Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Sacensību izšķirošajos apļos zaudēju sakarus ar komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Sacensību izšķirošajos apļos zaudēju sakarus ar komandu"
Makss Verstapens un Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Kanādas F1 posma uzvarētājs Makss Verstapens atklājis, ka sacensību izšķirošajos apļos bija sabojājušies radio sakari, tādēļ komanda viņu nav spējusi dzirdēt. Savukārt Karloss Sainss, kurš finišēja otrajā vietā, esot izdarījis visu iespējamo, lai uzvarētu, bet mašīnas ātrums bijis nedaudz par mazu apdzīšanas veikšanai.

Kad 16 apļus pirms finiša drošības mašīna iebrauca boksos, Verstapenam nācās aizstāvēties no Sainsa, ko viņš veiksmīgi arī paveica. Lai gan attālināties neizdevās, ar to pietika uzvarai, kas Verstapenam bija jau sestā šosezon. "Red Bull" pilots atklāj, ka pēdējos apļos komanda neesot dzirdējusi, ko viņš saka.

"Radio vairs nedarbojās," skaidro Vertsapens. "Man nav nojausmas, kad tieši tas notika, bet sacīkšu inženieris teica man, ka tas vairs nedarbojas. Svarīgākais, ka varēju dzirdēt viņus. Kad trasē izbrauca drošības auto, nebiju ļoti priecīgs par to, jo zināju, ka Karlosam aiz manis būs jaunākas riepas. Domāju, ka viņa temps bija ātrāks, un man nenācās viegli aizstāvēties. Pēdējos 15, 16 apļus braucu uz riska robežas un zināju, ka nedrīkstu kļūdīties. Tā bija laba cīņa. Vienmēr ir baudāmāk, ja vari spiest gāzi grīdā, nevis taupīt riepas."

Sainss tikmēr atzīst, ka šajās sacīkstēs bijis ātrāks par Verstapenu, taču ātruma pārsvars neesot bijis tik liels, lai izšķirošajos apļos viņu apdzītu. "Ferrari" pilots uzrādīja sacensību ātrāko apli, par ko saņēma papildus punktu.

"Es braucu pilnā ātrumā," cīņu pēdējos apļos apraksta Sainss. "Bremzēšanas laikā neatstāju nevienu lieku centimetru. Pilnībā izmantoju bateriju. Izdarīju visu, lai apdzītu Maksu. Tomēr temps šoreiz nebija pietiekams, lai pietuvotos viņam un pirms nākamā līkuma varētu mēģināt apdzīt. Pozitīvā lieta, ka šajā sacīkstē bijām ātrāki visā to garumā. Vienkārši vajadzēja vēl mazliet ātruma, lai varētu apdzīt. Arī pitstopus, manuprāt, veicām īstajā brīdī. Izdarīju visu un bijām tuvu uzvarai."

Verstapenam ar šo uzvaru izdevies vēl vairāk nostiprināties F1 kopvērtējuma galvgalī. Komandas biedrs Serhio Peress, kurš šoreiz izstājās, zaudē 46 punktus, bet Šarls Leklērs, kurš ierindojās piektajā vietā, tagad ir 49 punktus aizmugurē.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.