Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Zūrers: "Raikonens bija noguris un neļāva komandai progresēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zūrers: "Raikonens bija noguris un neļāva komandai progresēt"
Kimi Raikonens. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 braucējs Marks Zūrers uzskata, ka no sacīkstēm nogurušā Kimi Raikonena aiziešana ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Alfa Romeo" komanda šosezon spējusi sasniegt tik ievērojamu progresu.

Iepriekšējā sezonā "Alfa Romeo" nevarēja lepoties ar labiem rezultātiem, lai gan Raikonena sniegums tika novērtēts kā atzīstams. 42 gadu vecumā līdzjutēju iemīļotais F1 pilots beidzot nolēma likt punktu savai garajai karjerai, un šogad vairs F1 čempionātā nestartē.

Zūrers, kurš pats čempionātā startēja no 1979. līdz 1986. gadam, intervijā "formel1.de" atzinis, ka Raikonens vairs nebija tik entuziastisks, lai mēģinātu vienmēr izspiest no mašīnas maksimumu.

"Kimi bija noguris," atzīst Zūrers. "Sevišķi to varēja redzēt, kad bija jāveic atsevišķi apļi, piemēram, kvalifikācijā. Sacīkstēs viņa sniegums, lielās pieredzes dēļ, aizvien bija labs."

Tomēr, iespējams, pats būtiskākais faktors ir jaunais "Ferrari" dzinējs, ko šogad izmanto "Alfa Romeo" komanda: "Jaunajam motoram ir par 30 zirgspēkiem vairāk. Tās ir 0.3 sekundes aplī, kas ir milzīgs ieguvums. Kad paskatāmies, cik cieši cīnās vidējā spēka komandas, tas nozīmē ārkārtīgi daudz. Tas viņiem bija milzīgs solis uz priekšu."

Komandas bāzē Hinvilā tagad arī ir jauns simulators, ko turpina pilveidot. Pilots Valteri Botass atzīst: "Kad pirmo reizi izmēģināju šo simulatoru, jutu lielu atšķirību no tā, kas ir "Mercedes" komandai, jo viņi to sāka attīstīt jau sen, sen atpakaļ."

Tieši iepriekšējos gados "Mercedes" sastāvā startējošais Botass atnesis gandrīz visus šogad "Alfa Romeo" nopelnītos punktus. Jautāts par to, vai komanda progresē, viņš sacīja: "Mēs noteikti nekļūstam lēnāki. Un, jā, es ļoti izbaudu braukšanu šajā komandā."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2022-05-19 19:16, pirms 2 gadiem
Man kā ilggadējam Reikenena NEfanam ir tikai viens komentārs pār šādu viedokli...
https://youtu.be/l2hzp3kvuYw