Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Honkongas miljardieris plāno investēt līdzekļus kādā no jaunajām F1 komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Honkongas miljardieris Kalvins Lo šobrīd aktīvi meklē iespējas investēt naudu kādā no komandām, kas vēlas pievienoties čempionātam 2026. gada Formula 1 sezonā.

Pagājušā gada nogalē jau tika ziņots, ka Lo labprāt gribētu pats izveidot jaunu komandu, taču jau tobrīd bija skaidrs, ka to paveikt būtu pats grūtākais ceļš. Jau pašlaik viņam pieder neliela daļa "Williams" vienībā, taču tas nekādā veidā nav saistīts ar viņa nākotnes iecerēm.

Kā zināms, ienākt F1 čempionātā cenšas "Andretti" komanda, kas jau ieguvusi "General Motors" atbalstu, tāpat plāns pievienoties ir "Hitech GP". Lo apstiprina, ka šajās komandās investēt negatavojas. Tomēr tās nav vienīgās komandas, kas iecerējušas būt uz starta 2026. gada sezonā. Lo visticamāk gribētu savu naudu ieguldīt "Panthera Team Asia" projektā.

"Ticiet man, finansiālā puse man nav lielākā problēma," intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" atklāj Lo. "Runa ir par visu zināšanu, mehāniķu un pārējās komandas salikšana vienā veselumā. Šobrīd ir dažas iespējas, un mēs nopietni runājam ar vairākām komandām. Pašlaik vienkārši nogaidu, skatos atskaites, skatos skaitļus, gribu būt drošs, ka ilgtermiņā viss izskatās labi."

Formālais jauno komandu pieteikšanās termiņš ir 30. aprīlis, lai gan zināms, ka FIA gala datumu gatavojas pārcelt par dažām nedēļām uz priekšu.

Kalvins Lo ir izpilddirektors uzņēmumā "RE Lee International", kas ir pasaulē lielākā dzīvības apdrošināšanas kompānija. Viņa bagātība tiek lēsta nepilnu divu miljardu eiro apmērā.

Lo norāda, ka pašlaik F1 čempionāts pārāk koncentrējas uz ASV tirgu un vairāk būtu nepieciešams vērst skatu Āzijas virzienā.

"Es domāju, ka Āzijā ir daudz vairāk spēlētāju, investoru, kuri vēlas iesaistīties šajā čempionātā - vairāk, nekā mēs varam iedomāties," viņš saka. "Man ir paveicies, ka pazīstu daudzus no viņiem, un viņi ir izrādījuši interesi iesaistīties. Konsorcija veidā, apvienojiet kopā resursus. Es vēlētos redzēt, ka F1 čempionāts vairāk iesaista Āziju, vairāk talantus no Āzijas - ne tikai pilotus, bet arī cilvēkus aizkulisēs."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs