Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Spānijas F1 posma treniņbraucienos "Red Bull" sastāvā trasē dosies igauņu pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Spānijas F1 posma treniņbraucienos "Red Bull" sastāvā trasē dosies igauņu pilots
Juri Vips. Foto: Red Bull Content Pool

Šīs nedēļas nogalē Spānijā gaidāmā "Formula 1" posma pirmajos treniņbraucienos "Red Bull" komandas sastāvā trasē dosies Juri Vips. Tā būs pirmā reize igauņu pilota karjerā, kad viņš piedalīsies kādā no F1 posma oficiālajām sesijām.

Vips jau kopš 2018. gada ir "Red Bull Junior Team" pilotu attīstības programmā, jau iepriekš viņš piedalījies F1 testos, taču šī būs pirmā reize, kad sportistam dota iespēja aizvadīt posma treniņbraucienus.

Šogad noteikumi paredz, ka katrai komandai divas reizes sezonas laikā jādod iespēja treniņos piedalīties jaunajiem sportistiem. "Williams" vienībā šonedēļ Barselonā pirmajā treniņā strādās pērnās sezonas "Formula E" čempions Niks de Vrīss, kurš ir "Mercedes" attīstības programmas dalībnieks.

21 gadu vecais Vips šobrīd aizvada trešo sezonu "Formulā 2". Pagājušajā gadā viņš izcīnīja pirmās divas uzvaras, bet kopvērtējumā pirmo pilno sezonu pabeidza sestajā vietā. Šogad pirmo trīs posmu laikā sportists uzvaras nav sasniedzis, bet kopvērtējumā ir astotais.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

     [+] [-]

, 2022-05-19 16:26, pirms 2 gadiem
Pērn Vips bija ļoti labs braucējs, nebūtu ntie formulas defekti un komandas kļūdas boksos, būtu vēl labāki rezultāti. Verstapena cienīga braukšana.
Šogad kļūdas ir daudz vairāk, un F2 braucēji mazāk piekāpjas nekā F1, un Verstapena agresīvie apdzīšanas manevri un braukšanas gājieni beidzas ar avārijām, tāpēc objektīvi ir tikai 8.vieta.
Bet viennozīmīgi daudz labāks pilots par M.Asmeru.
P.S. Būtu labi viņam izbraukt Openkart.lv sacensībās, kurās Lielbritānijas F3 čempionam M.Asmera labākais rezultāts bija 16.vieta.

     [+] [-]

, 2022-05-19 19:22, pirms 2 gadiem
Juris Vips. Lai veicas!