Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Monako F1 posms notiks arī turpmākos gadus

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Monako F1 posms notiks arī turpmākos gadus
Foto: Motorsport.com

Lai gan jau ilgāku laiku bija neskaidrības ap leģendāro Monako "Grand Prix" sacīkšu nākotni, tagad paziņots, ka izdevies noslēgt jaunu līgumu ar F1 čempionāta vadību, un tās turpinās notikt vēl vismaz nākamos trīs gadus.

Ilgus gadus Monako posms baudījis dažādas finansiālas priekšrocības, piemēram, iespēju par atrašanos F1 kalendārā maksāt mazāku summu nekā tiek iekasēts no citām trasēm. Tajā pašā laikā šī ielu trase nevar lepoties ar tik modernu infrastruktūru kā tās, kas izveidotas un kalendārā ienākušas pēdējās desmitgades laikā.

Pēc ilgākām pārrunām Monako Automobiļu klubs (ACM) ir noslēdzis jaunu kontraktu ar "Formula 1" čempionātu, kas paredz posma iekļaušanu kalendārā vēl vismaz nākamos trīs gadus. Neoficiāli zināms, ka jaunajā līgumā ietvertie nosacījumi ir daudz izdevīgāki F1 čempionātam nekā līdz šim.

Tiek ziņots, ka līdz šim par dalību čempionātā Monako maksāja 15 miljonus USD gadā, kas ir vismaz divreiz mazāk nekā citi posmi. Tāpat čempionāta vadība nebija apmierināta ar to, ka Monako posma translācijas organizē vietējie speciālisti, nevis ierastas F1 TV personāls. Tāpat Monako posma rīkotāji bieži vien trasē izvietoja paši savas reklāmas, privāti slēdzot līgumus ar partneriem. Piemēram pagājušajā gadā tika reklamēts pulksteņu zīmols "TAG Heuer", lai gan šis uzņēmums tiešā veidā konkurē ar F1 oficiālo laika uzņemšanas partneri "Rolex".

Jau vēstījām, ka vakar tika publiskots provizoriskais 2023. gada F1 čempionāta kalendārs, kurā pirmo reizi vēsturē iekļauti 24 posmi. No tā pazudusi Francija, kas gan vēlāk var atgriezties pēc rotācijas principa, pēc vairāku gadu pauzes atkal sacensības paredzētas Ķīnā, bet klāt nāk posms Lasvegasā un Katarā. Paredzams, ka Kataras posms nenotiks Losailā, kā bijis iepriekš, bet kādā citā trasē, tāpat sacensību norises vieta visticamāk mainīsies Saūda Arābijas posmam.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

     [+] [-]

, 2022-09-21 16:09, pirms 2 gadiem
Monaco nevienam nav neko maksājusi, jo labs piķis aiziet trases izbūvēšanai. Cik zinu, eformula piemaksā Monaco, kas ir vienīgā trase kalendārā, par kuru FIA maksā.
Un raksts arī ir fufeļains, nav nekur norādīts, tad kādi ir jaunie nosacījumi, jo tikai RedBull iebilda par Moncao, jo no tā posma neko neviens nesaņem, izņemot auto ražotāji, kuriem ir laba vieta reklamēt savus zīmolus biezajiem. RedBull sanāk reklamēt tikai dzērienus.
Esmu pārliecināts, ka arī turpmāk Monaco neko nemaksās, jo F1 Monaco ir vairāk vajadzīgs nekā Monaco vajadzīgs F1.
Ja viss būtu naudā, tad Eiropā būtu ļoti maz posmi, jo Eiropā trases neuzskata vajadzīgu mētāties ar lielu naudu, lai būtu F1 posms.
F1 un FIA nesaprot, kāpēc Vācijas trases necīnās par F1 posmu, arī nav nekāds noslēpums, ka Silverstona maksā tikai 25mio$ par F1 posmu, kaut gan ir visapmeklētākais posms F1 kalendārā. kamēr arābi nopiķo vismaz 50mio$ par posmu.
Eiropa ir lielākais jauno auto noieta vieta pasaulē, un Eiropas var diktēt noteikumus.