Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sākot ar Lielbritānijas posmu, F1 būs pieejamas jaunas riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākot ar Lielbritānijas posmu, F1 būs pieejamas jaunas riepas
Foto: Motorsport.com

F1 riepu piegādātājs "Pirelli" šodien oficiāli apstiprināja, ka sākot ar čempionāta astoto posmu Lielbritānijā komandas tiks apgādātas ar jauna veida riepām, kas solās būt izturīgākas.

Tādās trasēs kā Silverstouna, Spā-Frankošampa, Zandvorta un Suzuka, kur sezonas otrajā pusē tiks aizvadītas F1 sacensības, riepām būs jāiztur īpaši liela slodze. Novērojams arī, ka, salīdzinājumā ar pagājušā gada mašīnām, šī gada spēkrati izceļas ar labāku veiktspēju, kas nozīmē papildus slodzi riepām.

Jau sākot ar 9. jūlijā gaidāmo posmu Lielbritānijā, "Pirelli" apgādās komandas ar jauna veida riepām, kas ražots no jaunākajiem materiāliem un būs izturīgākas par līdzšinējām. Jauno riepu radīšanā izmantoti materiāli, kas tika izstrādāti 2024. gada sezonai.

Jau F1 astotajā posmā Spānijā, Barselonas trasē, kas notiks jūnija sākumā, piloti jaunās riepas izmēģinās piektdienas treniņbraucienos.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-05-20 17:43, pirms gada
Nu re, interesantas pitstopu stratēģijas vietā labāk piedāvāt izturīgākas riepas...

     [+] [-]

, 2023-05-20 18:13, pirms gada
Kamponadze rakstīja: Nu re, interesantas pitstopu stratēģijas vietā labāk piedāvāt izturīgākas riepas...
Piekrītu.
Es gan neesmu pret riepu izturības uzlabošanos, jo tas būs drošāk pašiem braucējiem... tomēr, ja riepas paliek izturīgākas, tad varbūt FIA varētu pamainīt noteikumus un uzlikt 2 obligātus pitstopus par pienākumu komandām, neatkarīgi no tā, cik izturīgas vai neizturīgas ir riepas. Izturīgākas riepas šādā gadījumā ļautu braucējiem iesaistīties sīvākās cīņās, lai nebūtu jāsatraucas par riepu pāragru nolietošanos, savukārt divi obligātie pitstopi liktu komandām domāt par intriģējošākām stratēģijām...

     [+] [-]

, 2023-05-20 22:04, pirms gada
Cik nu es saprotu, tad te runa nav par riepu izturību dilšanas aspektā, bet gan riepu izturību pret pilnīgu riepas konstruktīvo elementu destrukciju. Tā teikt riepas joprojām zaudēs savu "ātrumu" un piloti varēs izmantot iespējas braukt pitstopā, lai palielinātu savas formulas veiktstpēju, taču jaunie uzlabojumi pasargās no neparedzamām avārijām tādēļ, ka trases abrazivitātes, liela piespiedējspēka vai mehānisku bojājumu rezultātā tās pēkšņi uzsprāgtu.