Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Verstapena F1 karjera nebūs tik gara kā Alonso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Verstapena F1 karjera nebūs tik gara kā Alonso"
Fernando Alonso un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners ir pārliecināts, ka Makss Verstapens F1 čempionātā nestartēs tik ilgi kā Fernando Alonso, kuram šobrīd ir jau 41 gads.

Alonso ir vecākais aktīvais F1 pilots, kamēr Verstapens savos 25 gados aizvada jau devīto sezonu čempionātā. Holandiešu autosportists licis noprast, ka viņam nepatīk, ka sezonas laikā ir tik daudz posmi. Tāpat braucējam nesimpatizē iecere mainīt sacīkšu nedēļas nogales formātu.

"23 posmi sezonā ir brutāls kalendārs, un to ir grūti izturēt," atzīst Horners. "Pilotiem nav viegli, arī mehāniķiem ir smagāk. Viņi uz trasi ceļo jau nedēļas sākumā, bet prom tiek tikai pirmdien pēc sacīkstēm. Šāds brutāls kalendārs vienā brīdī prasa savu."

Verstapena boss neslēpj, ka divkārtējais F1 čempions visu dzīvi negrasās veltīt startēšanai sacīkstēs, lai arī tā šobrīd ir viņa lielākā kaisle.

"Makss ir cilvēks, kurš dzīvo pats par sevi, un viņš ir ļoti, ļoti stingrs savos lēmumos attiecībā uz to, ko vēlas savā dzīvē darīt," stāsta Horners. "Es nekādi neredzu, ka viņš varētu būt kā Alonso, kurš 41 vai 42 gadu vecumā joprojām brauc sacīkstēs. Vismaz ne Formulā 1. Bet autosacīkstes ir viņa mīlestība un kaisle."

To, cik ļoti Verstapens mīl autosportu, parāda ne tikai viņa sagatavotība startiem Formulā 1, bet arī aktīvā dalība dažādās virtuālajās sacensībās. Arī tajās Verstapens nereti izcīna uzvaras.

"Ja viņš šobrīd nebrauc trasē, tad dara to virtuālajā pasaulē, viņam prieku sagādā braukšana ar GT klases mašīnām," saka Horners. "Kamēr šī liesma viņā turpinās degt, viņš turpinās startēt. Bet tas, cik ilgi tā degs, ir katram individuāli."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs