Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons ar astoto uzvaru Ungārijā atkārto Šūmahera rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons ar astoto uzvaru Ungārijā atkārto Šūmahera rekordu
Foto: Motorsport.com

Parādot ne vien lielisku ātrumu, bet arī nepieļaujot kļūdas, par F1 čempionāta trešā posma uzvarētāju Ungārijā kļuvis "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Tikmēr Makss Verstapens vēl pirms starta avarēja, taču sacīkstēs piedalījās un pat izcīnīja otro vietu.

Lai gan uz sacensību laiku lietus Hungaroringā bija mitējies, starts tika dots mitrā trasē un gandrīz visi bija izvēlējušies cīņu sākt ar vidēji slapjam laikam paredzētajām riepām. Jau dodoties uz starta laukumu drāmu piedzīvoja Verstapens, kurš vienā no līkumiem nobloķēja riteņus un ieslīdēja barjerā. "Red Bull" mehāniķi īsā laikā tomēr saveda mašīnu kārtībā un holandietis varēja startēt no kvalifikācijā izcīnītās septītās pozīcijas.

Labs starts padevās pole position īpašniekam Hamiltonam, kurš pārliecinoši noturējās vadībā, kamēr gluži pretēji klājās otram "Mercedes" pilotam. Valteri Botass nedaudz par ātru izkustējās no vietas, uzreiz nobremzēja un atkal atsāka kustību, taču īstais brīdis bija nokavēts un no otrās pozīcijas viņš atkrita uz sesto. Arī "Force India" komandai, kas sacīkstes sāka no otrās rindas, sniegums dažāds - kamēr Lānss Strols pacēlās uz otro vietu, Serhio Peress atkrita uz septīto. Tikmēr Verstapens pirmajos līkumos uzveica "Ferrari" pilotu Sebastianu Fetelu, pakāpjoties uz trešo pozīciju.

Trasei kļūstot arvien sausākai, jau trešajā aplī sportisti sāka doties boksos, lai dabūtu sausam laikam piemērotas riepas. Šajā ziņā lielākie ieguvēji bija "Haas" piloti Kevins Magnusens un Romēns Grožāns, kuri pie sausā laika riepām tika jau pirms starta, un tādā veidā vienubrīd bija pacēlušies uz trešo un ceturto vietu. Kad pie jaunām riepām bija tikuši visi līderi, Hamiltons ar ievērojamu pārsvaru atgriezās vadībā, bet Verstapens ieņēma otro vietu. Strolam vajadzēja laiku, lai apdzītu "Haas" braucējus, taču viņš atguva trešo pozīciju.

Sasparojās arī Botass, kurš veica vairākas apdzīšanas un drīz jau bija ceturtais, uzsākot pakaļdzīšanos pirmajam trijniekam. "Ferrari" mehāniķi tikmēr veica ilgu pitstopu Fetelam, kurš līdz ar to vairākas pozīcijas zaudēja.

Fetela komandas biedrs Šarls Leklērs jau kādu laiku sūdzējās, ka mīkstā sastāva riepas pastiprināti dilst un, 21. aplī viņš devās otrajā pitstopā. Arī Fetels tobrīd izmantoja mīkstās riepas, cerot uz lietu, taču tas tā arī nesākās, ilgāk gaidīt viņš nevarēja un 31. aplī arī iebrauca otrajā pitstopā. Hamiltona pārsvars par Verstapenu sacīkšu vidū tikmēr jau tuvojās 20 sekunžu atzīmei, kamēr vēl gandrīz tikpat zaudēja aizvien trešajā vietā braucošais Strols. Botass bija viņam tuvu, taču līdz apdzīšanas mēģinājumiem pagaidām nenonāca.

34. aplī boksos devās Botass, noturot ceturto pozīciju, un drīz pitstopus veica arī Strols, kuram soms uz riepu maiņas rēķina bija pamanījies tikt priekšā un iekļūt vadošajā trijniekā. 37. aplī boksos pabija Verstapens, kurš tika pie cietā sastāva riepām, nākamajā aplī tur devās arī līderis Hamiltons, kurš tāpat kā Botass saņēma vidēji cietā sastāva riepas. Tobrīd Hamiltona pārsvars pār Verstapenu jau bija 20 sekundes, bet Botass sekoja vēl sešas sekundes tālāk. Pēc boksu apmeklējumiem Strols noturēja ceturto vietu, Fetels pacēlās uz piekto, bet no otrā desmitnieka startējušais "Red Bull" braucējs Alekss Albons bija jau sestais. Sinoptiķi solīja lietu, taču, lai gan tumši mākoņi ap trasi bija redzami, nokrišņi aizvien nesākās.

50. aplī, bez riska zaudēt pozīciju, trešajā pitstopā devās Botass, saņemot cietā sastāva riepas un uzdevumu pēdējo 20 apļu laikā noķert un apdzīt Verstapenu. Dažus apļu vēlāk pitstopā iebrauca Strols, kurš tāpat noturēja ceturto vietu, lai gan Fetels uz to brīdi bija nokļuvis cieši aizmugurē.

Kamēr Hamiltons netraucēts aizbrauca pretī otrajai uzvarai pēc kārtas un jau 86. visā karjerā, Botass sacensību beigās patiešām noķēra Verstapenu, tomēr pēdējā aplī neatrada reālas iespējas apdzīt, finišējot trešajā pozīcijā. Strols sacīkstes pabeidza stabilā ceturtajā vietā, bet vientuļā piektajā vietā finišu šķērsoja Albons, kurš bija ticis garām Fetelam. Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Peress, kurš vakar sūdzējās, ka nav pie labākās veselības, un "Renault" pilots Daniels Rikjardo, kuram astotā vieta, bet no "Haas" pilotiem līdz punktiem beigās aizsniedzās vien Magnusens, kurš savukārt palika devītais. "McLaren" pilots Karloss Sainss nopelnīja pēdējo pieejamo punktu, dažus apļus pirms finiša pēc spraigas cīņas, kas risinājās uz sadursmes riska robežas, apdzenot Leklēru.

Ņemot vērā, ka Lūisam Hamiltonam šī ir astotā uzvara Ungārijā, viņam izdevies atkārtot līdz šim Mihaelam Šūmaheram piederošu F1 rekordu - vācietis savulaik arī bija uzvarējis kādā no posmiem astoņas reizes, paveicot to Francijas "Grand Prix".

F1 pasaules čempionāta nākamie divi posmi notiks Lielbritānijā, Silverstounas trasē, kur sacensības gaidāmas 2. un 9. augustā.

Ungārijas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaApļiAtstatumsPitstopi
1.Lūiss HamiltonsMercedes703
2.Makss VerstapensRed Bull-Honda70+8.7022
3.Valteri BotassMercedes70+9.4523
4.Lānss StrolsRacing Point-Mercedes70+57.5793
5.Alekss AlbonsRed Bull-Honda70+1:18.3162
6.Sebastians FetelsFerrari69+1 aplis2
7.Serhio PeressRacing Point-Mercedes69+1 aplis2
8.Daniels RikjardoRenault69+1 aplis2
9.Kevins MagnusensHaas-Ferrari69+1 aplis1
10.Karloss SainssMcLaren-Renault69+1 aplis2
11.Šarls LeklērsFerrari69+1 aplis2
12.Daņils KvjatsAlphaTauri-Honda69+1 aplis2
13.Lendo NorissMcLaren-Renault69+1 aplis2
14.Estebans OkonsRenault69+1 aplis2
15.Romēns GrožānsHaas-Ferrari69+1 aplis1
16.Kimi RaikonensAlfa Romeo-Ferrari69+1 aplis2
17.Antonio DžovinaciAlfa Romeo-Ferrari69+1 aplis3
18.Džordžs RaselsWilliams-Mercedes69+1 aplis3
19.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes65+5 apļi5
-Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda15Izstājās2

F1 kopvērtējums pēc 3. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsMercedes63
2.Valteri BotassMercedes58
3.Makss VerstapensRed Bull-Honda33
4.Lendo NorissMcLaren-Renault26
5.Alekss AlbonsRed Bull-Honda22
6.Serhio PeressRacing Point-Mercedes22
7.Šarls LeklērsFerrari18
8.Lānss StrolsRacing Point-Mercedes18
9.Karloss SainssMcLaren-Renault14
10.Sebastians FetelsFerrari9
11.Daniels RikjardoRenault8
12.Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda6
13.Estebans OkonsRenault4
14.Kevins MagnusensHaas-Ferrari2
15.Antonio DžovinaciAlfa Romeo-Ferrari2
16.Daņils KvjatsAlphaTauri-Honda1
17.Kimi RaikonensAlfa Romeo-Ferrari0
18.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes0
19.Romēns GrožānsHaas-Ferrari0
20.Džordžs RaselsWilliams-Mercedes0
VietaKomandaPunkti
1.Mercedes121
2.Red Bull-Honda55
3.McLaren-Renault40
4.Racing Point-Mercedes40
5.Ferrari27
6.Renault12
7.AlphaTauri-Honda7
8.Alfa Romeo-Ferrari2
9.Haas-Ferrari2
10.Williams-Mercedes0

     [+] [-]

, 2020-07-19 18:12, pirms 4 gadiem
Garlaicība...
Nebūtu bijušas tās neskaitāmās cīnīšanās no kaut kādas 7-12 vietai,tad varētu aizmigt

  -2 [+] [-]

, 2020-07-19 18:18, pirms 4 gadiem
Pa apli apdzen pat 6.v? Kas notiek F1?

     [+] [-]

, 2020-07-19 18:20, pirms 4 gadiem
Labi, ka Ferrari neiet mašīnas, tad vismaz lielāka cīņa par un ap top6 un top10. Citādi ir garlaicība, ja Hamis visiem kož 0.5 - 1 sekundi katru apli, kas tas par joku?

  +5 [+] [-]

, 2020-07-19 18:27, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Pa apli apdzen pat 6.v? Kas notiek F1?
Astoņdesmitajos un un deviņdesmitajos gados par apli apdzīt pat trešās vietas ieguvēju nebija nekas neparasts.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:36, pirms 4 gadiem
Ferrari: Vienā momentā nodomāju, malači daudzmaz laicīgi noreāģēja uz taktikais maiņu, bet tad ieraudzīju Leklēru ar sarkanajiem ripuļiem (softiem), pēc tam sekoja bezjēdzīga 6 apļu turēšana trasē un punktu zaudēšana. Kas notiek ar ferrari nav saprotams, ar šādu rīcību arī viņu mašīna ja būtu labāka - maz garantijas uz uzvaru.

AlfaTauri - otra "'Geniāla"komanda Kvjats jau iesildīšanās aplīteica, ļaujiet likt sausās riepas, trase sausa, bija jāgaida vesels aplis atbilde, Haas noreāģēja un dabūja punktus, alfatauri bremzes punktus pakāsa. Gasly bēdīgi, jauns motors un jau kūp.

Merši pa skaisto nav ko piebilst, neskaitot Botasa kļūdu startā.

RP, rozā mersedes ir sasodīti labs.

Reno un McLaren šodien tīri laba sacīkste.

Haas - noreāģeja labi un pelnīti punkti.

RedBull vispār vairs nevar saprast, ta iespringuši uz verstapenu, ka pilnīgs bardaks ar Albonu, čalis pārkarsē riepas tērē laiku, bet pēc piektā lūguma iedod jaudu, verstapens palūdz jaudu, momentā ir. Te arī rodas vidējais laiks gonkā, Albons varēja stabili būt augstāk.

Williamsa žēl , tik laba kvalifikācija un tik daudz neveiksmes, kļūdu sacensības laikā

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:40, pirms 4 gadiem
Viena no visgarlaicīgākajām sacīkstëm ko esmu skatijies
Haas izvilka lielo zivi šodien

  -1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:54, pirms 4 gadiem
Man vairāk interesē cik garš mužs būs F1, ja līdz 2050 gadam visas automašīnas jau bus pārgājušas uz elektrību, udeņradi utt. Kas notiks ar F1?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:57, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Ferrari: Vienā momentā nodomāju, malači daudzmaz laicīgi noreāģēja uz taktikais maiņu, bet tad ieraudzīju Leklēru ar sarkanajiem ripuļiem (softiem), pēc tam sekoja bezjēdzīga 6 apļu turēšana trasē un punktu zaudēšana. Kas notiek ar ferrari nav saprotams, ar šādu rīcību arī viņu mašīna ja būtu labāka - maz garantijas uz uzvaru.

AlfaTauri - otra "'Geniāla"komanda Kvjats jau iesildīšanās aplīteica, ļaujiet likt sausās riepas, trase sausa, bija jāgaida vesels aplis atbilde, Haas noreāģēja un dabūja punktus, alfatauri bremzes punktus pakāsa. Gasly bēdīgi, jauns motors un jau kūp.

Merši pa skaisto nav ko piebilst, neskaitot Botasa kļūdu startā.

RP, rozā mersedes ir sasodīti labs.

Reno un McLaren šodien tīri laba sacīkste.

Haas - noreāģeja labi un pelnīti punkti.

RedBull vispār vairs nevar saprast, ta iespringuši uz verstapenu, ka pilnīgs bardaks ar Albonu, čalis pārkarsē riepas tērē laiku, bet pēc piektā lūguma iedod jaudu, verstapens palūdz jaudu, momentā ir. Te arī rodas vidējais laiks gonkā, Albons varēja stabili būt augstāk.

Williamsa žēl , tik laba kvalifikācija un tik daudz neveiksmes, kļūdu sacensības laikā
Grūti saprast, kāpēc izvēlējās Leklēru uzlikt uz softiem. Ja nemaldos, viņš tai brīdī bija vienīgais trasē ar tādām riepām. Laikam cerēja izvilkt laimīgo biļeti ar to un beigās pamatīgi iegrābās - galu galā, kad saprata, ka neiet krastā, vairs nebija opciju, jo tuvāko 10min laikā solīja lietu. Pāriet uz medium būtu extra pitstops, pāriet jau uz intermediate pirms laika būtu muļķīgi, turklāt nezinot, cik stipri pilinās.

Lai arī Racing Point ir tiešām ātrs, man sacīksti pabojāja brīdis, kad Strolls tika 2. vietā startā, bija stipri lēnāks par Verstapenu un ļāva Hamiltonam aizbēgt. Nedomāju, ka tas ietekmētu Hamiltona uzvaru, bet šķiet, ka RB un Verstapens ietu tomēr uzbrukumā, nevis no 1. līkuma mēģinātu noturēt visus aiz muguras kā Strolls to darīja.

Lietus pirms sacīkstes un Verstapena brāķis pirms starta lika cerēt uz interesantāku gonku gan.. diezgan vienmuļi.

     [+] [-]

, 2020-07-19 20:23, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Grūti saprast, kāpēc izvēlējās Leklēru uzlikt uz softiem. Ja nemaldos, viņš tai brīdī bija vienīgais trasē ar tādām riepām. Laikam cerēja izvilkt laimīgo biļeti ar to un beigās pamatīgi iegrābās - galu galā, kad saprata, ka neiet krastā, vairs nebija opciju, jo tuvāko 10min laikā solīja lietu. Pāriet uz medium būtu extra pitstops, pāriet jau uz intermediate pirms laika būtu muļķīgi, turklāt nezinot, cik stipri pilinās.

Lai arī Racing Point ir tiešām ātrs, man sacīksti pabojāja brīdis, kad Strolls tika 2. vietā startā, bija stipri lēnāks par Verstapenu un ļāva Hamiltonam aizbēgt. Nedomāju, ka tas ietekmētu Hamiltona uzvaru, bet šķiet, ka RB un Verstapens ietu tomēr uzbrukumā, nevis no 1. līkuma mēģinātu noturēt visus aiz muguras kā Strolls to darīja.

Lietus pirms sacīkstes un Verstapena brāķis pirms starta lika cerēt uz interesantāku gonku gan.. diezgan vienmuļi.
gonka, kas parādīja patieso braucēju spēku.
Neteiktu, ka bija vienmuļi, jo līderus nerādīja, jo nebija jēgas, aiz viņiem gan bija interesanti dueļi, kuri bija katrā aplī.
Hamiltons un Verstapens ir no citas līgas, tie startā aizgāja uzreiz projām, viņiem slapjā laikā neviens netur. Tā ir spēja lietot riepas tuvu 100% uzreiz. Kamēr pārējie čammājās un sildījās, tikmēr tie divi bija projām.
1.p.s. kad Max sasita šķipeli un salauza piekari, un Max aizbrauca uz startu, izskatījās, ka RedBull zināja, ka viņi pa 20minūtēm saliks visu atpakaļ.
Botass ir trešais, nogulēja startu, tas vēl mazākais, bet bet nespēt tikt garām lēnākiem braucējiem jau ir problēma. Braucēja problēma.
Un tad nāk pārējie.
Ferrari reāli noraka gonku Leklerkam - visiem dzeltenās riepas, tam sarkanās. Binotto oats skatījās F2 gonku, kur sākumā sarkanās riepas turēja ne vairāk kā 8-10 apļus, beigās 10-15 apļus. Kur vispār var ko tādu iedomāties darīt top komanda. Es saprotu 3.ešalons var tā riskēt, bet ne jau potenciālie līderi. Nu un, ka sola lietu pēc 12-15-20minūtēm, tā var riskēt komanda, kas nekad nav bijusi punktos, un reku parādās iespēja. Piemēram, Haas, kuri var tikai vinnēt un viņiem nav ko zaudēt. Pirmā puse bija ok, pēc tam pateicoties Leklerkam, Magnusens palika punktos.
Rozā mersis parādīja, ka abiem braucējiem ir problēmas dabūt riepas darba temperatūrā. Tas pats, kas austrijā. Citādi šobrīd top3 autiņš.
2.p.s. interesanti, kas būs silverstonā, kur atkal vajag jaudu.

  -3 [+] [-]

, 2020-07-19 20:32, pirms 4 gadiem
Lai arī esmu Ferrari fans no 10 gadu vecuma, tad tagad priekš manis Formula 1 neizraisa nekādas emocijas. Ok,vienas emocijas ir-kārtējā vilšanās sezona par Ferrari. Sports ir domāts,lai būtu emocijas līdzjūtējiem. Jau vairāk kā 10 gadus Formula1 nekādas emocijas neizraisa man. Es pat sāku līdzi just Verstapenam,lai viņš ar Hami cīnītos,bet nekā. Ja Formulas1 vadībai apmierina esošā situācija,tad uz priekšu,bet popularitāte formulai ir strauji nokritusies. Un tikai dēļ tā,ka vispār nav cīņa par titulu.

     [+] [-]

, 2020-07-19 20:44, pirms 4 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Lai arī esmu Ferrari fans no 10 gadu vecuma, tad tagad priekš manis Formula 1 neizraisa nekādas emocijas. Ok,vienas emocijas ir-kārtējā vilšanās sezona par Ferrari. Sports ir domāts,lai būtu emocijas līdzjūtējiem. Jau vairāk kā 10 gadus Formula1 nekādas emocijas neizraisa man. Es pat sāku līdzi just Verstapenam,lai viņš ar Hami cīnītos,bet nekā. Ja Formulas1 vadībai apmierina esošā situācija,tad uz priekšu,bet popularitāte formulai ir strauji nokritusies. Un tikai dēļ tā,ka vispār nav cīņa par titulu.
Ko Tu gribi, lai F1 vadība dara? Kopvērtējuma līderim pie mašīnas piesien smilšu maisus?
F1 visai regulāri maina noteikumus (lielos vilcienos ik pa 5-6 gadiem, mazos vilcienos ik sezonu), taču F1 tā pat kā jebkurā citā sporta veidā vienmēr uzvarēs labākā komanda.
Ja futbolā pamainītu noteikumus, tas nenozīmētu, ka tulīt Čempionu līgas finālā spēlēs Helsinku HJK pret Zagrebas Dinamo, finālā tā pat spēlētu Barselona pret Liverpool.
F1 beigsies Hamiltona un Mercedes dominance, nevis tad, kad kārtējo reizi kaut kas tiks pamainīts "no augšas", bet gan tad, kad pārējās komandas savā profesionalitātē pievilks līdz Mercedes standartiem. Un jāsaka godīgi, īsti neredzu variantus, ka tuvāko 3-4 gadu laikā tas varētu notikt.
Mercedes šajās trīs sacīkstēs ir apliecinājuši to, kas ir redzēts arī iepriekšējās sezonās, viņi ir vienīgā komanda, kas spēj operatīvi pielāgoties jebkādiem spēles noteikumiem. Viņi ir vienlīdz stipri teju visās F1 trasēs, kamēr Red Bull un Ferrari uz dažādiem posmiem dodas ar dažādām cerībām - viena trase piemērota, otra nē.
F1 kaut kas mainīsies dienā, kad viens no Hamiltons - Volfs dueta paziņos, par aiziešanu no Mercedes. Visticamāk tas nozīmēs arī otra došanos atvaļinājumā.
Daudzi liek cerības uz 2022. gada jaunajiem noteikumiem, taču skaidrs, ka jaunajiem noteikumiem atkal vislabāk pielāgosies spēcīgākie. Neredzu, kapēc, lai tie būtu Red Bull vai Ferrari, nevis Mercedes.

     [+] [-]

, 2020-07-19 20:45, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: gonka, kas parādīja patieso braucēju spēku.
Neteiktu, ka bija vienmuļi, jo līderus nerādīja, jo nebija jēgas, aiz viņiem gan bija interesanti dueļi, kuri bija katrā aplī.
Hamiltons un Verstapens ir no citas līgas, tie startā aizgāja uzreiz projām, viņiem slapjā laikā neviens netur. Tā ir spēja lietot riepas tuvu 100% uzreiz. Kamēr pārējie čammājās un sildījās, tikmēr tie divi bija projām.
1.p.s. kad Max sasita šķipeli un salauza piekari, un Max aizbrauca uz startu, izskatījās, ka RedBull zināja, ka viņi pa 20minūtēm saliks visu atpakaļ.
Botass ir trešais, nogulēja startu, tas vēl mazākais, bet bet nespēt tikt garām lēnākiem braucējiem jau ir problēma. Braucēja problēma.
Un tad nāk pārējie.
Ferrari reāli noraka gonku Leklerkam - visiem dzeltenās riepas, tam sarkanās. Binotto oats skatījās F2 gonku, kur sākumā sarkanās riepas turēja ne vairāk kā 8-10 apļus, beigās 10-15 apļus. Kur vispār var ko tādu iedomāties darīt top komanda. Es saprotu 3.ešalons var tā riskēt, bet ne jau potenciālie līderi. Nu un, ka sola lietu pēc 12-15-20minūtēm, tā var riskēt komanda, kas nekad nav bijusi punktos, un reku parādās iespēja. Piemēram, Haas, kuri var tikai vinnēt un viņiem nav ko zaudēt. Pirmā puse bija ok, pēc tam pateicoties Leklerkam, Magnusens palika punktos.
Rozā mersis parādīja, ka abiem braucējiem ir problēmas dabūt riepas darba temperatūrā. Tas pats, kas austrijā. Citādi šobrīd top3 autiņš.
2.p.s. interesanti, kas būs silverstonā, kur atkal vajag jaudu.
Vispār Botas labi nobrauca un gana veikli tika cauri, viņu iegāza starts uz ko arī daudz audēja, tā kā pekstiņus nestāsti. Un ko tad Maksis baaaigi apdzina, strolu? wooow

  -1 [+] [-]

, 2020-07-19 21:01, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Ko Tu gribi, lai F1 vadība dara? Kopvērtējuma līderim pie mašīnas piesien smilšu maisus?
F1 visai regulāri maina noteikumus (lielos vilcienos ik pa 5-6 gadiem, mazos vilcienos ik sezonu), taču F1 tā pat kā jebkurā citā sporta veidā vienmēr uzvarēs labākā komanda.
Ja futbolā pamainītu noteikumus, tas nenozīmētu, ka tulīt Čempionu līgas finālā spēlēs Helsinku HJK pret Zagrebas Dinamo, finālā tā pat spēlētu Barselona pret Liverpool.
F1 beigsies Hamiltona un Mercedes dominance, nevis tad, kad kārtējo reizi kaut kas tiks pamainīts "no augšas", bet gan tad, kad pārējās komandas savā profesionalitātē pievilks līdz Mercedes standartiem. Un jāsaka godīgi, īsti neredzu variantus, ka tuvāko 3-4 gadu laikā tas varētu notikt.
Mercedes šajās trīs sacīkstēs ir apliecinājuši to, kas ir redzēts arī iepriekšējās sezonās, viņi ir vienīgā komanda, kas spēj operatīvi pielāgoties jebkādiem spēles noteikumiem. Viņi ir vienlīdz stipri teju visās F1 trasēs, kamēr Red Bull un Ferrari uz dažādiem posmiem dodas ar dažādām cerībām - viena trase piemērota, otra nē.
F1 kaut kas mainīsies dienā, kad viens no Hamiltons - Volfs dueta paziņos, par aiziešanu no Mercedes. Visticamāk tas nozīmēs arī otra došanos atvaļinājumā.
Daudzi liek cerības uz 2022. gada jaunajiem noteikumiem, taču skaidrs, ka jaunajiem noteikumiem atkal vislabāk pielāgosies spēcīgākie. Neredzu, kapēc, lai tie būtu Red Bull vai Ferrari, nevis Mercedes.
Daļēji jau tā ir Mersedes vaina, precīzāk FIA.

Vai atceries, kas bija pirms pārgāja uz šiem dzinējiem?

FIA izlēma starp diviem variantiem atmosfēras 1,6 litru motoriem un šiem, ilgi gāja nosliece par labu pirmajiem, Reno tajā laikā un Ferrari bija iesākuši projektus uz šiem motoriem, Mersedes savukārt cīnījās par šī tipa motoriem ar turbo un rekuperācijas sistēmām, kā vēlāk izrādījās lobētāji bija ar meršiem saistīties cilvēki un mersedesam jau tajā laikā bija praktiski gatavs motors, tas sanāk, ka merši zināja ka būs šie motori un to panāca, un hibrīd ērai sākoties tie visiem pārējiem, kuri sāka no NULLES bija priekša 1.5-2 gadus. Lūk arī pārsvars jaudā.

Ja runājam par mašīnu BEZ dzinēja aero, šasija, kārba u.c. saliedēta stabila komanda, tad gan TE nav mersedesa vaina, labi vadītāji, gudri lēmumi utt. lūk šo visiem pārējiem smagi vajaga uzlabot.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:38, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Daļēji jau tā ir Mersedes vaina, precīzāk FIA.

Vai atceries, kas bija pirms pārgāja uz šiem dzinējiem?

FIA izlēma starp diviem variantiem atmosfēras 1,6 litru motoriem un šiem, ilgi gāja nosliece par labu pirmajiem, Reno tajā laikā un Ferrari bija iesākuši projektus uz šiem motoriem, Mersedes savukārt cīnījās par šī tipa motoriem ar turbo un rekuperācijas sistēmām, kā vēlāk izrādījās lobētāji bija ar meršiem saistīties cilvēki un mersedesam jau tajā laikā bija praktiski gatavs motors, tas sanāk, ka merši zināja ka būs šie motori un to panāca, un hibrīd ērai sākoties tie visiem pārējiem, kuri sāka no NULLES bija priekša 1.5-2 gadus. Lūk arī pārsvars jaudā.

Ja runājam par mašīnu BEZ dzinēja aero, šasija, kārba u.c. saliedēta stabila komanda, tad gan TE nav mersedesa vaina, labi vadītāji, gudri lēmumi utt. lūk šo visiem pārējiem smagi vajaga uzlabot.
Loģiski, ka komandas lobē savas intereses.
Taču kā jau minēju, Mercedes dominances pamatā ir ne kas cits, kā vien Mercedes (Volfa) ārkārtīgi augstu uzstādītā latiņa, ko diemžēl citas komandas nespēj aizsniegt.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:45, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Loģiski, ka komandas lobē savas intereses.
Taču kā jau minēju, Mercedes dominances pamatā ir ne kas cits, kā vien Mercedes (Volfa) ārkārtīgi augstu uzstādītā latiņa, ko diemžēl citas komandas nespēj aizsniegt.
Jā grib lobēt, bet lieta tā, ka zinot ka tuvojas tāds laiks FIA bija iebīdīti savi cilvēki, jo sākumā fia sliecās uz lētākiem motoriem atmosfēriskiem un daži tos sāka arī izstrādāt a mersis sāka uzreiz savu. Nepārāk godīga rīcība un jautājums vai nebija korupcija iekš FIA.
Jo pirmajā gadā nudien bija jaudas ziņā liela atšķirība. Un tika no ekspertiem (kuri bija kā izrādās ar merīšiem saistīti) tika solīts ka dzin;eji būs lētāki izdevīgāki neka atmo rezultātu galā mēs zinām )

Par pārējo piekrītu. Pie tam Volfam respekt var patik/nepatikt Hamiltons, Rosbergs un merši, bet bieži ļāva cīnīties, ko neļāva darīt RBR piemēram (neskaitot gadus kad necīnījās par titulu tad.
Un Volfs tomēr spēja savākt komandu.

Red Bull šobrīd tas klibo pārāk liela nevajadzīga šobrīd stratēģija tikai uz vienu pilotu, a Ferrari...nu tie ir sliktāki kā mūsu valdība uz viņu fona mums ir Izcila

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:52, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Loģiski, ka komandas lobē savas intereses.
Taču kā jau minēju, Mercedes dominances pamatā ir ne kas cits, kā vien Mercedes (Volfa) ārkārtīgi augstu uzstādītā latiņa, ko diemžēl citas komandas nespēj aizsniegt.
"citas komandas nespēj aizsniegt" ir nedaudz jāprecizē, ka Ferrari un Red Bull nespēj aizsniegt, jo tās ir vienīgās, kuras budžeta ziņā var konkurēt ar Mercedes. Protams, nevar noliegt Mercedes kārtību visās jomās, tomēr jāņem vērā, ka ja Tev ir ātrākais autiņš, tad arī tās stratēģijas bīdīt, lai uzvarētu ir krietni vienkāršāk, nekā ar švakāku autiņu uz stratēģijas rēķina mēģināt uzvarēt. Red Bull Fetela laikos, tač ar viss bij "sakārtots", neba tur tagad lohi visi palikuši. Vnk ja esi lēnāks, tad esi. Nu Ferrari izņemot Šūmja laikus tur pārskatāmā pagātnē visu laiku ir bijis mazāks vai lielāks bardaks, tā kā tas īsti nepārsteidz.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:54, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: "citas komandas nespēj aizsniegt" ir nedaudz jāprecizē, ka Ferrari un Red Bull nespēj aizsniegt, jo tās ir vienīgās, kuras budžeta ziņā var konkurēt ar Mercedes. Protams, nevar noliegt Mercedes kārtību visās jomās, tomēr jāņem vērā, ka ja Tev ir ātrākais autiņš, tad arī tās stratēģijas bīdīt, lai uzvarētu ir krietni vienkāršāk, nekā ar švakāku autiņu uz stratēģijas rēķina mēģināt uzvarēt. Red Bull Fetela laikos, tač ar viss bij "sakārtots", neba tur tagad lohi visi palikuši. Vnk ja esi lēnāks, tad esi. Nu Ferrari izņemot Šūmja laikus tur pārskatāmā pagātnē visu laiku ir bijis mazāks vai lielāks bardaks, tā kā tas īsti nepārsteidz.
Nu bija tak gads , kad Fettels noraka titulu + ferrari.Viņiem bija labāka mašīna, bet tieši meršu sakārtotība visu izšķīra.

Ļoti būs interesanti kā komandas izskatīsies ar budžeta samazinājumu.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-19 22:04, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Daļēji jau tā ir Mersedes vaina, precīzāk FIA.

Vai atceries, kas bija pirms pārgāja uz šiem dzinējiem?

FIA izlēma starp diviem variantiem atmosfēras 1,6 litru motoriem un šiem, ilgi gāja nosliece par labu pirmajiem, Reno tajā laikā un Ferrari bija iesākuši projektus uz šiem motoriem, Mersedes savukārt cīnījās par šī tipa motoriem ar turbo un rekuperācijas sistēmām, kā vēlāk izrādījās lobētāji bija ar meršiem saistīties cilvēki un mersedesam jau tajā laikā bija praktiski gatavs motors, tas sanāk, ka merši zināja ka būs šie motori un to panāca, un hibrīd ērai sākoties tie visiem pārējiem, kuri sāka no NULLES bija priekša 1.5-2 gadus. Lūk arī pārsvars jaudā.

Ja runājam par mašīnu BEZ dzinēja aero, šasija, kārba u.c. saliedēta stabila komanda, tad gan TE nav mersedesa vaina, labi vadītāji, gudri lēmumi utt. lūk šo visiem pārējiem smagi vajaga uzlabot.
Var redzēt, ka F1 vēsturi zini švaki.
1. pie visa ir vainīgi nevis Mercedes bet gan Ferrari. Ja Ferrari nebūtu žuļījušies ar motoriem, tad visi būtu vienādā līmenī. Bet tā kā 2017.gada otrā pusē, 2018. un 2019.gadā Ferrari žuļījās ar motoriem un faktiski viņiem bija visjaudīgākie motori, viņiem bija visātrākās formulas, un tad Mercedes darīja visu, lai viņiem pievilktu. Un reku ir rezultāts - 2019.gada Mercedes faktiski bija pussekundi ātrāks nekā Ferrari, 2020.gada Mercedes ir 1 sekundi ātrāks nekā Ferrari. Viss tikai tāpēc, ka Ferrari žuļījās.
2. motors šobrīd Mercedes ir kosmoss. Honda motors ir ļoti labs jaudas ziņā, tik pat jaudīgs kā Mercedes, bet ar izturības problēmām. Bet RedBull gan Austrijā, gan Brazīlijā un pie tam 2018. un 2019.gadā bija stipri ātrāki. Vakar Ņuijs atrada vainu, un RTL intervijā RedBull solīja, ka uz Silverstonu būs viss kārtībā, faktiski atzīstot, ka Ungārijā iebrauca auzās. Un kāpēc tagad Honda ir labi, bet McLaren bija slikti? Tāpēc, ka McLaren pieprasīja būvēt vieglu, šauru dzinēju, kamēr RedBull pateica, lai uztaisa izturīgu, un par pārējo parūpēsies Ņuijs, tobiš visu pārējo uzbūvēs atbilstoši motora dimensijām. Un kā Honda vienā momentā kļuva par jaudīgu dzinēju? Jo izvilka no skapja veco labo 1,5biturbo no 1988.gada un modificēja to atbilstoši šodienas prasībām, jo bija tikai jānovērš tehniskās izturības problēmas, jauda bija, šašiju Ņuijs būvē ap motoru nevis otrādāk, kad mēģina dabūt iekšā šasijā motoru.
3. Bet pats labākais - 2016.gadā Ferrari vadītājs bija 2014-2015. tehniskais direktors Elisons, kuru izmeta ārā. Un kur ir šodien tas cilvēks? Viņš ir Mercedes tehniskais direktors, kurš ir atbildīgs par autiņu uzbūvi. Pat pēc vairāku noteikumu maiņām Mercedes saglabā pārsvaru, jo ir pareizie cilvēki, kas māk rīkoties.
p.s. nekad nebija runa par 1,6 atmosfēriskajiem dzinējiem, gāja runa par četru cilindru dzinējiem, kurus gribēja Renault, jo viņiem plānos bija tos motorus izmantot ielu mašīnām, savukārt Ferrari izmantoja savas veto tiesības un protestēja par to, jo viņiem nekad nav bijis un nebūs 4 cilindru dzinējs. Nevajag liet ūdeni par Mercedes lobiju.
links
https://www.bbc.com/sport/formula1/...
izlasi 10. un 11.rindkopu.

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:12, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Ļoti būs interesanti kā komandas izskatīsies ar budžeta samazinājumu.
Jā, šito arī es gaidu. Domāju Ferrari tas nāks par sliktu, jo viņi brīžiem vnk bliež uz kvantitāti - tipa štancē tik kko, gan jau kkas arī izrādīsies labs. Gan jau merši saglabās savas pozīcijas, taču ceru, ka tā atšķirība nebūs tik liela

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:27, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Var redzēt, ka F1 vēsturi zini švaki.
1. pie visa ir vainīgi nevis Mercedes bet gan Ferrari. Ja Ferrari nebūtu žuļījušies ar motoriem, tad visi būtu vienādā līmenī. Bet tā kā 2017.gada otrā pusē, 2018. un 2019.gadā Ferrari žuļījās ar motoriem un faktiski viņiem bija visjaudīgākie motori, viņiem bija visātrākās formulas, un tad Mercedes darīja visu, lai viņiem pievilktu. Un reku ir rezultāts - 2019.gada Mercedes faktiski bija pussekundi ātrāks nekā Ferrari, 2020.gada Mercedes ir 1 sekundi ātrāks nekā Ferrari. Viss tikai tāpēc, ka Ferrari žuļījās.
2. motors šobrīd Mercedes ir kosmoss. Honda motors ir ļoti labs jaudas ziņā, tik pat jaudīgs kā Mercedes, bet ar izturības problēmām. Bet RedBull gan Austrijā, gan Brazīlijā un pie tam 2018. un 2019.gadā bija stipri ātrāki. Vakar Ņuijs atrada vainu, un RTL intervijā RedBull solīja, ka uz Silverstonu būs viss kārtībā, faktiski atzīstot, ka Ungārijā iebrauca auzās. Un kāpēc tagad Honda ir labi, bet McLaren bija slikti? Tāpēc, ka McLaren pieprasīja būvēt vieglu, šauru dzinēju, kamēr RedBull pateica, lai uztaisa izturīgu, un par pārējo parūpēsies Ņuijs, tobiš visu pārējo uzbūvēs atbilstoši motora dimensijām. Un kā Honda vienā momentā kļuva par jaudīgu dzinēju? Jo izvilka no skapja veco labo 1,5biturbo no 1988.gada un modificēja to atbilstoši šodienas prasībām, jo bija tikai jānovērš tehniskās izturības problēmas, jauda bija, šašiju Ņuijs būvē ap motoru nevis otrādāk, kad mēģina dabūt iekšā šasijā motoru.
3. Bet pats labākais - 2016.gadā Ferrari vadītājs bija 2014-2015. tehniskais direktors Elisons, kuru izmeta ārā. Un kur ir šodien tas cilvēks? Viņš ir Mercedes tehniskais direktors, kurš ir atbildīgs par autiņu uzbūvi. Pat pēc vairāku noteikumu maiņām Mercedes saglabā pārsvaru, jo ir pareizie cilvēki, kas māk rīkoties.
p.s. nekad nebija runa par 1,6 atmosfēriskajiem dzinējiem, gāja runa par četru cilindru dzinējiem, kurus gribēja Renault, jo viņiem plānos bija tos motorus izmantot ielu mašīnām, savukārt Ferrari izmantoja savas veto tiesības un protestēja par to, jo viņiem nekad nav bijis un nebūs 4 cilindru dzinējs. Nevajag liet ūdeni par Mercedes lobiju.
links
https://www.bbc.com/sport/formula1/...
izlasi 10. un 11.rindkopu.
Vispār izskatās, ka vēsturi zinu labāk nekā Tu. Iet runa, par laiku, kad merši ieguva jūtamu pārsvaru tieši pirms ēras kad sākās hibrīdi. Tu runā par gadiem kad tie jau bija.

Kāds sakars ferrari žuļijās ar to, kas notika pirms jauno motoru ēras? Ferrari situācija jau ir cits stāsts.

Bija gan mersedes lobijs, tas par reno un ferrari tiesa, bet beigās viņi bija vienis prāts ka vajadzīgi atmo motori, lūk arī ākis. Arī par litrāžu gāja runa.

Tu atradi rakstu - malacis, bet kāpēc tad nepameklē pārējos rakstus umņik ? Fakts paliek fakts un to arī Andersons, Džordans runāja un pat Briatore.

Jeb gribi teikt mersedes iztērēja dzinējam entos miljonus tāpat vien? Pieduries jeb nezini kā dzīvē notiek lietas?

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:27, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu bija tak gads , kad Fettels noraka titulu + ferrari.Viņiem bija labāka mašīna, bet tieši meršu sakārtotība visu izšķīra.

Ļoti būs interesanti kā komandas izskatīsies ar budžeta samazinājumu.
Uzreiz varu pateikt:
1.Mercedes, jo šancē kā komanda, būs algu samazinājums, bet būs komanda ar pedantisku vadītāju no Austrijas.
2.RedBull, jo šancē kā komanda, komandā ir kārtība, komandas konsultants ir Austrietis, kurš kopā ar komandas īpašnieku no Austrijas ir ļoti pedantiski cilvēki.
3.McLaren, jo šobrīd šancē kā komanda, kuru vada piekasīgs pedants no Vācijas, kurš ir pierādījis, kā var īsā laikā (faktiski starpsezonā), sakārtot komandu, jo savas spējas pierādīja WEC ar Porsche.
4.Racing Point/Aston Martin, kur mazākuma akcionārs ir Mercedes vadītājs, un tur noteikti pakonsultēs, kā sakārtot komandu. Jo šobrīd nedaudz klibo kvalitāte.
5.Alpha Tauri, jo komandu vada pedants no Austrijas, viņa vadībā pat piloti atveras pēc deklasācijas.
6.-9.visi pārējie, tai skaitā Ferrari, kur šobrīd ir kaut kas līdzīgs anarhijai, jo visi mazgājas no atbildības, komandā tiek pieņemti kaut kādi nesaprotami lēmumi, kas reāli gremdē komandu. Var vienu reizi nolažoties, kam negadās, bet ne jau sistemātiski. Renault paši nesaprot, ko grib un ko var, varbūt Alonso kaut ko sakārtos, jo viņš ir pieradis pieprasīt, lai ir pilots nr.1. Williams ir jāsakārto komanda tehniskā viedoklī. Alfa Romeo ir vēl sliktāk nekā Ferrari. Ne paši saprot savu nākotni, ne arī saprot, kas būs tālāk.
10. Ja šitā turpināsies, HAAS beigs pastāvēt, kaut gan HAAS arī vada pedants tirolietis (aka austrietis, kaut gan ir itāļu pase), un tur ar komandu arī ir ok, tikai tie braucēji ir mazliet dīvaini.

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:28, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Vispār izskatās, ka vēsturi zinu labāk nekā Tu. Iet runa, par laiku, kad merši ieguva jūtamu pārsvaru tieši pirms ēras kad sākās hibrīdi. Tu runā par gadiem kad tie jau bija.

Kāds sakars ferrari žuļijās ar to, kas notika pirms jauno motoru ēras? Ferrari situācija jau ir cits stāsts.

Bija gan mersedes lobijs, tas par reno un ferrari tiesa, bet beigās viņi bija vienis prāts ka vajadzīgi atmo motori, lūk arī ākis. Arī par litrāžu gāja runa.

Tu atradi rakstu - malacis, bet kāpēc tad nepameklē pārējos rakstus umņik ? Fakts paliek fakts un to arī Andersons, Džordans runāja un pat Briatore.

Jeb gribi teikt mersedes iztērēja dzinējam entos miljonus tāpat vien? Pieduries jeb nezini kā dzīvē notiek lietas?
Teksts ir no 2011.gada!
2011.gada! Es sekoju līdzi notikumu izmaiņām, jo gribējās, lai ir vecie laiki, kad benzīnu iedod, labas riepas, un lai piloti močī kā grib, kat uvai kā tagad, Ferrari žuļījās. tal lai griež to motoru, bet uz gonku ir 100kg degvielas. Un tad beigās taupi. To visi pieprasīja.
ieliec kaut vienu rakstu, kur bija par mercedes lobiju.

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:29, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Jā, šito arī es gaidu. Domāju Ferrari tas nāks par sliktu, jo viņi brīžiem vnk bliež uz kvantitāti - tipa štancē tik kko, gan jau kkas arī izrādīsies labs. Gan jau merši saglabās savas pozīcijas, taču ceru, ka tā atšķirība nebūs tik liela
Visādi var gadīties. Ferrari agrākos laikos testējās 24/7 laika , tagad citi laiki. Man vairāk gribās redzēt to kā komandas tiks galā un cik sīvas būs ciņas, kkur dziļi sirdī gribētos, lai Williams atgūstās, Maklaren (interesanti ar mersedes dzinējiem kāda būs bolīda krāsa ..).

Būs interesanti. Tāpat man nepatīk DRS sistēma

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:31, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Teksts ir no 2011.gada!
2011.gada! Es sekoju līdzi notikumu izmaiņām, jo gribējās, lai ir vecie laiki, kad benzīnu iedod, labas riepas, un lai piloti močī kā grib, kat uvai kā tagad, Ferrari žuļījās. tal lai griež to motoru, bet uz gonku ir 100kg degvielas. Un tad beigās taupi. To visi pieprasīja.
ieliec kaut vienu rakstu, kur bija par mercedes lobiju.
Es Tev vienu Tu citu. Tu minēji ka ferrari 2017 žuļijās. Es Tev saku, ka runa ir par laiku (pirms hibrīdu ēras).

Tagad saki par 2011. Es Tev saku kko par raksta gadu? Nē.

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:33, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Uzreiz varu pateikt:
1.Mercedes, jo šancē kā komanda, būs algu samazinājums, bet būs komanda ar pedantisku vadītāju no Austrijas.
2.RedBull, jo šancē kā komanda, komandā ir kārtība, komandas konsultants ir Austrietis, kurš kopā ar komandas īpašnieku no Austrijas ir ļoti pedantiski cilvēki.
3.McLaren, jo šobrīd šancē kā komanda, kuru vada piekasīgs pedants no Vācijas, kurš ir pierādījis, kā var īsā laikā (faktiski starpsezonā), sakārtot komandu, jo savas spējas pierādīja WEC ar Porsche.
4.Racing Point/Aston Martin, kur mazākuma akcionārs ir Mercedes vadītājs, un tur noteikti pakonsultēs, kā sakārtot komandu. Jo šobrīd nedaudz klibo kvalitāte.
5.Alpha Tauri, jo komandu vada pedants no Austrijas, viņa vadībā pat piloti atveras pēc deklasācijas.
6.-9.visi pārējie, tai skaitā Ferrari, kur šobrīd ir kaut kas līdzīgs anarhijai, jo visi mazgājas no atbildības, komandā tiek pieņemti kaut kādi nesaprotami lēmumi, kas reāli gremdē komandu. Var vienu reizi nolažoties, kam negadās, bet ne jau sistemātiski. Renault paši nesaprot, ko grib un ko var, varbūt Alonso kaut ko sakārtos, jo viņš ir pieradis pieprasīt, lai ir pilots nr.1. Williams ir jāsakārto komanda tehniskā viedoklī. Alfa Romeo ir vēl sliktāk nekā Ferrari. Ne paši saprot savu nākotni, ne arī saprot, kas būs tālāk.
10. Ja šitā turpināsies, HAAS beigs pastāvēt, kaut gan HAAS arī vada pedants tirolietis (aka austrietis, kaut gan ir itāļu pase), un tur ar komandu arī ir ok, tikai tie braucēji ir mazliet dīvaini.
Varianti dažādi. Marko izteicās, ka RP gadījums spēlē sliktu lomu un RBR darīs šādi - sabildēs mašīnu un bildes nodos AlphaTauri .
Patiesībā to negribētos piedzīvot, jo tad zudīs jēga tiem apgraizītajiem budžetiem.
Redzēsim, cerams būs interesantāk

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:44, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Ko Tu gribi, lai F1 vadība dara? Kopvērtējuma līderim pie mašīnas piesien smilšu maisus?
F1 visai regulāri maina noteikumus (lielos vilcienos ik pa 5-6 gadiem, mazos vilcienos ik sezonu), taču F1 tā pat kā jebkurā citā sporta veidā vienmēr uzvarēs labākā komanda.
Ja futbolā pamainītu noteikumus, tas nenozīmētu, ka tulīt Čempionu līgas finālā spēlēs Helsinku HJK pret Zagrebas Dinamo, finālā tā pat spēlētu Barselona pret Liverpool.
F1 beigsies Hamiltona un Mercedes dominance, nevis tad, kad kārtējo reizi kaut kas tiks pamainīts "no augšas", bet gan tad, kad pārējās komandas savā profesionalitātē pievilks līdz Mercedes standartiem. Un jāsaka godīgi, īsti neredzu variantus, ka tuvāko 3-4 gadu laikā tas varētu notikt.
Mercedes šajās trīs sacīkstēs ir apliecinājuši to, kas ir redzēts arī iepriekšējās sezonās, viņi ir vienīgā komanda, kas spēj operatīvi pielāgoties jebkādiem spēles noteikumiem. Viņi ir vienlīdz stipri teju visās F1 trasēs, kamēr Red Bull un Ferrari uz dažādiem posmiem dodas ar dažādām cerībām - viena trase piemērota, otra nē.
F1 kaut kas mainīsies dienā, kad viens no Hamiltons - Volfs dueta paziņos, par aiziešanu no Mercedes. Visticamāk tas nozīmēs arī otra došanos atvaļinājumā.
Daudzi liek cerības uz 2022. gada jaunajiem noteikumiem, taču skaidrs, ka jaunajiem noteikumiem atkal vislabāk pielāgosies spēcīgākie. Neredzu, kapēc, lai tie būtu Red Bull vai Ferrari, nevis Mercedes.
No tevis jau toč neko negribu. Pats pietiekoši labi visu saprotu,ka te tuvākajos gados nekas nemainīsies. Vnk gribas redzēt cīņu starp divām komandām kopvērtējumā.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 23:26, pirms 4 gadiem
HAAS piloti katrs 10 sek sodu dabujuši .Magnusens tagad sacīkstes ir noslēdzis 10.vietā
Bet par ko īsti sods ir saņemts? Botass par jump startu sodu nedabūn, Albons ar sodu nedabuja.

     [+] [-]

, 2020-07-19 23:50, pirms 4 gadiem
Laiki, kad F1 bija aizraujoši skatīties, beigušies. jau pasen.

     [+] [-]

, 2020-07-20 08:43, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: HAAS piloti katrs 10 sek sodu dabujuši .Magnusens tagad sacīkstes ir noslēdzis 10.vietā
Bet par ko īsti sods ir saņemts? Botass par jump startu sodu nedabūn, Albons ar sodu nedabuja.
Izrādās, ka komanda iesildošajā aplī nedrīkst dot komandu pitstopam. Tāpēc droši vien arī Kvjats neiebrauca, jo prasīja komandas apstiprinājumu, ko komanda nevarēja dot. Hass gan šajā gadījumā vienalga ieguvèji, ar visu sodu.

     [+] [-]

, 2020-07-20 10:10, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Izrādās, ka komanda iesildošajā aplī nedrīkst dot komandu pitstopam. Tāpēc droši vien arī Kvjats neiebrauca, jo prasīja komandas apstiprinājumu, ko komanda nevarēja dot. Hass gan šajā gadījumā vienalga ieguvèji, ar visu sodu.
Diezgan dīvains noteikums. Tad , kad pilotam saka kādas pogas spiest uz stūres , tad nesoda nevienu