Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso prognozē grūtu sacīkšu nedēļas nogali

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso prognozē grūtu sacīkšu nedēļas nogali
Fernando Alonso
Foto: EFE/Scanpix

Jau šīs nedēļas nogalē Austrālijā startēs 2017. gada F1 pasaules čempionāts. Diemžēl nākas atzīt, ka vissliktāk sagatavojusies jaunajai sezonai ir "McLaren" vienība, un tās pilots Fernando Alonso atklāti atzīst - priekšā gaida trīs ļoti grūtas dienas.

"Honda" dzinēja neizturības un jaudas trūkuma dēļ "McLaren" komandai testu braucieni, kas notika astoņu dienu garumā, noritēja katastrofāli slikti - ievērojami trūkst nobraukto kilometru daudzums, nav arī cerētā ātruma un izturības. Daudzi prognozē, ka Fernando Alonso un viņa jaunais komandas biedrs Stofels Vandūrns sacensībās šogad piedzīvos regulāras izstāšanās un par punktiem lielākoties nespēs cīnīties.

"Pēc divām sarežģītām nedēļām testos, šajā nedēļas nogalē mūs gaida sarežģītas sacīkstes Austrālijā," atzīst divkārtējais F1 čempions Alonso. "Izmantojot to, kas mums ir, centīsimies izdarīt visu pēc iespējas labāk. Komandā šobrīd notiek smags darbs, sadarbojoties vienam ar otru, taču pirms pirmā posma ir bijis pārāk maz laika, lai paspētu veikt lielas izmaiņas. Vispirms nāksies domāt par izturības jomu, tikai pēc tam varēsim prātot par ātrumu. Vienkārši centīsimies izbaudīt šo nedēļas nogali, cik jau varēsim."

Kopš testiem "McLaren" un "Honda" rūpnīcā neapstājoties turpināja darbu pie jaunās F1 sacīkšu mašīnas attīstīšanas, tomēr ir skaidrs, ka laika nebija tik daudz, lai uz pirmo posmu kaut kas kardināli mainītos. Arī komandas boss Eriks Buljē atzīst, ka nedēļas nogale Austrālijā būs grūta, nekādus solījumus komandas faniem viņš nedod, vien to, ka "McLaren" mēģinās strādāt, cik vien labi iespējams.

"Mums visiem būs aizraujoši redzēt komandu izkārtojumu pēc spēku samēriem, kas mainīsies ar katru aizvadīto sesiju, tāpat redzēsim paši savas stiprās un vājās puses," saka Buljē. "Esam gatavi izaicinājumiem bagātai nedēļas nogalei. Šosezon strādāsim no posma uz posmu. Austrālijā sapratīsim, kur atrodamies, salīdzinājumā ar citiem, un, ko nepieciešams darīt pirms nākamajām sacensībām. Nekādus solījumus vai prognozes par mūsu rezultātiem neveiksim, taču "McLaren" un "Honda" turpinās strādāt kopā, cenšoties dabūt ārā visu labāko no tā, kas mums šobrīd pieejams."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Vai McLaren komanda Austrālijas posmā izcīnīs punktus?

  • 12

  • 72


  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 09:36, pirms 8 gadiem
japāņi saforsēja ar savu dzinēju. pusgatavs lūznis, nekas vairāk nav pašlaik sanācis

  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 12:45, pirms 8 gadiem
šeit vajadzēja uzdot jautājumu - vai abas mclaren formulas tiks līdz finišam, nevis vai tiks punktos.

     [+] [-]

, 2017-03-21 16:48, pirms 8 gadiem
kā nepietiek laika ? Mclaren jau pag sezonā kā pirmie sāka būvēt šīs sezonas auto...kas par murgu

     [+] [-]

, 2017-03-22 04:34, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: kā nepietiek laika ? Mclaren jau pag sezonā kā pirmie sāka būvēt šīs sezonas auto...kas par murgu
McLaren savu darbu padarīja, bet Honda nespēj dot viņiem pietiekamu jaudu, turklāt vēl plīst nost, tieši motori ir viņu Ahilleja papēdis.