Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" apsver iespēju 2016. gadā startēt ar saviem F1 motoriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" apsver iespēju 2016. gadā startēt ar saviem F1 motoriem
Sebastjans Fetels "Red Bull Ring" trasē
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Formula 1 komanda "Red Bull" apstiprinājusi, ka arī 2015. gadā turpinās izmantot "Renault" dzinējus, taču jau 2016. gadā varētu startēt čempionātā ar pašu izgatavotiem motoriem.

Ar "Renault" palīdzību "Red Bull" pagājušo četru sezonu laikā ieguva savā īpašumā visus astoņus iespējamos titulus, taču šogad, kad stājušies spēkā jaunie tehniskie noteikumi, savu pārākumu demonstrē "Mercedes" dzinēji. Lai gan objektīvi ir grūti to izmērīt, dažkārt tiek ziņots, ka "Renault" ir šī brīža vājākie F1 motori, piekāpjoties arī "Ferrari".

Atsaucoties uz "Red Bull Racing" komandas vadītāju Kristianu Horneru, kurš šogad veltījis kompānijai "Renault" ne mazums kritikas, "Mercedes" motori ir par aptuveni 30 zirgspēkiem jaudīgāki.

"Skatīsimies, cik spēcīgi mūsu motori būs pēc šīs nedēļas nogales un tad domāsim, ko ar tiem varam sasniegt," stāsta "Red Bull" konstultants Helmuts Marko. "Ja mēs nespēsim redzēt sevi kā konkurentus "Mercedes" līmenim, lūkosimies pēc citām alternatīvām."

Piektdienas treniņbraucienos "Red Bull" formulas bija par aptuveni 1 sekundi aplī lēnākas nekā "Mercedes".

Nākamgad Formulā 1 atgriezīsies "Honda", taču šī kompānija būs ekskluzīvais partneris "McLaren" komandai. Savukārt "Mercedes" un "Ferrari" priekšroka ir savām rūpnīcu komandām, līdz ar to "Red Bull" nav daudz iespēju, ar ko sadarboties "Renault" vietā.

"Mēs to neprasīsim "Mercedes" rūpnīcai," Austrijā apstiprinājis Marko. "Tomēr ir daudzas citas ļoti prasmīgas kompānijas, kas specializējas motoru izveidē. Piemēram, firma AVL bāzējas tikai 70 kilometrus no šejienes. Šobrīd mēs lūkojamies pēc dažādām alternatīvām. Nekad nevar teikt nē savu motoru izveidei."

Komanda savus motorus varētu sākt izmantot 2016. gadā un tie tiktu būvēti sadarbībā ar vairākām citām kompānijām, tostarp, jau pieminēto AVL. Tā kā savu ieguldījumu, tostarp finansiālo, sniegs vienības sponsors "Infiniti", motori visticamāk nesīs šīs firmas vārdu.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...