Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Rasels nav kļuvis par "Mercedes" pirmo numuru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Rasels nav kļuvis par "Mercedes" pirmo numuru"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Lai gan Džordžs Rasels šosezon pirmajos posmos spējis demonstrēt labākus rezultātus par titulēto komandas biedru Lūisu Hamiltonu, viņš tomēr vēl nav kļuvis par "Mercedes" pirmo numuru, atzinis komandas vadītājs Toto Volfs.

Neskatoties uz "Mercedes" komandas regresu, Raselam padevusies laba debija tās sastāvā, sevišķi uz Hamiltona fona. Austrālijā viņš guva trešo vietu, bet tāpat divreiz bijis ceturtais un divas reizes ierindojies piektajā vietā. Hamiltons tikai vienreiz finišējis augstāk, kad ieguva trešo vietu sezonas pirmajā posmā Bahreinā.

Presē jau parādījušās runas, ka Rasels šobrīd "Mercedes" acīs tiek novērtēts augstāk par Hamiltonu, ko Volfs, protams, noliedz.

"Es pārāk nesekoju līdzi šādiem komentāriem," viņš saka. "Kad dzirdu kādu šādu repliku, varu vien pasmaidīt par to. Džordžs savu darbu dara labi, bet tieši to mēs no viņa gaidām, jo tas arī ir iemesls, kāpēc viņš brauc "Mercedes" komandā."

Hamiltons šobrīd kopvērtējumā ir tikai astotais, un nešķiet, ka viņam šogad varētu būt izredzes cīnīties par titulu. Tikmēr vairāk tiek runāts par citām viņa aktivitātēm, piemēram nevēlēšanos atbrīvoties no pīrsingiem, ko drošības nolūkos viņam likusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Rezultātā baumo, ka Hamiltons šobrīd vairāk ir aizņemts ar savām ārpustrases aktivitātēm, nevis domāšanu par sacīkstēm.

"Komandas iekšienē es neko tādu nemanu," atzīst Volfs. "Tās ir aizkulišu runas, kas tiek atspoguļotas presē. Lūiss un Džordžs stimulē viens otru."

Volfs uzskata, ka šogad favorīts uz titulu ir "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš pērn uzveica Hamiltonu cīņā par titulu. "Mercedes" boss atzinis, ka pagājušajā gadā Verstapenam nebija ātrākā mašīna, bet šobrīd ir.

"Pagājušajā gadā Makss brauca ar sliktāku mašīnu, nekā tā, kas viņam ir tagad, un kļuva par čempionu," saka Volfs. "Tagad viņam ir ātrākā mašīna, un viss viņam ir vieglāk. Svaru kausi nosvērušies viņam par labu."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2022-05-20 14:05, pirms 2 gadiem
Rassels šogad rāda ļoti labu sniegumu, savukārt Luiss nav savā labākajā sportiskajā formā. Nenoliedzami viņa vēlme būt starp draugiem Holivudā nevis ar komandu bāzē nevar neatstāt iespaidu uz rezultātiem.
Taču jāatceras, ka no šobrīd aizvadītajiem pieciem posmiem kvalifikācijās patreiz pārrāks ir Luiss (3:2), savukārt sacīkstēs Džordžs (4:1). Bet attiecībā uz sacīkstēm jāņem vērā ļoti svarīgu faktu - divās no sacīkstēm, kur Rassels finišēja priekšā,Luiss sacīkstes gaitā brauca pa priekšu Džordžam, taču Džordžs ļoti veiksmīgi trāpijā uz bezmaksas pitstopiem citu pilotu avāriju dēļ. Ja ne šie bezmaksas pitstopi, arī sacīkšu attiecība būtu 3:2 par labu Hamiltonam un neviens nerunātu par to, ka Džordžs ir komandas jaunais līderis.
Es šeit nemēģinu attaisnot Luisa sniegumu, man kā Hamja atbalstītajam ir rūgtums redzēt, ka pilots nekoncentrējas sacīkstēm, taču attiecībā uz šo 4:1 par labu Rasselam viss nav tik vienkārši, kā izskatās.
Ja skatāmies kādu komandu, kur viss ir ļoti vienkārši attiecībā uz līderi un otro numuru, tad tās ir Ferrari, Red Bull, Mclaren, Alfa, Haas.
Jāsaka, ka Mercedes ir vienīgā no top komandām, kur abi piloti ir +/- vienā līmenī šogad. Pārējās viens pilots pārliecinoši dominē pār otru.

     [+] [-]

, 2022-05-20 14:06, pirms 2 gadiem
Jau pērn teicu, ka Luisam ir jābeidz karjera.
Neizslēdzu, ka ja ne Čē Pē pēdējā posmā, Luiss pēc astotā titula izcīnīšanas ļoti iespējams būtu paziņojis par karjeras beigām. Mans pieņēmums.