Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Šobrīd "Aston Martin" komanda ir aizsteigusies mums priekšā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Šobrīd "Aston Martin" komanda ir aizsteigusies mums priekšā"
Fernando Alonso un Luiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso Kanādas GP izcīņā pārspēja Luisu Hamiltonu un izcīnīja otro vietu, taču atzina, ka tas bijis ļoti smags uzdevums. Faktiski visu sacīksti "Aston Martin" pilotam nācies braukt kā kvalifikācijā, jo bija jāatgūst startā zaudētā otrā pozīcija un pēc tam jāaizstāvas no sāncenša.

Startā Hamiltons nokļuva priekšā Alonso, bet vēlāk spāņu braucējs spēja sāncensi trasē apdzīt. Pēc pēdējā pitstopa brits tuvojās un jau šķita, ka varētu mēģināt cīnīties par otro pozīciju. Tika ziņots, ka Alonso mašīnai ir kādas problēmas, komanda viņam lika braukt nedaudz lēnāk, tomēr pats pilots norāda, ka nav zinājis, kas tieši tai kaiš.

"Viņi man neko nepaskaidroja, varbūt tāpēc, lai neliktu man uztraukties," atklāj Alonso. "Ar mašīnu viss bija labi, es vienkārši sekoju instrukcijām, tāpēc jācer, ka nākamajā sacīkstē mums būs lielāks ātrums un varēsim vairāk izdarīt spiedienu uz Maksu. Cerējām izrādīt "Red Bull" lielāku pretestību, bet startā zaudēju pozīciju Luisam, līdz ar to cīnījos ar "Mercedes". Visu sacīksti bija jābrauc maksimāli ātri. Nebija tāda apļa, kurā varēju relaksēties - cīņa bija lieliska. Sākumā man bija labāks ātrums, bet sacensību beigās ātrāks bija Luiss, tāpēc nebija viegli. Visus 70 apļus braucu kā kvalifikācijā."

Vēlāk komanda apstiprināja, ka bijušas aizdomas par problēmām ar degvielas sistēmu, tomēr tā nav izrādījusies patiesība.

Finišējis 4.7 sekundes aizmugurē savam galvenajam pretiniekam šajā sacīkstē, Hamiltons atzina, ka "Mercedes" mašīnai trūka ātruma, lai pārspētu Alonso.

"Diemžēl, šoreiz mums pietrūka ātruma," neslēpa Hamiltons. "Jau iepriekš zinājām, ka šajā trasē neparādīsim savu labāko sniegumu, jo lēnajos līkumos mums ir grūtības. Tieši tajos visvairāk zaudēju Fernando un Maksam Verstapenam. Gan otrajā, gan vairumā citu līkumu paātrinājums pēc tiem nebija pietiekami labs. Daudz jāizdara, lai mašīnai uzlabotu aizmugures daļas piespiedējspēku un palielinātu efektivitāti. Ticu, ka vienā brīdī to būsim paveikuši."

Kad "Mercedes" ieviesa būtiskus uzlabojumu uz Monako posmu, komandas veikums kļuva acīm redzami labāks - pēc tam Spānijā abi tās piloti kāpa uz pjedestāla. Tomēr uz posmu Kanādā arī "Aston Martin" bija atvedusi uzlabotu mašīnu.

"Mēs lēnām spējām attālināties no viņiem, bet šajā nedēļas nogalē "Aston Martin" spēra lielāku soli uz priekšu ar saviem uzlabojumiem," atzīst Hamiltons. "Mēs tagad strādājam pie turpmākajiem uzlabojumiem, kas varētu palīdzēt attīstībā."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-06-20 20:46, pirms gada
Kanādas GP laikā vislabāk patika atmosfēra pēc finiša. Šie trīs džeki ir galvas tiesu pārāki par jebkuru citu F1 pilotu un viņi paši to ļoti labi apzinās. Var redzēt, ka visiem trijiem savā starpā ir liela cieņa un respekts vienam pret otru.
Kamēr fani kā suņi savā starpā plēšas, tikmēr Maksis, Luiss un Alonso par to kopīgi iesmej.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-20 21:04, pirms gada
playthegame rakstīja: Kanādas GP laikā vislabāk patika atmosfēra pēc finiša. Šie trīs džeki ir galvas tiesu pārāki par jebkuru citu F1 pilotu un viņi paši to ļoti labi apzinās. Var redzēt, ka visiem trijiem savā starpā ir liela cieņa un respekts vienam pret otru.
Kamēr fani kā suņi savā starpā plēšas, tikmēr Maksis, Luiss un Alonso par to kopīgi iesmej.
Pirmais suns ierunājās Pieklājība beidzas pēc pirmās sadursmes. Viņi tur nav tāpēc, ka ciena viens otru, bet tāpēc, ka ir pašpārliecināti egoisti.

     [+] [-]

, 2023-06-20 21:52, pirms gada
Aston Martin visu sezonu ir priekšā Mercedes , un tikai tagad Hamiltonam tas ir pielecis 😂🤣

     [+] [-]

, 2023-06-21 00:19, pirms gada
Šobrīd viņiem tur nav ko dalīt, jo visi labi apzinās, ka RedBull ar Verstapenu pie stūres šosezon nenoķert, tāpēc arī viss tur ir tipa baigo cieņpilni (lai gan arī tagad tas pats Alonso nav skubināms ieknābt Hamiltonam un tas pats arī otrādi)...bet tiklīdz tur būs reāla cīņa par titulu vienalga kādā kombinācijā - tad jautrība sāksies. Un jā, arī Alonso- Verstapena šķietami lielā draudzība pašķīdīs uz sitiena, ja Alonso parādīsies reāla šance uz titulu un vienīgais traucēklis tam būs Verstapens...

     [+] [-]

, 2023-06-21 11:32, pirms gada
nu pec strolla snieguma skatoties dotu dalitu 4/5 vietu, i nepateiktu kad Aston ir top2, jauneklis loti slikti brauc un ar kludam, izskatas bus parak atslabis pie tetuka komanda...