvalifikācija spānim bija beigusies. Sportists uzreiz nemācēja paskaidrot, kāpēc tas noticis, kā iespējamo iemeslu saslīdēšanai minot pietiekami neuzsildītas riepas. Atgādināsim, ka pirms gada Sainss startēja pirmais un uzvarēja Singapūras posmā.

Lai gan līdz kvalifikācijas beigām bija astoņas minūtes un neviens vēl nebija paspējis uzrādīt rezultātu, atgriezties trasē pēc zaļo karogu izkāršanas sportisti nesteidzās. Visi bija nolēmuši, ka pietiks ar vienu lidojošo apli. Pirmie no viņiem trasē izbrauca vien četras minūtes pirms laika atskaites beigām.

Neskatoties uz salīdzinoši lēnu pirmo sektoru, otrajā un trešajā Noriss sasniedza rekordus, spējot izcīnīt pirmo vietu ar rezultātu 1:29.525. Verstapens ierindojās otrajā pozīcijā, zaudējot sāncensim 0.2 sekundes, bet aiz viņiem palika "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, kuri startā stāsies otrajā rindā.

Piastri aplis nepadevās tas labākais, un viņš palika tikai piektais, bet sesto vietu ieņēma Niko Hilkenbergs. Lielisks sniegums "Haas" pilotam! Tālāk sekoja Fernando Alonso un Juki Cunoda, bet Leklēra apli tiesneši dzēsa par trases limitu pārkāpšanu. Tiesa gan, ar to nebūtu pieticis, lai kvalificētos kādā no pirmajām pozīcijām.

Dodoties uz Singapūras GP izcīņu, Verstapenam ir 59 punktu pārsvars pār Norisu. Tikmēr "McLaren" šonedēļ lūkos noturēt pirmo pozīciju Konstruktoru kausā, uz kuru pacēlās iepriekšējā posmā. Šobrīd "Red Bull" atpaliek 20 punktus.

Singapūras posma sacensības startēs svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Singapūras GP kvalifikācija:

  -1 [+] [-]

, 2024-09-21 17:46, vakar
Būtu vēl aizraujošāk, ka Sainss nebūtu avarējis, bet kā ir, tā ir. "Ferrari" sanāca pamatīgs fiasko un Lūsijai negaidīta otrā rinda. Bet nav pilnīgi nekādas nojausmas, kā Maku konkurenti izskatīsies sacīkšu režīmā. Par Makiem, protams, nav šaubu.

     [+] [-]

, 2024-09-21 18:27, vakar
Sainca avārija izbojāja Maksam potenciālu pole apli (potenciālu, jo Lando pirmajā mēģinājumā teorētiski to būtu varējis pārspēt, ja ne sarkanie karogi), jo pat ar visu sabremzēšanos tas dzēstais apļa laiks (1:29.791) bija tikai nedaudz (0.063s) lēnāks par viņa oficiālo beigu rezultātu. Tā sabremzēšanās savas 2-3 desmitdaļas noteikti maksāja... bet nu, kā būtu, to mēs nekad neuzzināsim...

Ja Azerbaidžānā Maksam mašīna nebija pareizi noregulēta, kamēr Peresam viss bija kārtībā, tad šoreiz izskatās, ka ir otrādi...

Ja vien Lando jau no pirmajām minūtēm neaizbrauks tālēs zilajās, tad varētu būt sagaidāma interesanta cīņa starp Maksu un Lando (neaizmirstot, ka merši vismaz startā noteikti var šo dueli pabojāt)

Ferrari, kā jau Ferrari - uz panākumiem spējīga mašīna ir, bet kaut kas bieži noiet greizi...

     [+] [-]

, 2024-09-21 18:35, vakar
Lendo arī teica, ka būtu uzrādījis ātrāku apļa laiku, ja ne karogi.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-21 18:38, vakar
Lando tikai par 0,1 labāks aplis kā Practice 3.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-21 18:38, vakar
Noriss un visa McLaren komanda jāņem uz izmeklēšanu un jaizkrata, jo nu noname pilots nevar peksni dominēt, iespējamās mahinacijas ar mašīnu, cerams F1 paņems pie dziesmas un izslegs no sacensībām

  +1 [+] [-]

, 2024-09-21 19:29, vakar
Karstais Suši rakstīja: Noriss un visa McLaren komanda jāņem uz izmeklēšanu un jaizkrata, jo nu noname pilots nevar peksni dominēt, iespējamās mahinacijas ar mašīnu, cerams F1 paņems pie dziesmas un izslegs no sacensībām
Kā tad noname pilots, kurš F1 brauc jau gadus 5 ja ne vēl vairāk. Izkonkurējis Riciardo un ļoti labi cīnās ar Piastri. Šitādi noname uz katra stūra mētājas.

     [+] [-]

, 2024-09-21 20:21, vakar
petravicus rakstīja: Ja vien Lando jau no pirmajām minūtēm neaizbrauks tālēs zilajās, tad varētu būt sagaidāma interesanta cīņa starp Maksu un Lando (neaizmirstot, ka merši vismaz startā noteikti var šo dueli pabojāt)
Ja Noriss šoreiz pirmo apli izbrauks kā līderis, tad domāju variantu Verstapenam nav - drīzāk jāskatās kas aizmugurē notiks, jo nu būtu neloģiski ja tagad pēkšņi maklāreni būtu lēnāki kā buļļi pēc tempa. Ja Verstapens startā paņems, tad var mēģināt paspirināties, bet nu arī grūti, jo diezvai šamie abi tad baigi aizbrauks no pārējiem un tādā gadījumā noteikti kāds no aizmugures uztaisīs agresīvāku stratēģiju uz kuru Verstapenam varētu būt jāreaģē...Noriss varēs darīt pretējo...ātrums un maklārenu apiešanās ar riepām to ļaus...nu grūti. Priekš Verstapena labā ziņa, ka pārsvars tomēr tīri solīdz, lai pa katru cenu nesistos par uzvaru.

P.S. Verstapena un Norisa potenciala avārija savstarpējā cīņā ar tai sekojošu izstāšanos un teiksim 1. Piastri, 2. Leklērs sacenē kopvērtējumu varētu padarīt pavisam jautru.

     [+] [-]

, 2024-09-21 23:07, vakar
Rikjardo - atā, atā..

     [+] [-]

, 2024-09-21 23:20, vakar
Trasei nav limitu. Trasei ir robežas.

  -1 [+] [-]

, 00:35, pirms 20 stundām
killo2000 rakstīja: Ja Noriss šoreiz pirmo apli izbrauks kā līderis, tad domāju variantu Verstapenam nav - drīzāk jāskatās kas aizmugurē notiks, jo nu būtu neloģiski ja tagad pēkšņi maklāreni būtu lēnāki kā buļļi pēc tempa. Ja Verstapens startā paņems, tad var mēģināt paspirināties, bet nu arī grūti, jo diezvai šamie abi tad baigi aizbrauks no pārējiem un tādā gadījumā noteikti kāds no aizmugures uztaisīs agresīvāku stratēģiju uz kuru Verstapenam varētu būt jāreaģē...Noriss varēs darīt pretējo...ātrums un maklārenu apiešanās ar riepām to ļaus...nu grūti. Priekš Verstapena labā ziņa, ka pārsvars tomēr tīri solīdz, lai pa katru cenu nesistos par uzvaru.

P.S. Verstapena un Norisa potenciala avārija savstarpējā cīņā ar tai sekojošu izstāšanos un teiksim 1. Piastri, 2. Leklērs sacenē kopvērtējumu varētu padarīt pavisam jautru.
Zini, zinot Maxu un RB taktiku es par to nebrīnītos, bet diezvai šajā posmā, drīzāk citā, kur Peress to izdara. Bet ceru uz lielisku sezonas noslēgumu un rīt fantastisku cīņu midfieldā, Kolapinto parāda, ka ir F1 braucējs, žēl, ka nākamgad viņam vietas nav

     [+] [-]

, 10:14, pirms 10 stundām
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Zini, zinot Maxu un RB taktiku es par to nebrīnītos, bet diezvai šajā posmā, drīzāk citā, kur Peress to izdara. Bet ceru uz lielisku sezonas noslēgumu un rīt fantastisku cīņu midfieldā, Kolapinto parāda, ka ir F1 braucējs, žēl, ka nākamgad viņam vietas nav
Kad Peress ko tādu ir darījis? Cik stulbam jābūt, lai par ko tādu fantazētu? Nav vairs tas laiks, kad varēja atļauties sūdus vārīt un par to praktiski nekas nebija.

     [+] [-]

, 10:56, pirms 9 stundām
Hose Girtinho rakstīja: Būtu vēl aizraujošāk, ka Sainss nebūtu avarējis, bet kā ir, tā ir. "Ferrari" sanāca pamatīgs fiasko un Lūsijai negaidīta otrā rinda. Bet nav pilnīgi nekādas nojausmas, kā Maku konkurenti izskatīsies sacīkšu režīmā. Par Makiem, protams, nav šaubu.
Lūdzu saņem sevi rokās un pārstāj zākāt cilvēku, kas Tev nepatīk. No malas izskaties kā bērns (AKA backtofire). Ja Tevi tik ļoti valda šādas emocijas, ka jāizkropļo kāda vārds, paturi komentāru pie sevis.

Uzskatu, ka cilvēks par parādīt no kā ir "taisīts" tikai tad, kad spēj ar cieņu paskatīties acīs, paspiest roku konkurentam. Nav nepieciešams sevi apkaunot necienot kādu, kas Tev nepatīk. Paskaties uz backtofire. Šeit viņš visiem ir kļuvis par izsmieklu, jo apzināti noniecina cilvēku un viņa talantu tikai tādēļ, ka viņam ir kaut kādas personīgas antipātijas.