Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass atklāj neparastu iemeslu savam sliktajam startam

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass atklāj neparastu iemeslu savam sliktajam startam
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Somu autosportists Valteri Botass izskaidrojis iemeslu, kāpēc viņam Ungārijas F1 posmā padevās slikts starts. Skaidrojums gan ir visai neparasts.

Botass no vietas izkustējās vēl pirms nodzisa visas piecas starta gaismas, uzreiz apstājās, bet braukt atsāka jau ar nokavēšanos. Rezultātā viņš no otrās starta vietas atkrita uz sesto.

"Runājot godīgi, šīs man bija sliktas sacīkstes," atzīst Botass. "Kad startē otrais, mērķis ir uzvarēt, bet jau startā zaudēju iespēju to paveikt. Es noreaģēju uz gaismām stūres ekrānā, kas tobrīd nodzisa. Es nezinu, kas tas bija, kaut kas ekrānā pamainījās, un mana reakcija nostrādāja uz to, nevis starta gaismām. Ieslēdzās pretnoslāpšanas sistēma un man bija jāuzsāk kustība vēlreiz. Tobrīd zaudēju iespēju uzvarēt. Atkritu vairākas pozīcijas uz leju un padarīju sev sacensības sarežģītas."

Botass spēja aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai, panāca "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu, bet nepaspēja uzsākt apdzīšanas mēģinājumus un finišēja uzreiz aiz konkurenta. Sportists atzīst, ka 20 apļus pirms finiša bija vērts trešo reizi doties boksos, lai tiktu pie jaunām riepām un varētu uzsākt pakaļdzīšanos sāncensim.

"Jā, tas bija riska vērts, jo riepām līdz ar to bija daudz garāks mūžs, bet šoreiz tas pilnībā neatmaksājās," saka Botass, kurš līdz ar to zaudējis F1 kopvērtējuma līderpozīciju komandas biedram Lūisam Hamiltonam "Gaidu sacensības Silverstounā, bet noteikti ceru mācīties no tā, kas notika šajā nedēļas nogalē."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-07-20 20:24, pirms 4 gadiem
Vērojams pagājušā gada scenārijs. Sezonu sāk Botass 3.0, sezonu turpina Botass 2.0, sezonu pabeidz Botass 1.0
Man Valteri atgādina Rubensu Barikello. Ļoti ātrs un meistarīgs, spēj no mašīnas izspiest visus 100%, spēj izcīnīt atsevišķas uzvaras, taču daba nav devusi būt čempionam

     [+] [-]

, 2020-07-20 21:37, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Man Valteri atgādina Rubensu Barikello. Ļoti ātrs un meistarīgs, spēj no mašīnas izspiest visus 100%, spēj izcīnīt atsevišķas uzvaras, taču daba nav devusi būt čempionam
Ļoti ātrs vienā aplī, un ļoti viduvējs sacīkšu braucējs. To jau varēja redzēt pret karjeras norietā esošu Massu.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-20 22:22, pirms 4 gadiem
Atsevišķās trasēs Botass ir spējīgs uzvarēt Hamiltonu, bet ne sezonā kopumā

  -2 [+] [-]

, 2020-07-21 03:06, pirms 4 gadiem
Nu, nu, Hameļa fani... 🤣 Paskatīsimies, cik ilgi jūsu fans būs nepārspējams. Veiksme viņam līdz šim bieži klāt stāvējusi. Bet... Visam reiz beigas pienāk.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-21 03:08, pirms 4 gadiem
Ja, vien, protams, komanda nedod viņam lielāku bonusu nekā pāriniekam. Tad jau neviens pirmo numuru neapsteigs. Ja vien nebūs no citas komandas.

     [+] [-]

, 2020-07-21 09:47, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Vērojams pagājušā gada scenārijs. Sezonu sāk Botass 3.0, sezonu turpina Botass 2.0, sezonu pabeidz Botass 1.0
Man Valteri atgādina Rubensu Barikello. Ļoti ātrs un meistarīgs, spēj no mašīnas izspiest visus 100%, spēj izcīnīt atsevišķas uzvaras, taču daba nav devusi būt čempionam
Ne gluži - viņš ir ātrs, spēj atsevišķās reizēs izšaut, kas dod poli, un tad pēc laba starta mierīgu gonku, bet kad autiņš ir izmanto par 100%, to nespēj, ko ļoti daudzas reizes parāda gonka, it sevišķi, kad ir jāapdzen vajag ļoti daudz apļus un dažreiz pat tā arī nesanāk apdzīt.
Labs braucējs, var būt ātrs vienā aplī, Austrijā ir piešāvies, bet citur tā ir kā ir.