Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Turpmāk F1 piloti tiks sodīti tikai par ļoti smagu avāriju izraisīšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Turpmāk F1 piloti tiks sodīti tikai par ļoti smagu avāriju izraisīšanu
Serhio Peress pēc avārijas Monreālā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lai Formula 1 piloti nezaudētu motivāciju cīnīties, turpmāk tie tiks sodīti vienīgi par ļoti smagu avāriju izraisīšanu. Līdz šim braucēji nereti tika sodīti arī par nenozīmīgiem incidentiem.

Šonedēļ Austrijā, kur svētdien notiks F1 sezonas astotais posms, nerimās runas par Serhio Peresa un Felipes Masas smago sadursmi Kanādas "Grand Prix" pēdējā aplī.

Rezultātā atbildīgās amatpersonas nospriedušas, ka risks saņemt sodu varētu likt zaudēt sportistiem motivāciju cīnīties sānu pie sāna, raksta vācu izdevums "Auto Motor und Sport".

"Plāns paredz, ka no šī brīža piloti tiks sodīti tikai par nopietniem un nepārprotamiem pārkāpumiem," skaidro FIA tehniskais delegāts Čārlijs Vaitings.

Reizē Vaitings paskaidro, ka F1 noteikumi netiks mainīti. Gluži vienkārši tie tiks uzlūkoti citādi.

"Tā vienkārši būs citāda pieeja," viņš stāsta. "Arī komandas ir apsolījušas, ka sacensību laikā vairs nebombardēs mūs ar katru mazāko sīkumu. Mēs dosim iespēju slēgt lietas vēl pirms tās nonākušas izskatīšanai pie tiesnešiem, balstoties uz to, cik nopietns ir pārkāpums. Ja mēs uzsāksim izmeklēšanu, tad tikai tādā gadījumā, kad būs skaidri redzams vaininieks. Tas nozīmē, ka būs daudz vairāk lietu, kuras tiks nosauktas par "normālu sacīkšu negadījumu"."

Vaitings paskaidro, ka tāds negadījums, kas notika starp Peresu un Masu, noteikti tiktu izskatīts no tiesnešu puses, tomēr vainīgais sodīts vien tad, ja viņa vaina būtu skaidri pierādāma.

"Šajā gadījumā tas tiktu klasificēts kā sacīkšu negadījums, jo neviens no braucējiem nebija simtprocentīgi vainīgs," piebilst Vaitings.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 12:30, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: kas ir ļooti smaga??? ar 300km/h ķieģeļu sienāai arī vairāk par 2auto ja izstājas?
un kas skaitās ka nav? pašlaik katrs kontakts tiek sodīts un kam tad gribas iedzīvoties sodā? līdz ar to daudz mazāk apdzīšanu un vizināšanās 2 stundu garumā

     [+] [-]

, 2014-06-21 14:27, pirms 10 gadiem
Nu, ja Peresa gājienu (redzot sekas) nav smags pārkāpums?

Tad jau jājautā, ko tieši sodīs?!?

     [+] [-]

, 2014-06-22 10:01, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, ja Peresa gājienu (redzot sekas) nav smags pārkāpums?

Tad jau jājautā, ko tieši sodīs?!?
Sodīs tieši šādās situācijās, respektīvi, sods būs tad, ja izstāsies kāds braucējs. Bet ja cīņa būs sāns pie sāna, tad nebūs sankciju.