Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Abū Dabī trasē "Red Bull" komanda ir ātrāka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Abū Dabī trasē "Red Bull" komanda ir ātrāka"
Džordžs Rasels. Foto: Meredes AMG

Pēc piektdien aizvadītajiem treniņbraucieniem "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels atzinis, ka "Red Bull" mašīnas Abū Dabī trasē ir ātrākas.

Iepriekšējā posmā Sanpaulu Rasels guva pirmo F1 uzvaru karjerā, bet "Mercedes" pirmo reizi šosezon uzvarēja kādā no sezonas posmiem, turklāt uzreiz atzīmējoties ar dubultuzvaru. Arī piektdien pirmajā treniņā ātrākie bija abi "Mercedes" piloti, Lūisam Hamiltonam ieņemot pirmo vietu, taču otrajā sesijā jau pārliecinoši labākais bija Makss Verstapens no "Red Bull".

"Šķita, ka esam ātri, bet "Red Bull" bija pārspēks," saka Rasels, kurš abos treniņos uzrādīja otro labāko rezultātu. "Viena apļa ietvaros tās varētu būt 0.2 sekundes, garajās distancēs vēl vairāk. Vēl līdz nākamajai sesijai daudz kas jāizdara, bet, ja salīdzinām sevi ar "Ferrari", tad izskatījāmies cienījami."

Rasels norāda, ka īpašas priekšrocības "Red Bull" mašīnām ir garajās taisnēs, kā arī izejās no lēnajiem līkumiem.

"Tā kā šeit ir divas garas taisnes un daudz lēnu līkumu, trase viņiem ir ļoti piemērota," secina Rasels. "Esmu gandarīts, ka esam viņiem tuvāk nekā Spā-Frankošamps, kas savā ziņā ir ļoti līdzīga šai trasei."

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs otrajā treniņā uzrādīja trešo rezultātu un atzina, ka komanda šajā trasē ātruma ziņā atpaliek no galvenajiem sāncenšiem.

"Kopumā treniņš bija labs, bet bija problēmas ar sacīkšu režīmu dēļ riepu nodiluma, ko jau iepriekš paredzējām," viņš saka. "Mūsu kvalifikācijas ātrums izskatījās labāks, bet konkurenti ir soli priekšā. Mēģināsim izmantot trešo treniņu, lai progresētu un gada pēdējā kvalifikācijā sasniegtu iespējami augstāku rezultātu."

Šodien trešais treniņš Abū Dabī trasē sāksies plkst. 12:30 pēc Latvijas laika, bet kvalifikācijas sākums paredzēts plkst. 16:00.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...