Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Sainss bija ātrāks par Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Sainss bija ātrāks par Verstapenu"
Foto: Motorsport.com

Lai gan Makss Verstapens ar pārliecinošu sniegumu uzvarēja F1 posmā Kanādā, "Red Bull" komandas vadība atzīst, ka "Ferrari" ātrums bija draudīgs, līdz ar to nevar lieki sapriecāties. Cerība ir uz mašīnas svaru, ko samazinot, tai būtu jākļūst ātrākai.

Viss iegrozījies tā, ka "Red Bull" piloti uzvarējuši jau sešos posmos pēc kārtas, kā rezultātā Verstapens čempionāta kopvērtējumā ir 46 punktus priekšā pāriniekam Serhio Peresam. Tomēr Monreālas trasē Karloss Sainss nodemonstrēja, ka "Ferrari" mašīna ir ļoti konkurētspējīga un pēdējos 15 apļus presēja līderi, lai gan garām netika.

"Tagad esam uzvarējuši vairākās sacīkstēs pēc kārtas, atrodamies vadībā abās čempionāta ieskaitēs, Makss brauc nevainojami, un tas viss ir labi," stāsta "Red Bull" boss Kristians Horners. "Tomēr mums bija problēmas ar Serhio mašīnu, ko jāizmeklē, un "Ferrari" ātrums šajā sacīkstē bija tiešām iespaidīgs. Mēs nedrīkstam atslābt."

Komandas konsultants Helmuts Marko atzīst, ka "Ferrari" mašīna Kanādā bijusi ātrākā, bet Verstapens godam izturējis spiedienu.

"Sainsa izdarītais spiediens sacīkšu beigās bija milzīgs," sacīja Marko. "Makss nespēja attālināties tik daudz, lai Sainss nevarētu izmantot DRS, jo "Ferrari" mašīna trases otrajā sekcijā bija ievērojami ātrāka par mūsējo. Protams, lomu spēlēja arī tas, ka Maksam bija vecākas riepas, tāpēc jāsaka, cepuri nost par to, ka viņš izturēja šādu spiedienu. Mums par laimi, Sainss arī pieļāva divas kļūdas līkumos."

Runājot par Peresa izstāšanos, Marko atklāja, ka pārstājusi darboties ātrumkārba: "Tas bija tās mūža gals, bet tai bija jāiztur vairāk. Iespējams, pie vainas bija sestdien piedzīvotais negadījums."

Marko arī stāsta, ka "Red Bull" joprojām nav izdevies sasniegt minimālo atļauto svaru.

"Mūsu mašīna aizvien ir pārāk smaga, un tā ir negatīvā iezīme," viņš sacīja. "Pozitīvā puse ir tā, ka, nometot svaru, mēs samazināsim apļu laikus."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
granprix.com