Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Divi krievu piloti tuvojas debijai F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Divi krievu piloti tuvojas debijai F1
Sergejs Sirotkins
Foto: wikipedia.org

Kamēr Vitālija Petrova atgriešanās Formulā 1 šķiet arvien mazāk ticama, pie pasaules čempionāta durvīm jau klauvē divi citi krievu piloti. Sergejs Sirotkins jau nākošgad varētu debitēt "Sauber" komandā.

Šonedēļ kļuva zināms, ka finansu grūtībās nonākusī "Sauber" komanda ir atradusi atlstītājus Krievijā. Investori tādā veidā glābs komandu no bankrota, bet kā daļa no līguma nozīmē to, ka "Sauber" jāņem savā paspārnē šobrīd 17 gadus vecais autosportists Sergejs Sirotkins. Pagaidām viņš būs "Sauber" jauno pilotu attīstības programmas dalībnieks, bet jau nākošgad varētu debitēt sacīkstēs.

"Daudzi uzskata, ka šī iespēja man nāk par agru, taču tādas nerodas katru dienu," portālam "championar.ru" izteizies Sirotkins. "Daudzi man piekritīs, ka jābūt stulbam, lai šādu iespēju neizmantotu, kad tā ir radusies. Es nenoliegšu, ka varētu sagatavoties labāk, ja vēl vienu sezonu pavadītu "Formula Renault 3.5" čempionātā, tomēr šī iespēja ir jāizmanto, jo tā var būt mana pēdējā."

Šobrīd "Formula Renault 3.5" debijas sezonā Sirotkins ieņem astoto vietu un piecu posmu laikā viņa labākais sasniegums ir otrā vieta. Pērn viņš ieguva trešo vietu "AutoGP" čempionātā. Jau augustā Sirotkins uzsāks testus ar vecā modeļa F1 auto, lai sagatavotos debijai čempionātā 2014. gadā. Ja viņš līdz tam tiks, tad kļūs par visu laiku jaunāko braucēju, kas startējis Formulā 1, pārspējot līdzšinējo Haimes Algersuari rekordu.

Tikmēr jau šonedēļ notikušajos jauno braucēju F1 testos "Toro Rosso" krāsas pārstāvēja Daņils Kvjats. 19 gadus vecais krievs piektdien sasniedza 11. labāko laiku un pamanījās saslīdēt, taču atzīst, ka F1 ir viņa mērķis.

"Šī diena manu sapni padarīja vēl lielāku," pēc piektdien aizvadītajiem testiem, kuros viņš veica 22 apļus. "Mans pirmais sapnis bija pabraukt ar F1 mašīnu. Tagad esmu to paveicis un pēc šiem testiem jūtu, ka ar lielāku kilometru bagāžu justos šajā formulā vēl labāk un varētu pabraukt vēl ātrāk. Tomēr mūsdienās jaunajiem pilotiem iespējas ir ļoti ierobežotas, lai gan ceru, ka mans veikums nepalika bez ievērības. Tagad viss ir atkarīgs no manis. Šobrīd vēl nevaru pateikt vai jau esmu gatavs F1 sacīkstēm, bet kādudien es vēlos tajās braukt."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-20 11:32, pirms 11 gadiem
Elementari, kuras valsts nauda nak ieksa, tas brauceji tuvojas un neatkarigi no brauceju talanta, protams, nenoliedzami vini labi brauceji, bet tadu ir daudz.
Slēpts komentārs: irbiite_HEAT

     [+] [-]

, 2013-07-20 11:45, pirms 11 gadiem
Hmm tas ir baigi dīvaini ka šitādam kurš jau nu stabili cīnīsies pa pēdējām vietām ir nauda bet Petrovs nevar atrast.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-20 11:52, pirms 11 gadiem
Petrovs tiešām nebija sliktākais brauceejs, kurš nevar tagad atrast naudu lai atgrieztos dēļ sliktiem rezultātiem sava pē'dejā sezonā, jo krievu glupie investori nesaprot to ka 11. vieta Brazīlijas GP ar Caterham formulu ir līdzvērtīga uzvarai...

  +3 [+] [-]

, 2013-07-20 11:59, pirms 11 gadiem
Nekas tur nebūs ar to Sirotkinu. F1 nevar tā vienkārši kurš katrs ielēkt. Hokeja terminaloģijā tas būtu - nevar no Latvijas u18 čempionāta ielēkt BAČā un vēl pēc sezonas jau sākt NHL.
Ir jāiet tas ceļš ko savulaik gāja Hamiltons, ko tagad iet Red Bull jaunie piloti. Soli pa solītim, kad esi pāraudzis vienu čempionātu, tad ej solīti uz priekšu (nevis lec uzreiz trīs pakāpienus uz augšu), ne visi var būt kā Kimi, kurš F1 debitēja pēc 20+ sacīkstēm zemākajās sērijās.
Tipiska krievu pieeja. Piedr*** izaugsmi un attīstību, mums ir nauda un nopirksim visu ko vajadzēs. Tāpēc neviens krievs nekad nav varējis nostabilizēties vai pat iekļūt F1, krievi nevēlas mācīties un attīstīties, braucot zemākajās sērijas un apgūstot F1 pilotam nepieciešamās iemaņas. Viņi vicinoties ar naudu pusgatavi lien rindā pa priekšu un prasa lai ļauj viņiem braukt ar pirmo formulu.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 12:05, pirms 11 gadiem
roma202 rakstīja: Petrovs tiešām nebija sliktākais brauceejs, kurš nevar tagad atrast naudu lai atgrieztos dēļ sliktiem rezultātiem sava pē'dejā sezonā, jo krievu glupie investori nesaprot to ka 11. vieta Brazīlijas GP ar Caterham formulu ir līdzvērtīga uzvarai...
Petrovam ir jau tik pat kā 30 gadi. Turklāt to trīs sezonu laikā ko viņš aizvadīja F1 viņam nebija nekādu panākumu. Aizvadot divas sezonas Renault, bija jūtami lēnāks par komandas biedriem.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-20 12:27, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Petrovam ir jau tik pat kā 30 gadi. Turklāt to trīs sezonu laikā ko viņš aizvadīja F1 viņam nebija nekādu panākumu. Aizvadot divas sezonas Renault, bija jūtami lēnāks par komandas biedriem.
Kovalainenam viņš nezaudēja, un ar Heidfeldu bija diezgan lī'dziga ciņa. Nu nezinu, vari domāt kā gribi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 13:04, pirms 11 gadiem
Petrovs Renault Team labi brauca.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 13:11, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Petrovam ir jau tik pat kā 30 gadi. Turklāt to trīs sezonu laikā ko viņš aizvadīja F1 viņam nebija nekādu panākumu. Aizvadot divas sezonas Renault, bija jūtami lēnāks par komandas biedriem.
Petrovam pietrūka stabilitāte, bet tā viņš brauca ļoti labi. pateicoties viņam Caterham apsteidza Marussia un tika pie piķa. Arī Renault komandā viņš brauca visai labi (pat izcīnīja pjedestālu)

     [+] [-]

, 2013-07-20 13:13, pirms 11 gadiem
Sirotkins mazliet par augstu tēmē (pagaidām). Labāk lai sākumā pabrauc GP3 un tad GP2, un tikai tad ar sākt domāt par F1.

Kvjats jau iet šo ceļu. Šosezon startē GP3, ja paveiksies, tad nākamsezon startēs GP2, ja ne, tad atliek Renault 3.5 vai atkal GP3.

     [+] [-]

, 2013-07-20 13:27, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Sirotkins mazliet par augstu tēmē (pagaidām). Labāk lai sākumā pabrauc GP3 un tad GP2, un tikai tad ar sākt domāt par F1.

Kvjats jau iet šo ceļu. Šosezon startē GP3, ja paveiksies, tad nākamsezon startēs GP2, ja ne, tad atliek Renault 3.5 vai atkal GP3.
Vini ker izdevibu kamer kads apmaksa vietu F-1, jo kas zin vai pec 2-4 gadiem radisies sada izdeviba.

Un ja, man nekas neskauz vienkarsi atzimeju, ka ir sada tendence F-1 nesen tiesi tada pasa varianta ienaca 2 meksikani, ja Gutierrezam karjera tulit beigsies, varbut McLaren 3 pilota vieta, tad Perezam Makos stabili izdevas iekartoties, jo vinu abu sponsors klust par McLaren generalsponsoru. Tagad tiesi tada pasa cela nak ieksa krievi.

     [+] [-]

, 2013-07-20 13:35, pirms 11 gadiem
Par Petrovu, vins ir labs vidusmera pilots, kas ideali der ka otrais numurs, bet del vina gadiem nav laba sponsora un vinu pastum mala jaunie krievi un latinamerikani, kuri zali ienak F-1 un nespes radit stabilu sniegumu un lidz iegus pieredzi varbut jau karjera gala, jo beidzas nauda.

     [+] [-]

, 2013-07-20 16:19, pirms 11 gadiem
Tapat ka Latvija autosports ir bagatu vecaku bernu izklaide , tapat ari F1 ta ir bagatu tevinju iegribas! tas nav sports , kur sacensas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja