Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauns kandidāts uz vietu "Williams" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauns kandidāts uz vietu "Williams" komandā
Logans Sardžents. Foto: Williams F1

Ņemot vērā, ka Niks de Vrīs šobrīd veic pārrunas ar vairākām komandām par iespēju aizvadīt nākamo F1 sezonu, kā nopietns kandidāts uz vietu "Williams" komandā kļuvis amerikāņu pilots Logans Sardžents.

21 gadu vecais Sardžents šobrīd aizvada debijas sezonu "Formulā 2" un posmu pirms čempionāta beigām ierindojas augstajā trešajā vietā. Šogad viņš uzvarējis divās sacīkstēs.

Debijas sezonu nākamā gada F1 pasaules čempionātā visticamāk aizvadīs holandietis De Vrīss, kuram iepriekšējā posmā Moncas trasē "Williams" sastāvā bija iespēja uz vienu sacīksti aizvietot saslimušo Aleksu Albonu. Bijušais "Formula 2" un "Formula E" čempions De Vrīss guva devīto vietu un pirmos punktus.

Tiesa, šobrīd sportists veic pārrunas ar trim komandām, ne tikai "Williams". Drīzumā viņam gaidāmi testi "Alpine" sastāvā, tāpat braucējs nesen devās uz Austriju, lai klātienē runātu ar "Red Bull" pilotu programmas bosu Helmutu Marko. Tika apspriesta viņa iespējamā startēšana "AlphaTauri" vienībā.

Tā kā "Williams" ir nobriedusi nomainīt nesekmīgi strartējošo Nikolā Latifi, bet De Vrīss varētu iet uz kādu citu komandu, jau šobrīd tiek meklēts, kurš pie šāda scenārija varētu braukt vienībā nākamgad.

Respektablais portāls "Motorsport.com" ziņo, ka tieši Sardžents tiek izskatīts kā galvenais kandidāts, ja gadījumā De Vrīss komandā nestartēs. Tiesa, šobrīd viņam vēl nepietiek superlicences punktu, bet, ja sportists F2 kopvērtējumā būs piektajā vietā vai augstāk, šie punkti būs izcīnīti. Kopvērtējumā gan situācija saspringta un pie neveiksmīga scenārija Sardžents var palikt bez "Top 5" rezultāta F2 čempionātā un līguma ar "Williams".

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-09-21 12:52, pirms 2 gadiem
Diezgan okey variants. Kopvērtējumā priekšā ir Drugovičš, kurš brauc F2 jau trešo sezonu (šosezon gan pamatīgi progresējis) un Puršērs, kam šī ir otrā sezona. Principā, ja Seržants netiek uz F1, tad nākamsezon viņš varētu būt galvenais favorīts F2 titulam, kas savukārt jau viņu defaultā nostāda "F1 gatavs materiāls". Līdz ar to jautājums - vai Williams grib gaidīt sezonu un tad ņemt amerikāni, vai ņems šobrīd, lai kāds cits nenoceļ? Tirgū citu spilgtu talantu nav, kā dēļ būtu vērts amerikāni neņemt. De Vrīss? Labs, bet nedomāju, ka daudz labāks par Seržantu.
Plus protams lielu lomu spēle pase. ASV izmisīgi vajag iefiltrēt savējo F1 čempionātā.

     [+] [-]

, 2022-09-21 16:39, pirms 2 gadiem
Saržents varēja uzvarēt F3, ja nebūtu pēdējā posmā Moncā komandas biedrs Vesti sačakarējis gonku, jo pirms pēdējā posma Seržants bija kopvērtējuma vadībā, viņu izsita, savukārt Piastri atbrauca 3.vietā, un pēc pirmā brauciena pārņēma vadību kopvērtējumā.
Otrā braucienā Seržants brauca pirmajā vietā, Piastri izstājās, un Vesti reāli izmantoja situāciju, ka Seržants neriskēs un diezgan agresīvi aizstāvēja gan 3.vietu, gan 5.vietu, un tas abiem beidzās bez punktiem, un tādā veidā debitants Piastri ar 164 punktiem uzvarēja F3 čempionātu Puočers palika otrais ar 161.punktu un Seržants ar 160.trešais.
Izšķirošā gonkā Vesti tiešām ticēja ka Seržants brauks mierīgi un daudz kur piekāpsies, jo pats Vesti cīnījās par 3.vietu ar Poučeru.
Seržantam vajadzēja 4.vietu.
Seržants pie liela spiediena zaudē kvalitāti.
zemāk linki, lai katrs var iečekot, ko kurš mācēja un varēja izdarīt.
https://www.youtube.com/watch?v=ubA...
https://www.youtube.com/watch?v=-QY...