Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" īpašnieks Austrijā iegādājies vēl vienu sacīkšu trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" īpašnieks Austrijā iegādājies vēl vienu sacīkšu trasi
Zalcburgringa
Foto: lechnerracing.com

Kompānijas "Red Bull" īpašnieks Dītrihs Matešics, kuram jau pieder pazīstamā F1 trase Špīlbergā, savā īpašumā drīzumā iegūs arī Zalcburgringas sacīkšu trasi.

Jau pērnā gada septembrī kļuva zināms, ka austriešu miljardieris Matešics plāno pirkt vēl vienu trasi. Tagad oficiāli apstiprinājies, ka darījums drīzumā patiešām notiks.

"Es to varu apstiprināt," paziņojis Zalcburgringas preses pārstāvis.

Austriešu laikraksts "Kronen Zeitung" vēsta, ka 71 gadu vecais Matešics trasi iegādāsies ar sev piederošās kompānijas "Distribution and Marketing" starpniecību, samaksājot 3 miljonus eiro. Tiek ziņots, ka šobrīd vēl tiekot strādāts pie līguma detaļām, kas no juridiskā viedokļa esot sarežģīts process, tāpēc tam nepieciešams laiks.

Zalcburgringas trase atrodas Austrijas pilsētas Zalcburgas austrumos, un tās garums ir 4.225 kilometri. Trase tika atklāta 1969. gadā un izceļas ar mūsdienu trasēm nerakstūrīgu, vienkāršu konfigurāciju.

Iepriekš Zalcburgringā notikušas arī ļoti augsta līmeņa sacensības, tostarp Eiropas salonauto čempionāta (ETCC) un motošosejas čempionātā MotoGP posmi. Pēdējo reizi MotoGP sacensības tur risinājās 1994. gadā.

Kā zināms, Matešicam pieder "Red Bull Ring" trase, kurā nesen atgriezās F1 čempionāta posmi.

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

     [+] [-]

, 2016-01-22 10:00, pirms 9 gadiem
tad jau pa lēto dabujis.