Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pēc F1 karjeras beigšanas varētu startēt NASCAR

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons pēc F1 karjeras beigšanas varētu startēt NASCAR
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Luiss Hamiltons atzinis, ka labprāt savā karjerā izmēģinātu startēšanu sacīkstēs ar NASCAR vai "IndyCar" sacīkšu mašīnām, piebilstot gan, ka pagaidām vēl savas gaitas F1 čempionātā noslēgt negrasās.

Kontrakts ar "Mercedes" komandu Hamiltonam beigsies šī gada izskaņā, pagaidām līgums nav pagarināts, lai gan tiek solīts, ka tas tiks izdarīts. Tas raisījis vaļu dažādām spekulācijām.

Jautāts par to, vai savā karjerā Hamiltons gribētu pamēģināt startēt ar kādā no ASV populārākajiem autosacīkšu čempionātiem, brits atbildēja apstiprinoši. Savulaik, 2011. gadā, šova nolūkos Hamiltons samainījās mašīnām ar trīskārtējo NASCAR čempionu Toniju Stjuartu, izmēģinot viņa spēkratu Votkinglenas trasē.

"Pirms dažiem gadiem mēs apmainījāmies mašīnām ar Toniju, un tas bija aizraujoši," saka Hamiltons. "Man patiktu kaut kad izmēģināt NASCAR. Nav tā, ka doties startēt uz citu čempionātu būtu mans sapnis, bet es esmu autosacīkšu un arī citu sporta veidu līdzjutējs un piekritējs. Man bija arī vienreizēja iespēja apmainīties braucamajiem ar Valentino Rosi un izmēģināt "MotoGP" motociklu."

Hamiltons arī atklāj, ka labprāt izmēģinātu amerikāņu formulu garšu: "Dažreiz es skatos "IndyCar" sacensības. Kādudien man patiktu pamēģināt kādu no tām mašīnām. Man ne pārāk patīk aizsargstikli, ko viņi izmanto, bet mašīnas skan un izskatās labi. Tomēr pašlaik es pilnībā koncentrējos dalībai F1 čempionātā un tuvākajā laikā neplānoju to pamest."

Pieskaroties jautājumam par to, vai F1 sacensības šogad amerikāņu līdzjutējiem nav pārāk garlaicīgas, ņemot vērā šīs nācijas patiku pret lielu šovu, septiņkārtējais pasaules čempions uz situāciju skatās no sava redzes punkta.

"Tas nav mans darbs, pārliecināt cilvēkus skatīties sacīkstes," viņš saka. "Es tās neskatos, tāpēc man tās nav garlaicīgas. Man katra diena, cenšoties atgriezties atpakaļ virsotnē, ir izaicinājums. Līdz ar to, no manas perspektīvas tur nav pilnīgi nekā garlaicīga. Tomēr kā sacīkšu līdzjutējs es saprotu, ka šeit nav tāda sāncensība kā pašlaik valda NFL un NBA. Esam jau daudz paveikuši, lai cīņas padarītu spraigākas, bet ne vienmēr viss nostrādā. Darām visu, ko varam, lai faniem būtu pēc iespējas aizraujošāk."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs