Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atsakās pārskatīt Sainsam piespriesto sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atsakās pārskatīt Sainsam piespriesto sodu
Foto: Motorsprot.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir noraidījusi "Ferrari" iesniegto apelāciju, ar kuru tā centās panākt Karlosam Sainsam Austrālijas F1 posmā piespriestā soda pārskatīšanu.

Pēc tam, kad pirmajā līkumā pēc restarta Sainss aizķēra Fernando Alonso pilotēto "Aston Martin", izraisot sāncenša saslīdēšanu, tiesneši viņam piešķīra piecu sekunžu sodu. Tas "Ferrari" braucējam izmaksāja dārgi - nācās palikt aiz pirmā desmitnieka un bez punktiem.

Komandas boss Frederiks Vasērs paziņoja, ka tiks iesniegta apelācija, lai panāktu, ka sodu pārskata. Itāļu vienība nebija apmierināta, ka sods tika piešķirts pirms tam nerunājot ar pilotu un nedodot iespēju aizstāvēt sevi.

Lai FIA pieņemtu lēmumu ļaut pārskatīt šo sodu, bija nepieciešams iesniegt jaunus pierādījumus, kas soda piešķiršanas brīdī nebija pieejami. Otrdien FIA virtuāli uzklausīja "Ferrari", bet secināja, ka šo nosacījumu komanda nav izpildījusi, līdz ar to noraidīja tās prasību.

"Ferrari" puse iesniedza FIA savus telemetrijas datos, Sainsa skaidrojumu, kā arī citu pilotu šajā sakarā pēcsacīkstes intervijās pausto. Tāpat komanda uzsvēra, ka iepriekš bijis gadījums, kad "Force India" ar šādu pierādījumu palīdzību līdzīgā situācijā izdevās mainīt tiesnešu lēmumu. FIA šie argumenti nešķita pietiekoši.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs