Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempionāts visticamāk zaudēs vienu no leģendārākajām trasēm

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempionāts visticamāk zaudēs vienu no leģendārākajām trasēm
Foto: f1.com

Kanādas F1 posma nedēļas nogalē vēl vairāk uzvirmoja runas, ka nākamā gada kalendārā vieta vairs neatradīsies Spā-Frankošamps trasei. Savukārt atgriešanos kalendārā visticamāk piedzīvos Āfrika.

Tiek ziņots, ka nākamsezon posmu skaits palielināsies līdz 24, bet 16 sacīkstes tiks aizvadītas ārpus Eiropas. Šogad no 22 posmiem Eiropā risinās desmit.

"Nav liela atšķirība, notiek 24, 23 vai 22 posmi," situāciju komentējis "Alfa Romeo" komandas vadītājs Frederiks Vasērs.

Gandrīz droši var teikt, ka kalendārā nepaliks Francija, jau kādu laiku bijušas bažas par Beļģijas posmu, un tagad tiek vēstīts, ka Spā-Frankošamps trasē 2023. gadā F1 sacīkstes vairs netiks rīkotas. Tam par iemeslu ir finansiāli apsvērumi un reizē arī čempionāta centieni iekarot iespējami plašāku tirgu visā pasaulē.

"Viss ir pavisam vienkārši - ja tev nav naudas, tu neesi šajā spēlē," situāciju apraksta "AlphaTauri" vienības boss Francs Tosts. "Ja viņiem būs nauda, mēs uz turieni dosimies. Ja nē, tad nedosimies."

Nedēļas nogalē Monreālā notika F1 komandu vadītāju tikšanās, kuras laikā tika apspriests provizoriskais nākamā gada kalendārs. Laikraksts "Algemeen Dagblad" vēsta, ka publikai tas netiks atklāts ātrāk par vasaras beigām, taču šobrīd Spā-Frankošamps trases situācija neizskatoties labi.

"Eiropai kalendārā ir tikai astoņas vietas, un uz 2023. gadu līgumi ir spēkā Silverstounai, Budapeštai, Barselonai, Imolai, Zandvortai un Moncai. Pārrunas vēl notiek ar Monako un arī Austrijas izredzes ir labas, jo trase pieder "Red Bull". Tas nozīmē, ka astoņas Eiropas posmu vietas jau ir aizpildītas."

Tāpat šobrīd padziļinātā fāzē iegājušas pārrunas par sacensību rīkošanu Dienvidāfrikas Republikas trasē Kjalami. Paredzams, ka tur posms notiks jau nākamgad. Kalendārā atgriezīsies Katara un, iespējams, arī Ķīna, lai gan šajā valstī aizvien ir spēkā daudzi ierobežojumi "Covid-19" dēļ. Jaunums nākamgad būs sacīkstes Lasvegasā, ASV.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2022-06-21 15:40, pirms 2 gadiem
Monako Lemanas 24h un Indinapolisas 500 ir jabut

     [+] [-]

, 2022-06-21 16:41, pirms 2 gadiem
Nožēlojami, drīz gonkas būs tikai Āfrikā, Amerikā vai Āzijā
Slēpts komentārs: Marionpolu

     [+] [-]

, 2022-06-21 17:20, pirms 2 gadiem
Imola ,Barselona, Monako, Monreāla, Austrija, Silverstona, Budapešta, Spā, Monza, Suzuka, Melburna, San Paulu. Šīm trasēm ir jaatrodas F1 kalendārā. Vel arī Nīrburgringa vai Hokenheima varētu atgriezties. Viss pārējais var būt un var nebūt.

     [+] [-]

, 2022-06-21 18:50, pirms 2 gadiem
@marianpolu ko tu tur muldi. Wrc un kur nu vēl kaut kādu dragreisu manlieks vispār reti kurš skatās.