Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Bridgestone" atkal varētu kļūt par F1 riepu piegādātāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Bridgestone" atkal varētu kļūt par F1 riepu piegādātāju
Foto: Scuderia Ferrari

Konkursā par riepu piegādāšanu "Formulā 1" uz nākamo periodu pieteicies uzņēmums "Bridgestone", kas pirms vairāk nekā desmitgades jau apgādāja ar saviem izstrādājumiem čempionāta komandas.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) šogad izsludināja konkursu, aicinot pieteikties riepu ražotājus, kas vēlas kļūt par par oficiālo sadarbības partneri laika periodā no 2025. līdz 2027. gadam, ar iespēju termiņu pagarināt līdz 2028. gadam. Pieteikumu iesniegšanas galējais termiņš bija 15. maijs.

Oficiāli FIA nav paziņojusi, cik riepu ražotāji šobrīd pieteikušies konkursam, bet neoficiāli zināms, ka tajā piedalās "Pirelli" un "Bridgestone".

Iepriekšējā konkursā par riepu piegādāšanu laika posmā no 2020. līdz 2023. gadam itāļu "Pirelli" pretī stājās Dienvidkorejas uzņēmums "Hankook". Līgums tika noslēgts ar "Pirelli", bet termiņš pēc tam pagarināts līdz 2024. gadam.

Japānas uzņēmums "Bridgestone" bija viens no riepu piegādātājiem čempionātā laika posmā no 1997. līdz 2010. gadam. Šobrīd kompānija piedalās autosporta sacīkstēs Japānā, tāpat ar savu zīmolu "Firestone" ir vienīgā riepu piegādātāja "IndyCar" čempionātā Amerikā. "Bridgestone" motoru sporta nodaļas vadītājs Eiči Suzuki jau iepriekš intervijās neslēpa, ka tiek izskatīta iespējamā atgriešanās "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2023-06-21 23:27, pirms gada
Timrots saka, ka Sailun labākās, lai tie arī piesakās, es par viņiem