Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots iesaka "Red Bull" komandai Peresu nomainīt ar Norisu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots iesaka "Red Bull" komandai Peresu nomainīt ar Norisu
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Trīs F1 posmu uzvarētājs Džonijs Herberts ieteicis "Red Bull" komandai Serhio Peresu nomainīt ar jauno un talantīgo "McLaren" braucēju Lando Norisu.

Tas, vai "Red Bull" komandai jau uz nākamo sezonu nevajadzētu Peresa vietā sēdināt kādu citu pilotu, ir viens no pēdējo nedēļu apspriestākajiem tematiem F1 aizkulisēs. Kamēr vieni uzskata, ka Peress pārāk daudz zaudē komandas biedram Maksam Verstapenam, otri uzsver, ka viņš tomēr ieņem otro vietu čempionātā un lieliski palīdz "Red Bull" vienībai ar punktu gūšanu Konstruktoru kausā.

"Online Betting Guide" izpētījis, ka kvalifikācijās Peress vidēji zaudē otram "Red Bull" pilotam 0.958 sekundes aplī. Tas ir lielākais atstatums starp komandas biedriem "Formulā 1".

"Tas ir satraucoši," uzskata Džonijs Herberts, kurš F1 čempionātā startēja no 1989. līdz 2000. gadam. "Neviens negrib tik daudz atpalikt no sava komandas biedra. Ja es būtu Peress, justos ļoti nekomfortabli un būtu ļoti noraizējies. Verstapens ar situāciju ir apmierināts, jo neizjūt nekādu spiedienu un ar viņu nekādā veidā necīnās. Bet "Red Bull" zina, ka viņiem vajadzīgs kāds, kurš regulāri būs līderis, kad citas komandas kļūs daudz konkurētspējīgākas. Peress var domāt, ka kvalifikācijā paveicis labu darbu, bet tad viņi parāda ekrānu un viņš redz, ka atpaliek jūdzēm tālu. Sezona jau pāri pusei, bet viņš vēl nav spējis atrast šo papildus ātrumu. Varbūt ir dažas trases, kurās viņš to spējis, bet Serhio nespēj rast tādu stabilitāti kā Verstapens."

Peresam līgums ir līdz 2024. gada beigām, un komanda publiski izsakās, ka viņu nomainīt negrasās. Herberts uzskata, ka meksikāņu pilotu vajadzētu nomainīt a britu Lando Norisu, kuram gan šobrīd ir spēkā saistības ar "McLaren" līdz 2025. gada izskaņai.

"Ar ko aizvietot Peresu? Viņiem vajadzētu paskatīties Norisa virzienā," saka Herberts. "Nezinu, vai viņš var lauzt savu līgumu, varbūt ir kāda klauzula par rezultātiem. Neredzu iemeslu, kāpēc Šarls Leklērs vai Karloss Sainss gribētu pamest "Ferrari", lai arī zinu, ka viņi ir mazliet neapmierināti. Ja pievienojies "Red Bull", tas ir liela riska faktors, jo tur startē Verstapens. Viņš nav viegls cilvēks, kuram stāties pretī."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs