Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Toto Volfs: "Liela iespēja, ka nākamgad F1 uzvarēs cita komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Toto Volfs: "Liela iespēja, ka nākamgad F1 uzvarēs cita komanda"
Toto Volfs
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komanda uzskata, ka tehnisko noteikumu izmaiņas, kas stāsies spēkā 2017. gadā, dod labas izredzes kādai no konkurentu vienībām "izšaut" un negaidīti cīnīties par F1 titulu.

Šobrīd F1 komandas jau strādā pie nākamā gada modeļu izstrādes un faktiski ir neiespējami prognozēt spēku samērus, vismaz starp vadošajām vienībām. Sacīkšu formulas būs aprīkotas ar platākiem antispārniem un riepām, to ātrums līkumos ievērojami palielināsies, kā arī prognozējami ātrāki apļu laiki.

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atgādina, ka 2009. gadā, izmantojot izmaiņas noteikumos, pēkšņi ātrākā izrādījās uz "Honda" bāzes tikko izveidotā "Brawn GP" vienība, kas vēlāk tika pārdota un pārtapa par "Mercedes" komandu.

"Noteikumu izmaiņas visām komandām, bez izņēmuma, dod līdzvērtīgas izredzes," skaidro Volfs. "Es gribētu sacīt, ka nekādas "maģiskās lodes" Formulā 1 nepastāv, bet 2009. gads pierādīja, ka tomēr reizēm pastāv."

"Mercedes" pirmajās sezonās pēc atgriešanās čempionātā nespēja cīnīties par titulu, taču viss mainījās 2014. gadā, kad atkal notika tehnisko noteikumu izmaiņas. Toreiz pārtrūka "Red Bull" komandas vairāku sezonu dominēšana un kopš tā laika "Mercedes" vienība ir neuzvarēta.

"Šis būs citāds izaicinājums," stāsta Volfs. "2014. gads, protams, arī bija ļoti sarežģīts, jo vajadzēja kļūt konkurētspējīgiem dzinēju jomā un sākt cīnīties par uzvarām, ko mēs arī izdarījām. Arī nākamgad būs nepieciešami uzlabojumi motoram, bet galvenais uzsvars tiks likts uz šasiju jomu, tāpēc tās būs citādas iespējas un citāds risks. Cik es zinu, vēsturē vēl nav nevienas komandas, kas būtu saglabājusi vadošās pozīcijas pēc šāda mēroga noteikumu izmaiņām, tāpēc mūsu mērķis ir palikt konkurētspējīgiem."

Izmantotie resursi:
Autosport