Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" sasniedz vēl vienu rekordu, riepas nomainot nepilnās 2 sekundēs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" sasniedz vēl vienu rekordu, riepas nomainot nepilnās 2 sekundēs
Marka Vēbera pitstops
Foto: POOL/Scanpix

Marka Vēbera formulai ASV "Grand Prix" laikā pitstopā riepas nomainītas 1,9 sekundēs, kas ir jauns F1 rekords, apgalvo "Red Bull" komanda.

"Dati no komandas auto apstiprina, ka Marks pitstopā stāvot pavadīja 1,923 sekundes, kas ir neticams varoņdarbs," savā mājaslapā raksta "Red Bull" komanda.

Zibenīga riepu nomaiņa kļuvusi par arvien svarīgāku F1 sacīkšu sastāvdaļu, kopš pitstopu laikā tika aizliegta devielas uzpilde. Tieši "Red Bull" komanda īsāko pitstopu sasniegšanā piesaukta visbiežāk.

2012. gada Vācijas "Grand Prix" laikā 2,3 sekunžu pitstopu veica "McLaren" komanda, bet šogad Malaizijas posmā Marka Vēbera pilotētajam "Red Bull" bolīdam riepu nomaiņa prasīja 2,05 sekundes, kas bija līdzšinējais rekords. Toreiz komanda solīja, ka jau šogad būtu iespējams palīst zem maģiskās 2 sekunžu robežas.

"Red Bull" komanda šobrīd gāž vienu rekordu pēc otra. ASV sacīkšu laikā Sebastjans Fetels izcīnīja jau astoto uzvaru pēc kārtas, kas līdz šim nevienam nebija izdevies. Savukārt nākamajā posmā Fetels var izcīnīt jau 13. uzvaru sezonā, kad būtu līdzšinējā rekorda atkārtojums.

"Red Bull" pitstops Malaizijā:

Izmantotie resursi:
Breaking News | Irish & International Headlines...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-19 13:50, pirms 11 gadiem
Man jau dažreiz fascinē tā britu prese, tas ka Merši un Ferrari pitsopus veikuši 2 sekundes robežās jau nav jāpiemin, Makus gan var iebāzt visur.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-19 13:54, pirms 11 gadiem
Trūkst vārdu. gfycat - jiffier gifs through HTML5 Video...