Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavsons: "Jau no septiņu gadu vecuma tēvs solīja mani atvest uz Singapūras trasi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavsons: "Jau no septiņu gadu vecuma tēvs solīja mani atvest uz Singapūras trasi"
Liams Lavsons. Foto: Motorsport.com

Aizraujošajā Singapūras posmā teicamu sniegumu parādīja Liams Lavsons, kurš aizvadīja vien trešās sacensības F1 karjerā. Jaunzēlandietis finišēja devītais, gūstot savus pirmos punktus un reizē arī uzstādot "AlphaTauri" komandas augstāko rezultātu šajā sezonā.

Rokas traumu guvušā Daniela Rikjardo vietā startējošais Lavsons ielicis stingru pamatu savai turpmākajai karjerai F1 čempionātā. Šobrīd viņam vēl līguma uz nākamo gadu nav, taču izredzes pastāv.

Neskatoties uz lielisko rezultātu Singapūras GP izcīņā, 21 gadu vecais Lavsons norāda, ka viņa spēkos būtu sasniegt vēl vairāk.

"Šī trase ir ārkārtīgi smaga ķermenim, sevišķi, ja daudz jācīnās pašam ar savu mašīnu," stāsta Lavsons. "Tas visu padara vēl sarežģītāku, bet esmu gandarīts, ka izdevās šo sacīksti izdzīvot."

Kvalifikācijas izskaņā Lavsons no pirmā desmitnieka izstūma nevienu citu kā Maksu Verstapenu, kuru turklāt arī vienā no epizodēm apdzina svētdienas sacīkstē. Taču startā viņš divas pozīcijas zaudēja Niko Hilkenbergam un Pjēram Gazlī, norādot to kā jomu, pie kuras būtiski jāpiestrādā.

"Starts ir tā lieta, ko man nepieciešams uzlabot, jo šī bija jau otrā sacīkšu nedēļas nogale, kad sabojāju sev startu un zaudēju pāris pozīcijas," uz saviem trūkumiem norāda "Red Bull" attīstības programmas pilots.

Ar komandas stratēģiju un sniegumu pilots ir apmierināts: "Domāju, mēs dabūjām ārā no mašīnas visu iespējamo. Mums nebija pietiekošs sacīkšu temps. Jau dodoties uz startu, zinājām, ka būs grūti. To varēja just jau piektdien. Centāmies visu labot, cik vien varējām, un paveicām maksimumu."

Lavsons bija ieradies Singapūrā ar savu ģimeni. Braucējs atzīst, ka jau kopš agrīna vecuma šī viņam bijusi mīļākā F1 trase.

"Domāju, man tā vienmēr ir patikusi, tāpēc, ka šeit notiek nakts sacīkstes," viņš skaidro. "Tēvs man jau kopš septiņu gadu vecum katru gadu solīja, ka šeit atbrauksim, taču tā arī nekad nevarējām apmeklēt šo posmu. Šajā nedēļas nogalē viņš bija klāt, abi mani vecāki."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv