Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns parakstījis līgumu ar "Pirelli" uz 2014. gadu

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns parakstījis līgumu ar "Pirelli" uz 2014. gadu
"Pirelli" F1 riepas
Foto: Digitale/Scanpix

F1 boss Bernijs Eklstouns atklājis, ka riepu piegādātājiem "Pirelli" ir līgums viņu arī uz 2014. gadu.

Iepriekš jau tika ziņots, ka "Pirelli" atklāti cenšas panākt jauna līguma parakstīšanu, tomēr tajā pašā laikā pauda neapmierinātību ar Formulā 1 notiekošo. Daudzi sūdzas, ka "Pirelli" izgatavojuši pārāk dilstošas riepas, lai gan Itālijas rūpnīca to darīja pēc F1 vadības pasūtījuma.

Šobrīd Parīzē tiek izskatīta lieta, par "Mercedes" komandas slepenajiem F1 testiem, kuros iesaistītā puse ir arī "Pirelli". Tālab Bernijam Eklstounam tika vaicāts, kādas ir "Pirelli" izredzes saglabāt riepu piegādātāja lomu nākamajā sezonā.

"Mums jau ir noslēgts līgums ar "Pirelli" uz 2014. gadu," F1 biznesa žurnālistam Kristianam Sailtam skaidri paziņoja Eklstouns.

Tiesa, kļūst arī skaidrs, kāpēc nav sekojuši nekādi oficiāli paziņojumi. Eklstouns ir F1 komerciālo tiesību īpašnieks un galvenokārt kontrolē reklāmas un naudas lietas, kamēr Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) diktē pārējos noteikumus.

"Vienkārši "Pirelli" vēl nav parakstījuši līgumu ar FIA," paskaidro Eklstouns.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...