Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Ar šo mašīnu varam uzvarēt jebkurā trasē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Ar šo mašīnu varam uzvarēt jebkurā trasē"
Makss Verstapens. Foto: Zumapress.com/Scanpix

F1 sezona līderis Makss Verstapens uzskata, ka viņa šī brīža dominēšana čempionātā ir īpašs periods, ko gan viņam, gan "Red Bull" komandai nepieciešams izbaudīt. Holandiešu pilots, kurš tuvojas savam otrajam titulam, atzīst, ka savulaik līdzīgas sajūtas viņam bijušas pēdējās kartingā aizvadītajās sezonās.

Sešus posmus pirms sezonas beigām Verstapens kopvērtējumā iekrājis jau 116 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Šarlu Leklēru no "Ferrari". Aizvadītajā sezonas daļā viņš uzvarējis 11 reizes un teorētiski jau nākamajā posmā, kas nākamnedēļ risināsies Singapūrā, var kļūt par šī gada čempionu.

"Tas ir kaut kas apbrīnojams, ko mēs šobrīd piedzīvojam savā komandā," atzīst 24 gadus vecais Verstapens. "Šis mums ir neticami labs gads un ir svarīgi to izbaudīt. Dažādās trasēs mums ir bijuši dažādi izaicinājumi, un šobrīd izskatās, ka mašīna ir spējīga uzvarēt jebkurā trasē. Esam ārkārtīgi priecīgi par to."

Verstapens ir tuvu tam, lai pārspētu visvairāk sezonas laikā gūto uzvaru rekordu. Pašlaik tas pieder Sebastianam Fetelam un Mihaelam Šūmaheram, kuri abi savulaik sezonas laikā guvuši 13 uzvaras.

Verstapens stāsta, ka arī savās pēdējās sezonās, kas tika pavadītas kartingā, guvis labus panākumus un juties līdzīgi, lai gan tolaik vēl tikai bijis ceļā uz savu lielo mērķi - "Formulu 1".

"Tas bija laiks, kad mans mērķis bija nokļūt F1 čempionātā," viņš stāsta. "Protams, tu izbaudi to, ko sasniedz, bet tajā pašā laikā saproti, ka vēl ir tāls ceļš ejams, līdz nonāksi savā mērķī. Tagad šis sajūsmas vilnis ir savādāks. Bet jāsaka, ka arī mans pēdējais gads kartingā bija jauks."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-21 19:05, pirms 2 gadiem
Nevis varam bet varu, jo ir acīmredzams aizliegums čeko konkurēt par pirmo vietu.
Iepriekšējos gadus Mercedes varēja teikt, ka varam uzvarēt, jo bija iekšēja konkurence.

     [+] [-]

, 2022-09-21 20:32, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Nevis varam bet varu, jo ir acīmredzams aizliegums čeko konkurēt par pirmo vietu.
Iepriekšējos gadus Mercedes varēja teikt, ka varam uzvarēt, jo bija iekšēja konkurence.
Kas Tev liek domāt, ka Čeko ir aizliegts cīnīties par pirmo vietu?
Situācija Red Bull ir līdzīga, k situācija Mercedes aizvadītajos gados. Otrajam numuram ir nevis liegts cīnīties par uzvaru, bet gan nav pa spēkam to paveikt.