Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" seko "Ferrari" piemēram un arī negatavo būtiskus mašīnas uzlabojumus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" seko "Ferrari" piemēram un arī negatavo būtiskus mašīnas uzlabojumus
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komanda uz šonedēļ Imolā gaidāmo F1 čempionāta posmu negatavojas startēt ar būtiski uzlabotu mašīnu, paziņojis vienības boss Kristians Horners.

Tā kā Itālijā tiks aizvadīts šīs sezonas pirmais Eiropas posms, bija nojaušams, ka vadošās komandas tieši uz šīm sacīkstēm varētu izmantot pirmos lielos uzlabojumus saviem jaunajiem spēkratiem. "Ferrari" vadītājs Matija Binoto pirms kāda laika šādu informāciju noliedza, tagad arī Horners pavēstījis, ka "Red Bull" neko grandiozu negatavo. Iemesls - gaidāmais posms tiks aizvadīts pēc sprinta sacīkšu formāta, līdz ar to pirms kvalifikācijas būs tikai viens stundu garš treniņš, kurā izmēģināt uzlabojumus un noregulēt mašīnu pārējai nedēļas nogalei.

"Es neteiktu, ka mums būs lieli uzlabojumi, drīzāk tā būs daļa no mašīnas evolūcijas," sacīja "Red Bull" vadītājs Horners. "Turklāt, tā kā notiks sprinta sacīkstes, būs maz laika, lai izmēģinātu šīs lietas. Pirms kvalifikācijas notiks tikai viens treniņš, tāpēc jābūt ļoti drošiem par to, kādus jauninājumus ieviešam."

Šobrīd "Red Bull" inženieri lielu uzmanību velta tehnisko problēmu novēršanai, jo to dēļ jau divas izstāšanās pirmajos trīs posmos piedzīvojis Makss Verstapens. Saūda Arābijā čempions uzvarēja, bet Bahreinā un Austrālijā izstājās no drošas otrās vietas.

"Ar laiku vairāk saprotam riepas un to, kāda ir mašīnas veiktspēja," skaidro Horners. "Pirmo trīs posmu laikā labi esam sapratuši attīstības virzienu, kurā turpmāk jāiet."

Konstruktoru kausā "Red Bull" ieņem tikai trešo vietu, zaudējot gan "Ferrari", gan "Mercedes" nometnei, kas ātruma ziņā nav pārāka, taču izcēlusies ar labāku stabilitāti tehniskās izturības ziņā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...