Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa: "Brazīlijai šobrīd ir problēmas ar F1 pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa: "Brazīlijai šobrīd ir problēmas ar F1 pilotiem"
Felipe Masa
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Felipe Masa svētdien Brazīlijā aizvadīja pēdējās F1 sacīkstes savu skatītāju priekšā, un sportists atzīst, ka varētu nākties ilgi gaidīt, līdz čempionātā parādīsies kāds brazīlietis, kurš spēs cīnīties par uzvarām.

Pēdējais brazīlietis, kurš guvis uzvaru F1 posmā ir Rubenss Barikello. Šobrīd jau F1 karjeru beigušais sportists "Brawn" komandas sastāvā uzvarēja 2009. gada Itālijas posmā. Masa savu pēdējo uzvaru guva 2008. gadā māju posmā Brazīlijā.

"Brazīlija šobrīd ir grūtā situācijā, mūsu braucējiem ir ļoti grūts brīdis," saka Masa, kura dēls uzsācis futbolista karjeru.

Šobrīd no brazīliešiem Formulā 1 startē vēl arī Felipe Nasrs, tomēr viņš vēl nav apstiprināts "Sauber" komandas sastāvā uz 2017. gada sezonu, turklāt tiek runāts, ka šim sportistam esot radušās problēmas ar galveno sponsoru "Banco do Brasil".

"Būtu jauki, ka Felipe paliktu," par savu tautieti saka Masa. "Tomēr, pat, ja viņš paliks, viņš nestartēs labā komandā. Citi piloti? Šobrīd neredzu nevienu. Bet es ceru, ka drīz kādu varēsim ieraudzīt, jo Brazīlija motoru sportā vienmēr bijusi spēcīga un Formulā 1 mēs neesam palikuši bez saviem pilotiem jau kopš laikiem, kad startēja Emersons Fittipaldi."

Palūkojoties Eiropas vadošo mazo formulu čempionātos, jāsecina, ka brazīlieši patiešām nav starp līderiem. GP2 čempionātā šobrīd nebrauca neviens šīs valsts pārstāvis, kamēr "Formula V8 3.5 Series" (bijušais "Formula Renault 3.5 Series" čempionāts) desmito vietu šosezon guva Pjetro Fittipaldi, jau pieminētā divkārtējā F1 čempiona Emersona Fittipaldi mazdēls. 12. vietā šo čempionātu noslēdza Vitors Baptista. Tikmēr Eiropas F3 čempionātā šogad 11. vietu guva Serdžio Sette Kamara, bet 19. vietā ierindojās Pedro Pikē, trīskārtējā F1 čempiona Nelsona Pikē dēls un bijušā F1 pilota Nelsona Pikē juniora jaunākais brālis.

Izmantotie resursi:
Business & Financial News, Breaking US &...

     [+] [-]

, 2016-11-19 22:50, pirms 8 gadiem
Man vairāk interesē somi! Vai ir kāds jaunais somu puika zemāko līmeņu formulu sacīkstēs? Jo Kimi Raikonens tuvojas karjeras beigām, vēl jau paliek lielas cerības uz Valteri Botasu, bet tās var piepildīties tikai tad, ja viņš tiek kādā no vadošajām komandām. Kā pilots viņš mierīgi varētu cīnīties ar visiem vadošajiem, bet - tāpat kā visi - tikai konkurētspējīgā vāģī. Nevaru sagaidīt, kad Williams beidzot atkal spēs labu mašīnu uzbūvēt! Varbūt nākamsezon?