Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džekijs Stjuarts labprāt palīdzētu Grožānam

Džekijs Stjuarts labprāt palīdzētu Grožānam
Romēns Grožāns
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F1 pasaules čempions Džekijs Stjuarts uzskata, ka viņš spētu palīdzēt Romēnam Grožānam uzlabot viņa pilotēšanas spējas un izvairīties no nevajadzīgiem sacīkšu incidentiem.

“Lotus” pilots Grožāns šajā sezonā demonstrē iesapidīgu sniegumu – kvalifikācijā regulāri pārspējot Kimi Raikonenu un jau divas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Tomēr francūzis vairākas iespējas uz labiem rezultātiem ir izniekojis ar avārijām vai sadursmēm jau sacīkstes sākumā. Trīskārtējais pasaules čempions Stjuarts uzskata, ka Grožānam varētu palīdzēt viņa padomi.

“Sacīju Romēnam, ka būtu jauki, ja kādu dienu viņš ierastos pie manis uz pusdienām, un mēs mierīgi varētu aprunāties,” Stjuarts paziņoja žurnālam “Autosport”.

“Tas ir nožēlojami, ka F1 nav pilotu treneru. Tenisā, boksā, golfā, slēpošanā – visur ir sportistu treneri, bet F1 tādu nav,” turpināja skots, kurš ir saistīts ar “Lotus” īpašniekiem “GenII Capital”. “Es nesaku, ka vēlos būt treneris, taču es viņam varu palīdzēt. Sacīkšu piloti vēsturiski nav bijuši labi klausītāji, taču domāju, ka mani ieteikumi viņam nenāktu par ļaunu.”

Stjuarts atzina, ka “Williams” komanda šajā ziņā ir parādījusi labu piemēru, nolīgstot Aleksu Vurcu, kurš ir vienības pilotu skolotājs šajā sezonā. Nevar aizmirst, ka “Williams” sastāvā ir divi piloti ar mazu pieredzi – Bruno Senna un Pastors Maldonādo.

“Es domāju, ka tā ir ļoti prātīga rīcība,” skaidroja Stjuarts. “Maldonado ir ļoti ātrs, taču viņš vēl ir jauns. Pastors nereti pieļauj muļķīgas kļūdas, gluži tāpat kā Grožāns. To visu nevar norakstīt tikai uz veiksmes trūkumu, ja pilots pārāk bieži pagadās nepareizajā vietā un nepareizajā laikā. To visu var mainīt, bet kopumā esmu sajūsmā par Romēna ātrumu trasē un domāju, ka viņam ir iespēja vēl šogad izcīnīt kādu uzvaru. Viņam vienīgi jāpārstāj iekulties nepatikšanās un jāveic labi starta manevri.”

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...