Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens piekto reizi karjerā uzvar kvalifikācijā, aiz viņa "Mercedes" piloti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Verstapens piekto reizi karjerā uzvar kvalifikācijā, aiz viņa "Mercedes" piloti
Makss Verstapens. Foto: AFP/Scanpix

Šodien norisinājās Francijas "Grand Prix" kvalifikācija, kurā uzvaru izcīnīja "Red Bull" vadošais pilots Makss Verstapens. Viņam tā bija sezonas otrā uzvara kvalifikācijā, bet karjeras griezumā 23 gadus vecais nīderlandietis pie pole position ticis piecas reizes.

Izšķirošajos brīžos Makss Verstapens izrādījās aukstasinīgākais. "Red Bull" līderis vispirms sasniedza labāko laiku, ko pats pēc tam uzlaboja un nodrošināja pirmo vietu rītdien gaidāmajās Francijas sacīkstēs. Verstapens iepriekšējo reizi pie pole position tika 2021. gada sezonas pirmajā posmā Bahreinā. Nīderlandieša karjerā šī būs piektā reize, kad viņš startēs no pirmās pozīcijas.

Aiz Verstapena atradīsies "Mercedes" piloti – pasaules čempions Lūiss Hamiltons zaudēja 0,258 sekundes, bet viņa komandas biedrs Valteri Botass atpalika 0,386 sekundes. Savukārt otro rindu noslēgs Serhio Peress. Jau no kvalifikācijas sākuma bija redzams, ka tieši šīs divas komandas noskaidros pole position likteni, pārējām cīnoties ar savām likstām. Piemēram, Šarls Leklērs no "Ferrari" sūdzējās par priekšējām riepām. Viņš ieguva vien septīto vietu, bet Karloss Sainss bija piektais.

Kvalifikācijas ievadā bija aizvadītas tikai četras minūtes, kad trasē parādījās sarkanie karogi, jo avāriju piedzīvoja "Alpha Tauri" japāņu braucējs Juki Cunoda. Viņa dēļ šosezon kvalifikācija tikusi apturēta jau trīs reizes. Sarkanie karogi tika izkārti arī pirmās kvalifikācijas kārtas beigās, jo trasē apstājās Miks Šūmahers. Viņš pirmo reizi karjerā sasniedza otro daļu, taču nespēja tajā piedalīties. Jāatzīmē, ka otrajā kārtā kā pēdējais iekļuva Džordžs Rasels, kurš "Williams" komandas biedru Nikolasu Latifi apsteidza par nieka 0,002 sekundēm.