Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Latifi pilnībā aiziet no autosporta, lai pievērstos studijām

Juris Grīns
Juris Grīns

Latifi pilnībā aiziet no autosporta, lai pievērstos studijām
Nikolā Latifi. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" pilots Nikolā Latifi nolēmis likt punktu sacīkšu pilota karjerai un tā vietā uzsāks studijas Londonas biznesa skolā, kur mērķē iegūt MBA grādu biznesa vadībā.

Kopš pagājušās sezonas, pēc kuras kanādietis zaudēja vietu "Williams" komandā, par viņu nekas daudz vairs nebija dzirdams. Sapratis, ka nevēlas startēt nevienā citā autosacīkšu čempionātā, Latifi pieņēmis lēmumu pilnībā mainīt mērķus.

Latifi publiski paziņojis, ka šo gadu pavadījis apsverot karjeras iespējas. Galu galā pieņemts lēmums pilnībā atteikties no autosporta jau 28 gadu vecumā, lai turpmāk sevi pilnībā veltītu studijām.

"Jau diezgan ātri šogad izlēmu, ka šosezon neplānošu nekādas autosporta aktivitātes," saka Latifi. "Protams, bija pavisam savādi, ka vairs nenācās piedzīvot to pašu rutīnu, kas bija pusi manas līdzšinējās dzīves. Uzaugot, man vienmēr bijusi interese par biznesa pasauli, un vienmēr esmu teicis, ka kaut ko šādu studētu, ja nebūtu kļuvis par sacīkšu braucēju."

Jāatgādina, ka bijušā pilota tēvs Maikls Latifi ir labi zināms uzņēmējs Kanādā, tāpat ar biznesu nodarbojas viņa māte.

Lai gan daudzi Latifi uzskatīja par ne pārāk talantīgu F1 pilotu, čempionātā viņš aizvadīja 61 sacīksti. Visas trīs sezonas sportists pārstāvēja "Williams" vienību, kas šogad nolēma iespēju dot debitantam Loganam Sardžentam no ASV. Savas karjeras laikā Latifi augstākais rezultāts bija 2021. gada Ungārijas GP izcīnītā septītā vieta. Kopumā tikai trīsreiz viņš iekļuva punktos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...