Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar, Noriss sprinta pēdējā aplī piekāpjas Sainsam

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar, Noriss sprinta pēdējā aplī piekāpjas Sainsam
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta posmā ASV, Ostinas trasē aizvadīta sprinta sacīkste, kurā uzvaru pārliecinoši izcīnīja "Red Bull" pilots Makss Verstapens. Tikmēr viņa galvenais sāncensis kopvērtējumā Lando Noriss pēdējā aplī zaudēja pozīciju Karlosam Sainsam un finišēja trešais.

Verstapens veica labu startu un pārliecinoši noturēja līderpozīciju. No otrās vietas startējušais Džordžs Rasels mēģināja bloķēt abus "Ferrari" pilotus, ko lieliski izmantoja Noriss, pirmajos līkumos no ceturtās vietas nonākot otrajā.

Arī turpinājumā bija vairāki spraigi dueļi, kamēr Verstapens izmantoja izdevību, lai izveidotu nelielu, bet drošu pārsvaru. Šarls Leklērs jau bija ticis priekšā Raselam, taču "Mercedes" pilots atguva trešo pozīciju. Pēc tam savam komandas biedram sāka uzbrukt Karloss Sainss, vairākas reizes Leklērs nokļuva aizmugurē, bet vietu atkaroja. Piektajā aplī Sainss beidzot veica apdzīšanu, nonākot ceturtajā vietā.

Sestajā aplī Rasels mēģināja uzbrukt Norisa otrajai pozīcijai, tomēr duelis nesekmējās panākumiem. Vēl pēc dažiem apļiem Sainss apdzina Raselu un pacēlās uz trešo vietu. Nākamajā aplī "Mercedes" formulai garām aizbrauca arī Leklērs, nobīdot Raselu uz piekto pozīciju.

Verstapens pārliecinoši finišēja pirmais, izcīnot astoņus čempionāta ieskaites punktus. Tikmēr viņam aizmugurē Noriss vien pēdējā aplī zaudēja otro vietu, kad pirms līkuma nobloķēja riteņus bremzēšanas laikā. "McLaren" braucēju vajāja abi "Ferrari" piloti un Sainsam izdevās veikt apdzīšanu. Arī Leklērs bija tuvu, taču palika ceturtais. Vienā no epizodēm Leklēram knapi izdevās izvairīties no iebraukšanas sāncenša mašīnas aizmugurē.

Tālāk finišēja "Mercedes" braucēji Rasels un Luiss Hamiltons, kurš visu sacīksti pavadīja sestajā pozīcijā. Punktos iekļuva arī "Haas" piloti Kevins Magnusens un Niko Hilkenbergs - viņiem septītā un astotā vieta.

Sprinta kvalifikācijā nespējis iekļūt pēdējā kārtā un palicis vienpadsmitais, Serhio Peress finišēja devītais, taču sprintā par to punkti nepienākas. Oskars Piastri, kurš nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu, aizcīnījās līdz desmitajai pozīcijai, saņēma piecu sekunžu sodu par konkurenta izstumšanu ārpus trases, taču tas izcīnīto vietu nemainīja.

Šonakt plkst. 1:00 pēc Latvijas laika sāksies "Grand Prix" kvalifikācija, bet galvenās sacīkstes sākums svētdienas vakarā plkst. 22:00.

ASV GP sprinta rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-10-19 21:57, pirms 3 dienām
Atceros 1984. gadu, jeb...Smooooth operator! Karlitos izmantoja vienīgo iespēju un nosargāja savu pozīciju. Visu cieņu arī Šarlam, kurš neticamā veidā izvairījās no sadursmes.
Lendo cīnījās cik spēja un trešā vieta droši vien ir pat ļoti vērtīga.
Maksis kontrolēja visu, par ko cepums viņam un komandai.
Mercedes atkal savā vietā. Žēl Rasela, ka nebija iespējas cīnīties ne ar vienu.

Kopumā lieliska sprinta sacīkste. Komandām būs daudz ko kalkulēt. Un drīz jau kvalifikācija.

     [+] [-]

, 2024-10-19 22:10, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Mercedes atkal savā vietā. Žēl Rasela, ka nebija iespējas cīnīties ne ar vienu.
Raselam bija iespēja cīnīties, bet viņš vnk pārāk nesaudzīgs bija pret riepām un par to dārgi samaksāja...

     [+] [-]

, 2024-10-19 22:16, pirms 3 dienām
petravicus rakstīja: Raselam bija iespēja cīnīties, bet viņš vnk pārāk nesaudzīgs bija pret riepām un par to dārgi samaksāja...
Čalis vienkārši vēlas iesaisīties cīņā, bet šoreiz neizskatījās, ka regulējumi to atļāva. Vismaz centās. Nav jau tā, ka viņš būtu sliktākais riepu vārdotājs pie laba tempa. Tātad temps nebija konkurēt spējīgs.