Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čiltons: "F1 nav īsts sports"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čiltons: "F1 nav īsts sports"
Makss Čiltons
Foto: indycar.com

Makss Čiltons, kurš šobrīd karjeru veido Amerikā, atzinis, ka F1 čempionāts nav uzskatāms par īstu sportu, jo starp ātrākajām un lēnākajām komandām valda pārāk liela ātruma atšķirība. Tāpat brits atzīst, ka "IndyCar" seriālā viņa dzīve kopumā ir daudz kvalitatīvāka.

2013. un 2014. gadā Čiltons startēja "Formulā 1", pārstāvot vājo "Marussia" komandu, tomēr punktus tā arī neguva. 2015. gadā viņš devās uz ASV, lai startētu "Indy Lights" čempionātā, kur izcīnīja vienu uzvaru un piekto vietu kopvērtējumā, pirms tika pieņemts spēcīgajā "IndyCar" vienībā "Chip Ganassi Racing". Tās sastāvā viņš aizvadīja divas sezonas, bet ar lieliem sasniegumiem neizcēlās - augstākais sasniegums bija ceturtā vieta šī gada "Indy 500" sacīkstēs.

Čiltons, kurš arī nākamgad turpinās startēt "IndyCar", uzskata, ka F1 sacensības īsti nav uzskatāmas par sportu.

"Problēma "Formulā 1" ir tā, ka šobrīd ir četru sekunžu atšķirība starp ātrāko un lēnāko mašīnu, un tas nav īsts sports," atzīst Čiltons. "Sportā jābūt kaut cik līdzīgam līmenim vai iespējami ciešākai cīņai. Motoru sportā tā nekad nebūs, tas nav iespējams, bet "IndyCar" čempionāts nākamgad būs gandrīz kā viena ražotāja sacīkstes - visiem būs vienāda aerodinamikas pakete, būs ļoti maza atšķirība starp dzinējiem un cīņai būtu jābūt ciešākai nekā jebkad."

Tāpat Čiltons atzīst, ka "IndyCar" čempionātā piloti ir draudzīgāki savā starpā, ārpus trases valda mazāka spriedze, līdz ar to viņa dzīve ir kopumā kvalitatīvāka.

"Amerikā mēs dažkārt aizvadām sacīkstes vietās, kas ir samērā mazapdzīvotas un katram ir sava motormāja," viņš stāsta. "Starp pilotiem valda liela vienotība, mēs visi labi saprotamies, ir vairāk laika socializēties un līdz ar to ir lielāka draudzība. F1 čempionāta problēma ir tā, ka tas ir ļoti intensīvs, ir ļoti daudz jāceļo no valsts uz valsti, un ir mazāk laika, lai to visu patiesi izbaudītu."

Izmantotie resursi:
Home | Daily Mail Online

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 10:23, pirms 7 gadiem
Jealous much?

     [+] [-]

, 2017-12-20 10:50, pirms 7 gadiem
kO_Osmoss rakstīja: Jealous much?
kāpēc? F1 vairāk pārvērties par IT un tehniķu cīņu nekā autosporta, tur pareizāk būtu visu to elektroniku utt. samazināt un vairāk paļauties uz braucēja talantu. Tāpēc nereti tas pats indycar vai zemākās klases formulu sacīkstes ir interesantākas...Man pat elektroformulu sacīkstes šķiet interesantākas

     [+] [-]

, 2017-12-20 11:17, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: F1 vairāk pārvērties par IT un tehniķu cīņu nekā autosporta...
Pilnīgi pareizi! Tomēr nevajag aizmirst, ka F1 ir motoru sporta tehnoloģiju Everests. Tur strādā vislabākie ar visjaunākajām un labākajām pieejamajām tehnoloģijām. Vismaz vadošajās komandās. Tas ir kosmoss. Nevajag to jaukt ar Amerikas sētas gonkām, kurās uzstādījums, tradīcijas un akcents ir pavisam cits. F1 nekad nav nolieguši, ka tās ir lielā mērā tehnoloģiju sacensības. Un tā tam būtu arī jāpaliek. Galvenā problēma jau ir tajā, kā panākt, lai vājākās komandas pievelkas lielajiem, nevis bremzēt lielo attīstību.

     [+] [-]

, 2017-12-20 12:27, pirms 7 gadiem
...teica cilvēks, kuru izsvieda no F1, kā nekam nederīgu pilotu

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 15:34, pirms 7 gadiem
F1 jau nav tikai pilotu, bet arī tehnoloģiju čempionāts. Ne velti tiek izspēlēts arī Konstruktoru kauss. F1 pamatuzdevums ir nevis audzināt pilotus (tam ir zemākie čempionāti) vai nodrošināt iespēju pilotiem braukt vienādās mašīnās, bet attīstīt sportu, attīstīt tehnoloģijas, un labākajiem pilotiem, kas sevi pierādījuši jau zemākas raudzes čempionātos (mūsdienās gan daudzi vietas nopērk), nodrošināt iespēju braukt vislabākajās mašīnās un cīnīties par visprestižāko titulu. Ja mazie nespēj turēt līdzi lielajiem, tā jau nav vadošo komandu problēma.