Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs Imolā var sasniegt divus rekordus

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs Imolā var sasniegt divus rekordus
Šarls Leklērs sacīkšu vadībā. Foto: Ferrari

Ja Šarls Leklērs šonedēļ Imolas trasē turpinās demonstrēt labu sniegumu, "Ferrari" pilotam varētu izdoties pārspēt divus rekordus.

Pirmo trīs posmu laikā Leklērs ir savācis 71 punktu no 78 iespējamajiem, kā arī viņam ir 34 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju.

Veiksmīgi turpinot iesākto virzienu, viņš var atkārtot līdz šim F1 vēsturē lielāko sasniegto punktu skaitu pēc veiktiem pirmajiem četriem posmiem, kā arī uzrādīt lielāko pārsvaru, kāds līdz šim šādā periodā bijis kopvērtējumā pār otrajā vietā esošu pilotu.

Iepriekš šo kopējā F1 statistikā ne tik ievērojamo rekordu 2016. gadā uzstādīja Niko Rosbergs, kurš pēc uzvarām visos pirmajos četros posmos bija iekrājis 105 punktus un tobrīd Lūisu Hamiltonu pārspēja par 43 punktiem.

Atgādināsim, ka 25 punktus par uzvaru sāka piešķirt tikai 2010. gadā, bet no 2019. gada vēl papildus punkts pieejams arī par sacīkšu ātrāko apli, ja tā uzstādītājs finišējis pirmajā desmitniekā.

Tā kā Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" tiks aizvadītas arī sprinta sacensības, iespējams gūt vēl vairāk punktus, kas nozīmē, ka pie nevainojama scenārija Leklēram pēc šī posma var būt 105 punktu, kas būtu rekorda atkārtojums, bet pārsvars pār tuvāko sekotāju var pārsniegt 43 punktus, kas būtu jauns rekords.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-04-21 12:43, pirms 2 gadiem
Vai tomēr abus atkārtot?
"Niko Rosbergs, kurš pēc uzvarām visos pirmajos četros posmos bija iekrājis 105 punktus un tobrīd Lūisu Hamiltonu pārspēja par 43 punktiem."
"Leklēram pēc šī posma var būt 105 punktu, kas būtu rekorda atkārtojums, bet pārsvars pār tuvāko sekotāju var pārsniegt 43 punktus, kas būtu jauns rekords."