Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklēram uz nākamo F1 posmu starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklēram uz nākamo F1 posmu starta vietu sods
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš turpina cīņu par otro vietu F1 pasaules čempionāta kopvērtējumā, šīs nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās ASV saņems starta vietu sodu, vēsta "Motorsport.com" itāļu versija.

Pagājušajā posmā Japānā Leklērs zaudēja pat vairs tikai teorētiskās izredzes uz titulu, un šobrīd vadošās komandas atlikušajās sacīkstēs gatavojas izmēģināt dažādus risinājumus, ko pēc tam varētu izmantot 2023. gada sezonā.

Piemēram, "Mercedes" uz posmu Ostinā savas mašīnas aprīkos ar jauniem aerodinamikas risinājumiem. Komandas boss Toto Volfs gan izteicies, ka uz brīnumiem no rezultātu viedokļa līdzjutējiem nevajadzētu cerēt. Risinājumi tiks izmēģināti, lai saprastu, vai tos būs vērts izmantot nākamajā gadā.

"Ferrari" tikmēr Leklēram piešķirs jaunu motoru, kas būs ar uzlabojumiem un teorētiski spēs izturēt lielāku slodzi. Tas nozīmē, ka ASV posmā sportists saņems piecu starta vietu sodu, jo šis būs jau sestais viņa izmantotais motors (ICE) šosezon. Karloss Sainss šo sezonu noslēgs ar līdzšinējās specifikācijas dzinēju.

Galvenie notikumi ASV norisināsies, kad pie mums jau būs vakars un nakts. Kvalifikācija sāksies plkst. 1:00 naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika, bet sacensībām starts tiks dots svētdien plkst. 22:00.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...