Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko izdevies pierunāt Horneru nekļūt par "Ferrari" vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko izdevies pierunāt Horneru nekļūt par "Ferrari" vadītāju
Helmuts Marko un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko apgalvo, ka Kristians Horners pagājušajā gadā gandrīz piekritis "Ferrari" izteiktajam darba piedāvājumam. Tomēr pēc ilgas sarunas un prāvas naudas summas piesolīšanas viņš piekritis palikt pašreizējā vietā.

Horners vada "Red Bull" komandu jau kopš tās ienākšanas F1 čempionātā 2005. gada sezonā. Kopš tā laika komanda izcīnījusi 100 uzvaras un kopumā 11 pasaules čempionu titulus.

Horneru jau sen savā paspārnē vēlējusies iegūt "Ferrari" vienība, kas tāpat vairākkārt nesekmīgi centusies pārvilināt pie sevis "Red Bull" tehnisko guru Adrianu Ņūviju. Izrādās, pērn Kanādas posma nedēļas nogalē Horners bijis tuvu tam, lai piekristu "Ferrari" piedāvājumam un parakstītu līgumu.

"Tas paņēma man visu nakti, pārliecināt Horneru palikt "Red Bull" komandā, un tas izmaksāja papildus miljonus," intervijā "Blick" atklāj Helmuts Marko.

2022. gada sezonu "Ferrari" uzsāka jaudīgi, nopietni piesakot sevi cīņai par titulu, tomēr vēlāk komanda pieļāva dažādas kļūdas. To papildināja arī tehniskas problēmas, līdz ar ko par čempioniem atkal kļuva Makss Verstapens un "Red Bull". Galu galā komandas vadītājs Matija Binoto tika nomainīts ar Frederiku Vasēru.

Horners palika "Red Bull" vadītāja amatā un arī Ņūvijs nesen noslēdza jaunu ilgtermiņa līgumu ar komandu. Tomēr daži citi augstas raudzes speciālisti "Red Bull" ir pametuši. Aerodinamikas eksperts Dans Fellovss kļuvis par "Aston Martin" tehnisko direktoru, bet "Red Bull" ilggadējais inženieris Robs Maršals pārgājis uz "McLaren", kur uzsāks darbu 2024. gadā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-06-22 08:39, pirms gada
Kopš tā laika komanda izcīnījusi 99 uzvaras un kopumā 11 pasaules čempionu titulus.

Tikko vīkendā tak bija 100. uzvara!

     [+] [-]

, 2023-06-22 08:58, pirms gada
Žēl ka tā, Redbull ir savākts pārāk daudz talantu.