Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Briatore: "Es uzstāju, lai Alonso pievienojas "Aston Martin" komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Briatore: "Es uzstāju, lai Alonso pievienojas "Aston Martin" komandai"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

F1 personība Flavio Briatore aizvien turpina ciešu sadarbību ar Fernando Alonso, pildot viņa menedžera pienākumus. Skandalozais itālis atklāj, ka mudinājis divkārtējo pasaules čempionu aiziet no "Alpine" komandas un pievienoties "Aston Martin".

2005. un 2006. gadā Alonso kļuva par F1 čempionu Briatores vadītās "Renault" komandas sastāvā, bet sadarbība abu starpā turpinājusies daudzu gadu garumā. Uz divām sezonām spāņu pilots bija pametis čempionātu, bet 2021. gadā atgriezās, pievienojoties "Alpine" sastāvam. Šajā vienībā viņš pavadīja tikai divas sezonas, pirms visai negaidīti kļuva par "Aston Martin" pilotu.

"Fernando šogad ir patiess čempionāta pārsteigums," intervijā itāļu medijam "Il Riformista" stāsta Briatore. "Pārsteigums kopā ar "Aston Martin" komandu, kas līdz pagājušajam gadam nebija konkurētspējīga. Tagad viņi ir uzbrukuši otrajai pozīcijai, kas parasti pieder "Red Bull" un "Mercedes", pamatīgi investē tehnoloģijās un savā rūpnīcā. Viņi ir nolīguši Adriana Ņūvija leitnantu Denu Felovsu un "Mercedes" galveno aerodinamikas speciālistu Eriku Blandinu. Šo iemeslu dēļ es spiedu Fernando pievienoties "Aston Martin", kas šobrīd, pēc pieciem posmiem, ir otrajā vietā Konstruktoru kausā."

Briatore atzīst, ka Maiami trase "Aston Martin" formulām nebija pati piemērotākā. Neskatoties uz to, Alonso atkal izcīnīja trešo vietu, ceturto reizi šosezon kāpjot uz pjedestāla. Briatore prāto, ka, lai gan "Red Bull" komanda kopumā ir nesakaujama, tomēr Alonso varētu būt izredzes uzvarēt tādā trasē kā Monako.

"Pagājušajā posmā "Aston Martin" gāja labi, lai gan šī nav tā trase, kas būtu īpaši piemērota viņu mašīnām," saka Briatore. "Ja nenotiek kaut kas neprognozējams, pasaules čempionāta iznākums jau ir izlemts, bet atsevišķas trases, kā piemēram Monako, vienmēr var sarūpēt lielu pārsteigumu."

Briatore uzskata, ka Verstapens šogad pavisam noteikti izcīnīs trešo titulu: "Viņi piedalās paši savā atsevišķā čempionātā, bet Verstapenam ir spēks un stils, tāpēc trešais tituls jau ir viņa. "Red Bull" komanda ir tik spēcīga, jo viņi vislabāk spēj sastrādāties, kā arī viņiem ir viens patiess ģēnijs, un tas ir Adrians Ņūvijs."

Imantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs