Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Sirotkina debija F1 būtu bīstams notikums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Sirotkina debija F1 būtu bīstams notikums"
Sergejs Sirotkins
Foto: wikipedia.org

Ja krievu autosportistam Sergejam Sirotkinam ļaus debitēt F1 čempionātā jau 2014. gada sezonā, tas būs bīstams gājiens, uzskata pašreizējais "Sauber" komandas pilots Niko Hilkenbergs.

Britu izdevuma "Autosport" rīcībā nonākusī informācija liecina, ka jau šonedēļ Sirotkins divas dienas pavadīs "Sauber" rūpnīcā Hinvilā, lai piemērītu F1 auto sēdekli, tiktos ar komandas inženieriem un veiktu dažas aktivitātes saistībā ar presi. Tikai 27. augustā Sirotkinam apritēs 18 gadu un šobrīd viņam nav nekādas pieredzes ar F1 mašīnām, tostarp Superlicences, kas nepieciešama, lai pilotētu jaunāko modeļu F1 bolīdus.

"Es pats tajā karjeras posmā vēl nebiju gatavs debijai Formulā 1," stāsta tagadējais "Sauber" komandas pilots Niko Hilkenbergs. "Tas ir ambiciozs, taču arī bīstams solis. Tomēr tas nav mans lēmums. Katrs pilots ir atšķirīgs. Daži ir spējīgi izturēt lielāku spiedienu nekā citi."

Hilkenbergs debiju F1 piedzīvoja 22 gadu vecumā, pirms tam piecus gadus pavadot dažādās citās autosacīkstēs, šajā laikā kļūstot par "GP2", "F3 EiroSeries", kā arī Vācijas "Formula BMW" un "A1GP" čempionu. Sirotkins tikai 2010. gadā debitēja formulās, vispirms startējot "Formula Abarth" čempionātā, bet vēlāk braucot arī "AutoGP" un "Formula Renault 3.5 Series".

Hilkenbergs uzskata, ka Sirotkinam nav daudz iespēju tik ātri sagatavoties debijai F1 sacīkstēs, ņemot vērā striktos testu ierobežojumus.

"Viņš turpinās braukt "Formula Renault 3.5 Series"," skaidro Hilkenbergs. "Bez tā, vēl viņš var daudz darboties simulatorā, lai gan tā nav reālā dzīve, turklāt "Sauber" komandai nemaz nav sava simulatora."

Kā zināms, nākamo "Sauber" sponsoru galvenā prasība ir iespējami ātrāk sagatavot Sirotkinu debijai F1 čempionāta.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +9 [+] [-]

, 2013-08-19 15:07, pirms 11 gadiem
Savulaik vairāki komandu vadītāji iestājās pret superlicences piešķiršanu Raikonenam līdzīgā situācijā, tikai atšķirība tāda, ka Kimi bija talants un visai vēs puika no Somijas. Tikai dēļ cieņas pret Zauberu un viņa goda vārdu, superlicence tika piešķirta.
Sirotkins ir izlutināts krievu jaunbagātnieks, kurš nezin naudai un smagam darbam vērtību.
Tas vien, ka viņš jau šajā vecumā brauc WSR parāda cik nopietni viņš un viņa cilvēki pieiet šajai lietai, jo 17 gadīgs puika nevar būt gatavs tik nopietnai tehnikai. Par F1 nemaz nerunājot.
Ka tik tas tiešām nebeidzas ar lielām nepatikšanām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Saint

  +3 [+] [-]

, 2013-08-19 16:16, pirms 11 gadiem
Saint rakstīja: PAR SIROTKINU KAA BRAUCEEJU NEZINU DAUDZ BET IR SKAIDRI UN GAISHI REDZAMS KA HULKENBERGS VAIDAAS PAZAUDEET BRAUCEEJA VIETU KOMANDAA, JO VINAM GALIIGI NEIET SHII SEZONA. TAAPEEC ARII TIE KOMENTAARI, LAI APMELNOTU SIROTKINU.

Hulkenbergs jau sen ir pateicis, ka pats negrasās palikt Sauber, viņš pats izpļāpājās, ka nožēlo, ka vispār parakstīja ar šo komandu līgumu. Viņš ir pietiekoši labs pilots lai kandidētu uz Grožāna vietu Lotus vai Masas vietu Ferrari.
Ja Kimi aizies uz Ferrari, tad visticamāk tieši Niko būs tas, kurš stāsies Kimi vietā pie Lotus stūres. Tā vismaz pagaidām baumo.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-19 16:24, pirms 11 gadiem
vismaz nositisies ka f1 pilots vinsh ir drausmigs brauceejs

     [+] [-]

, 2013-08-19 22:19, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja:
Hulkenbergs jau sen ir pateicis, ka pats negrasās palikt Sauber, viņš pats izpļāpājās, ka nožēlo, ka vispār parakstīja ar šo komandu līgumu. Viņš ir pietiekoši labs pilots lai kandidētu uz Grožāna vietu Lotus vai Masas vietu Ferrari.
Ja Kimi aizies uz Ferrari, tad visticamāk tieši Niko būs tas, kurš stāsies Kimi vietā pie Lotus stūres. Tā vismaz pagaidām baumo.
Nebūtu Zauberā varētu teikt ardievas F1. Nezinu, kas viņam pa sponsoriem aiz muguras, bet sūdu blicēs viņu neņemtu, ja nedotu naudu un labās komandas viņu neņemtu, jo nav viņš tik labs.

     [+] [-]

, 2013-08-19 22:58, pirms 11 gadiem
cerams ka bēdiīgi viss šis farss nebeigsies. vislabāk superlicenzi neiedot citu drošības vārdā.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-19 23:26, pirms 11 gadiem
Bardaks un marasms.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 09:09, pirms 11 gadiem
sirotkins lai brauc ar žiguļiem ,volgām un zapiņiem ......